Скопје гори 2011 - 26.05.2011

Ја видов многу повеќе океј момци во првите редови што ги пееа песните отколку девојки. Прострујуваа некој апла-малолетнички со пива шо ги фрлаа назад у публика и се гураа како ненормални а ја знаеа само Wonderful Life и Stay и ми идеше да ги истепам. Исто така морам да напоменам дека имаше многу ама страшно многу луѓе кои чинам дека првпат дошле на ваков настан - по тоа што беа средени со фустанчиња , штикли и што ти ја знам . Страшно невкусно за ваков настан , а богами и непрактично.
Битно снимав , се изнапеав , ми се згрчи вилициата од насмевка и жал ми е што не фатив ружа иако сум машко , сакав да фатам и да ја поклонам на девојката.

Тоа не беше наменето за машкиот род само :), општо кажувам. На пример до мене што стоеа 2-3 девојчиња кога свиреа Чалгија они мешаа, на С.А.Р.С не престанаа да рипаат, а од тексот на песните ни А не гукнаа и кога излегоа Х’ртс мислам дека ќе ги изрогав, не можев да рипнам без да ми преречат за фризурата. Се воздржав од коментари за аутфитот мислејќи дека само јас приметив ... со миничи до пичњак (да ми извините на израз) и со пивото у рака и “главни фаци„ беа. Страшно.

Ја видов многу повеќе океј момци во првите редови што ги пееа песните отколку девојки. Прострујуваа некој апла-малолетнички со пива шо ги фрлаа назад у публика и се гураа како ненормални а ја знаеа само Wonderful Life и Stay и ми идеше да ги истепам. Исто така морам да напоменам дека имаше многу ама страшно многу луѓе кои чинам дека првпат дошле на ваков настан - по тоа што беа средени со фустанчиња , штикли и што ти ја знам . Страшно невкусно за ваков настан , а богами и непрактично.
Битно снимав , се изнапеав , ми се згрчи вилициата од насмевка и жал ми е што не фатив ружа иако сум машко , сакав да фатам и да ја поклонам на девојката.

Како група постојат нешто повеќе од една година, па добро е и што имаше толку народ, макар да им знаеле само две песни. А за луѓето, колку што можев да видам имаше одлична публика.. баш изосануваа стандардните деколте-пудра девојки или класичното селско македонче. Па и на крај со добро друштво, во први редови, ти свири еден од омилените бендови на новото време.. другите окулу тебе и не се воопшто битни, нели? :)

Здраво, Верче :)

Тоа не беше наменето за машкиот род само :), општо кажувам. На пример до мене што стоеа 2-3 девојчиња кога свиреа Чалгија они мешаа, на С.А.Р.С не престанаа да рипаат, а од тексот на песните ни А не гукнаа и кога излегоа Х’ртс мислам дека ќе ги изрогав, не можев да рипнам без да ми преречат за фризурата. Се воздржав од коментари за аутфитот мислејќи дека само јас приметив ... со миничи до пичњак (да ми извините на израз) и со пивото у рака и “главни фаци„ беа. Страшно.
Тоа . :)
Како група постојат нешто повеќе од една година, па добро е и што имаше толку народ, макар да им знаеле само две песни. А за луѓето, колку што можев да видам имаше одлична публика.. баш изосануваа стандардните деколте-пудра девојки или класичното селско македонче. Па и на крај со добро друштво, во први редови, ти свири еден од омилените бендови на новото време.. другите окулу тебе и не се воопшто битни, нели? :)

Се сложувам , само малце лошо сум напишал. Не ми сметаше тоа што знаеа само 2 песни - туку тоа што се гураа како ненормални. Едно е рипање - друго е да те набијат во шипките напред. :)
И секако пивото не допиено и го фрла наназад.
А за деколте-пудра девојки кога бев до тоалет се изнагледав ги имаше еден куп. Па дури имаше после Hurts и надополнување на „секс во живо“ програмата од Еротика фест , незнам кој колку примети :)

добар глас извади тео. му знам само 3-4 песни и бев скептичен дали убо ке испеј ама се изненадив.
тој на клавијатурата ко да беше излезен од крафтверк.
остај то - there was some serious gay action во публиката :pos:

Ај за нас гревчињата што ќе си гризнат од газот што не отидоа, ставете некое клипче, нешто а-у... :icon_lol:

--- надополнето ---

Коментарот на twitter:

theohurts Theo Hutchcraft
Blistering in the sun at Skopje airport. Last night was an epic. Благодарам! From Serbia, through Kosovo to Macedonia... An incredible 48hrs

Заедно со сликава:

http://yfrog.com/hsg4pvwj

И коментар BRB. :)

Ај за нас гревчињата што ќе си гризнат од газот што не отидоа, ставете некое клипче, нешто а-у... :icon_lol:

--- надополнето ---

Коментарот на twitter:

Заедно со сликава:

http://yfrog.com/hsg4pvwj

И коментар BRB. :)

И другите видеа од истиот корисник. Ама не видов некој да го upload-нал видеото од изведбата на Evelyn која беше најепска. :)

Исто така :

Не прочитав ништо, само да ви кажам дека ве мразам сите што бевте присутни. Чаоооооооооооооооооооо.

Ај јас немам право на користење слободни денови и слично, ама па вие... студенти...

Според ова што го читам ќе сум направел преку 2000 фотки ако отидев... Аааа фак, факин фак....

Да, да ги гледав и јас тие што мешаа и што се трипаа цело време. Ама ајде мора и тие негде да отидат па да се фалат дека биле нели :)

П.С. Имам одлично видео од Unspoken али големо е треба два саата да чекам за да прикачам и ме мрзи :) А од Devotion не толку добро, али добро се слуша :)

Здраво, Диме! :)

Преубав настап. Мислам дека Hurts дадоа се од себе, публиката сета беше во екстаза.
Тheo каков глас држи човече, абе ќе се заколнев дека плејбек е. Значи исто ко на цд да слушам, перфект. Најдобар настап на кој сум била досега, совршено беше, движењата им беа синхронизирани до максимум. Тheo збесна. Немам зборови, не знам веќе како да ги пофалам.

--- надополнето ---

Уште повеке ме импресионира кај дечкиве е нивната скромност и цврстото стоење на земја.. со луѓето од аволон доцна во ноќта отидоа во Парадисо, а јас ја имав таа среќа две реченици да разменам со адам и тео. :)

Заебаваш! Ееее среќник голем си, да си знаеш.

--- надополнето ---

Да, да ги гледав и јас тие што мешаа и што се трипаа цело време. Ама ајде мора и тие негде да отидат па да се фалат дека биле нели :)

Абе што има веза, јас им знам само 5 песни и отидов специјално за тие пет песни. И една песна да им знаев која ми се бендисува, пак ќе одев. Е сега во право сте, сигурно нема да се гурам да застанам во прв ред, али не гледам причина зошто не би идела.

^
срцeе ,ти да не беше таа со апсолвентскиот фустан :) ?

^
срцeе ,ти да не беше таа со апсолвентскиот фустан :) ?

Ааа не, си го чував тој да го облечам првпат на апсолвентската вечер. За на саем се знае, фармерчиња и старки и дотеран си :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom