Скопско vs. Златен Даб

• Креатор на темата Креатор на темата Lincoln Burrows
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобро македонско пиво

• Вкупно гласачи
    304
Отсекогаш сум бил фан на Скопско ама у последно време Даб почна да ме изненадува посебно во прилики кога сакаш нешто по лајт или на нашки нешто по меко.

незнам дали само на мене ама туборгот ептен ми е грд

Да не се продаваше во клубовите и дискотеките (и да не беше ограничен изборот меѓу него и Даб) не знам дали ќе се продаваат повеќе од 5 литри месечно.
Скопско 10 класи подобро и од Даб и од ужасот Туборг.

најдобро македонско пиво што имам пиено е Кенбах ако некој го памети ... Скопско до пред некое време беше одлично али сега незнам зочто мн е исчуручено а дабот е се подобар и подобар

најдобро македонско пиво што имам пиено е Кенбах ако некој го памети ... Скопско до пред некое време беше одлично али сега незнам зочто мн е исчуручено а дабот е се подобар и подобар

ZА ова си скроз во право,Кенбахот беше друга категорија за Даб и Скопско.Баш ок пиво.Ај нека ја рестартирет побрзо Битолска Пиварница,можда ќе пиеме пак Кенбах.

даб пиев пред 2 недели од прилика и некако ми е кисело бе незнам зашо.. скопското ми се гледа како поубаво

Скопско е ПИВО за златен даб , мн.класи подоле е дабот ... у секој поглед е мизерија споредено со скопското.

Скопско - нашето најдобро. :) Сеа пред спиење една чаша ладно од фрижидер што убаво ми легна. Мераци. А најгрдо ми е Крали Марко. Бетер е од мочка...

Даб.
--- надополнето: Aug 21, 2011 9:14 AM ---
Скопско е гром пиво правено е по некој германски рецепт, не е значи македонско пиво ниту е традиција во мк пивото туку мнгоу одамна од некој курајбер е рецептот донесен во македонија, во прилеп, и во прилепската пивара за почеток се прави пиво. Не доволно познато ниту брендирано, но вкус екстра добар, продадено е на скопска пиварница, каде откако почнува да се прави без промена на вкусот само со 1 тон ЦО2 и е прегазирано го викаат СКОПСКО.

Прилепската пивара вади друго пиво, т.н Златен даб,а претходно произведува германски пива за германија како Кроненбиер и други, кои се за пазарот во германија, сокови и ред други работи.
После златен даб, излегува (е ова е вистинско мак. пиво) Крали Марко, најлошото од македонија. Грозно пиво, боли глава, нема вкус за пиење и тоа е тоа.

Крали Марко е постаро пиво и од Златен Даб и од Круна, мајсторот што го знаел рецептот за поголема плата и стан во Скопје душата ја има продадено на скопска пивара :icon_lol:, се зезам :icon_lol:. Денешното скопско што го пиеш е оригинал Крали Марко и нормално без мајстор се прекинува производството на тоа пиво и се купуваат лиценци од Ш класа од страна на прилепска пивара.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom