Скопје гори 2011 - 26.05.2011

Се гледа колку си образован друже..
Конечно еднаш во 10 години Авалон да донесат нешто квалитетно во Скопје, нешто што вреди да се види и чуе. И да, ако би биле промаршен бенд немаше нивните влезници да се продаваат како алва за концертите, дечките распалија низ цела Европа и секоја им чест.

Инаку јас за нив знаев од многу порано,
уште кога беа познати како Daggers но тогаш беа во поголем состав, и свиреа нешто како панк-рок, но подоцна се осамостоија само двата -Тео и Адам како Hurtѕ.
Мислам дека сегашниот стил повеке им одговара и ке им донесе навистина добра заработка.
А и чисто сум убедена дека ке направат одлична журка на кале. Едвај чекам да ги видам и слушнам во живо. :vozbud:

Дали сум образован или не не е важно .. остај то ..
туку навистина .. не .. вокалот има таква фаца .. бунтовник без причина .. а стиховите се такви .. сузи .. бијби ваз а фемили мен .. .. не чкима .. да беа женцки ај ... гласот не е воопшто за потценување ниту пак спотот .. но .. не се во мој филм .. афтер ол .. текстот или зборовите се тие што ги памтиш во песните .. барем за мене ..

Дали сум образован или не не е важно .. остај то ..
туку навистина .. не .. вокалот има таква фаца .. бунтовник без причина .. а стиховите се такви .. сузи .. бијби ваз а фемили мен .. .. не чкима .. да беа женцки ај ... гласот не е воопшто за потценување ниту пак спотот .. но .. не се во мој филм .. афтер ол .. текстот или зборовите се тие што ги памтиш во песните .. барем за мене ..

Ха, па сега јас гледам од моја страна
мене дечкото ми е ептен симпатичен :)
Добро сега секој има различен вкус, за тоа не се расправа, а ако си ти фан на Гага тогаш завршен е муабетот, не вреди да се споредува. И не се проценува така се само од едно слушање, земи преслушај им го целиот албум ке видиш дека вистина има квалитет и мелодијата веднаш влегува во уво, значи не е нападна..
настрана од тоа јас слушам метал што во сосема друг фазон од ова.. и не ми пречи.
Музиката им е епска и тоа е она што ги прави различни од другите. а длабоко во зборовите од песните се крие нешто друго, всушност има смисла.

"EЈ БРАТ HURTS ИДАТ ВО СК
-па?
-КАКО БЕ ПА, АУУ МОРАМ ДА ОДАМ!!!
-зашто? ја знаеш само wonderful life?
-ПА... да."
:tapp:

Добро ај Сека и Јелена Карлеуша нека ги донесат, среќен ќе бидеш тогаш?
Ццццц бе еј никако не се погодува.

Со господ напред и со осет за тоа картите па може и да се отиде :)

Екот на својата слава ? Па не баш , многу е полесно да се донесе некој кој е сеуште на почетокот ,но сепак убаво ќе биде да се чујат сега па за неколку години да можеш да кажеш дека си ги слушал Hurts на почетокот на нивната кариера , за нареден пат Авалон нека се потрудат да донесат некој од типот пример на Роби Вилијамс или Депеш Мод кои што стварно биле и ќе бидат уште долго врв на британската музичка сцена .

Haha, imas 2 varijanti, ili grupata ima samo eden hit, ili se stari dinosaurusi (ako imaat 20 albumi kako Joe Cocker). Nikako da se pogodi...

ваква понуда од групи за 900 ден, па тие авалон нормални ли се.. валјда не
какви Hurts, електро(shit) поп за 900 ден.. уф, не фала, а и другите бендови такоџе тапа

Пошто е познат конечниот лајн ап (види прв пост), темава ја преименувам во Скопје Гори, за да не се отвара посебна тема за целиот фестивал и да не се поделат мислењата.

^ А кој е конечниот лајн-ап?
Го има на прва страна :)
Hurts
Gramophonedzie
Bambi Molesters
S.A.R.S
Чалгија саунд систем

Воопшто не ми прави ќеиф програмата годинава. Лани беше каде-каде подобра.
Ќе си уштедам 1000ка :).

^ Само последните ми праат ќеф, другите ... шознам. Хртс ми се океј, ама само океј. Ај да не бидам единствен мрчатор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom