Skopje City Mall

P

PewDiePie

Гостин
Kako shto jas pamtam, na pocetok proektot trebase da bide zavrsen do kraj na 2012... Mislam deka se spored rokovite. A ako ti si slusal/a nekoi glasini nekade, toa e druga rabota.
СлушнаЛ.......не бе летово требаше да биде отворен одма после аеродромското Бургер Кинг. Туку ај да не тераме оф топик,нивна загуба,кој ги ебе.

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Негде читав дека ќе бил 90 000, моја грешка
Не е точно грешка, правилно си видел 90 000, но тоа е вкупната површина /GBA/ :)
За мене Skopje City Mall има одлична големина.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.149
Поени од реакции
9.120
Ако не се лажам тоа е дупло повеќе GLA од Рамстор.

Ме интересира од овие 90,000 GBA на 39,000 GLA, не е тоа многу не искористен простор? Дали може некој како на лаик да ми објасни на што одпаѓа остатокот од 41,000? :) Паркинг, ходници, тоалети, магацини (или овие влегуваат во закупен простор?), ескалатори. Дали можеби киното и кугланата, па и некој од хипермаркетите не се опфатени во тие 39,000 простор кој се нуди под закуп?

Член од
21 октомври 2011
Мислења
83
Поени од реакции
22
Ако не се лажам тоа е дупло повеќе GLA од Рамстор.

Ме интересира од овие 90,000 GBA на 39,000 GLA, не е тоа многу не искористен простор? Дали може некој како на лаик да ми објасни на што одпаѓа остатокот од 41,000? :) Паркинг, ходници, тоалети, магацини (или овие влегуваат во закупен простор?), ескалатори. Дали можеби киното и кугланата, па и некој од хипермаркетите не се опфатени во тие 39,000 простор кој се нуди под закуп?
Не ме фаќај за збор, ама мислам дека во GLA спаѓа само просторот кој може да се изнајми на некого (ова се само просториите на страните од ходниците, бутици....) паркингот не спагја во тоа, исто и секалаторите и ходниците. Исто мислам дека во тие GBA спаѓа и тој дел од проектот што ќе го прават понатаму. Тоа што ќе го градат за некоја година каде што сега се наоѓа салата партизан.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Пред недела-две бев внатре со човек од Ксема Инженеринг - главен застапник за Ytong(блокови со кои е изграден Сити Молот) асортиманот во Македонија, се изненадив како е одлично изѕидано и изглетувано, и огромноооо е човече:D

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.149
Поени од реакции
9.120
Абе сега перфектен е јак збор, но со сигурност ќе биде поубав од хангарот на Рамстор. Мене ми се допаѓа, но секогаш може и подобро.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Прв вистински трговски центар во Мк.

S

Stef Bachatero

Гостин
Барем нема да патувам до Софија/Солун за некои глупости.

The countess

Аристократка
Член од
2 јуни 2012
Мислења
145
Поени од реакции
82
wiwi yess..
Конечно и ние да си добиеме ваков центар по светски стандарди..
Скопјево станува се поубаво :D

Kajgana Shop

На врв Bottom