Skopje City Mall

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
leandra Како може млекото од љубљанска да се продава цели 13 денари подолу од редовната цена и пак да имаат заработка? Или до сега имало над 13 денари заработка? Знам дека хипермаркетиве земаат на големо ама еве и у веро е над 50 ден алпското.
Ме интересира чисто од бизнис аспект. Јас освен Мк млеко друго не купувам! :)
Така, свесно одат во загуба колку да привлечат муштерии, ништо чудно ни ново не е тоа.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Поглуп пост здравје

Шојма врска од кого е напраен и вложено, да не има негде забрана за кој да влезе кој не. ??? Да не сакаш чисто национален макеонски трговски ебате тоа сељачузмот и навионализмот влезен во глава
Вистината боли, а? Само реплицирав на друг пост и кажав чија е навистина инвестицијата.
Кој е овде сељак, јасно се гледа од твојот начин на обраќање.
За разликата меѓу патриотизам и национализам со тебе нема да расправам, бидејќи немаш доволен број на мозочни клетки за да сфатиш.
А да, би им забранила влез секаде на таквите како тебе, кои немаат елементарно воспитување....за соодветен однос кон женско и форумџиска култура нема ни да зборувам.

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
Така, свесно одат во загуба колку да привлечат муштерии, ништо чудно ни ново не е тоа.
да, ама другите продавачи и викаат на љубљанска млекара: како бе млекото толку ефтино таму а нас ни го давате по хх денари? ако, не соберете си ја вашата роба, да стаиме нешто што ќе се продава.
знаеш колку многу кошта гондола што не се празни? у пичку матер...!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Инаку косовариве се златни кокошки а?:facepalm: Колкава мизерија се, само во Скопје ги нема до толку...

leandra Како може млекото од љубљанска да се продава цели 13 денари подолу од редовната цена и пак да имаат заработка? Или до сега имало над 13 денари заработка? Знам дека хипермаркетиве земаат на големо ама еве и у веро е над 50 ден алпското.
Ме интересира чисто од бизнис аспект. Јас освен Мк млеко друго не купувам! :)

Да се организира протест против менаџментот на ССМ, или ќе го донесат Старбакс или не им влегуеме у билдингот :)
Ако сака Carrefour може и со загуба да го продава млекото, ако мисли дека тоа е правилен начин за привлекување муштерии. Досега да работи некој со загуба не сум сретнала, така ни овие 39ден не им се со загуба, само маржата им е симната очигледно на денарче. Веро и Тинекс работат со високи маржи, исто земаат и можеби два до три пати повеќе роба од Carrefour, бидејќи имаат центри низ цело Скопје и Македонија нели. Е сега иде Carrefour и вели јас ќе земам два шлепера млеко по оваа цена и ќе ја продавам со заработка од денарче. Тинекс и Веро кога ја виделе цената веднаш реагирале во млекарата поради дампингот, оти продажбата на тоа млеко кај нив ќе се намали и ќе мора да ја симнат маржата која очигледно им е 14/15 денари. На тој начин ако Carrefour ги симне маржите на речиси сите увозни производи, Тодорвски и Веро нема да имаат парички за нови центри, за колички, за станови, за луксузи, итн.
Бидејќи можат да влијаат кај еден производител, неможат кај сите нели, оти празни ќе им се рафтовите. Сега млекарава е зависна од парите на Веро и Тинекс и повеќе и одговара на Carrefour да не им дава роба, одколку на овие.

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
Вистината боли, а? Само реплицирав на друг пост и кажав чија е навистина инвестицијата.
За разликата меѓу патриотизам и национализам со тебе нема да расправам, бидејќи немаш доволен број на мозочни клетки за да сфатиш.
А да, би им забранила влез секаде на таквите како тебе, кои немаат елементарно воспитување....за соодветен однос кон женско и форумџиска култура нема ни да зборувам.
јас не користам таков речник, ама и мене ме интересира каква врска има кој е газда?
и зашто би правеле дуќан „за нив“, „кај нас“?
па, и да е „за нив“. комуналии, ддв, вработувања итн - све кај нас... робата ќе се увезува у мк - царини, транпорт, шпедиција, ддв....
нели плачеме од шопинг туризамот на солун? еве шанса и скопје да биде поголема шопинг дестинација. парите немаат припадност, нели....

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Ако сака Carrefour може и со загуба да го продава млекото, ако мисли дека тоа е правилен начин за привлекување муштерии. Досега да работи некој со загуба не сум сретнала, така ни овие 39ден не им се со загуба, само маржата им е симната очигледно на денарче. Веро и Тинекс работат со високи маржи, исто земаат и можеби два до три пати повеќе роба од Carrefour, бидејќи имаат центри низ цело Скопје и Македонија нели. Е сега иде Carrefour и вели јас ќе земам два шлепера млеко по оваа цена и ќе ја продавам со заработка од денарче. Тинекс и Веро кога ја виделе цената веднаш реагирале во млекарата поради дампингот, оти продажбата на тоа млеко кај нив ќе се намали и ќе мора да ја симнат маржата која очигледно им е 14/15 денари. На тој начин ако Carrefour ги симне маржите на речиси сите увозни производи, Тодорвски и Веро нема да имаат парички за нови центри, за колички, за станови, за луксузи, итн.
Бидејќи можат да влијаат кај еден производител, неможат кај сите нели, оти празни ќе им се рафтовите. Сега млекарава е зависна од парите на Веро и Тинекс и повеќе и одговара на Carrefour да не им дава роба, одколку на овие.
Баш така, само што не станува збор за дампинг цени, маржите на Тинекс и Веро се некаде на 30 % кај млекото;)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
А шо има да ме боли ако некојси изградил тц?
А кај наоѓаш патриотизам во инвестирање на тц неможам да сфатам ама сепак вие со повеќе мозочни клетки сте друго

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
да, ама другите продавачи и викаат на љубљанска млекара: како бе млекото толку ефтино таму а нас ни го давате по хх денари? ако, не соберете си ја вашата роба, да стаиме нешто што ќе се продава.
знаеш колку многу кошта гондола што не се празни? у пичку матер...!
Тоа не го интересира менаџментот нa Carrefour, нив битно им е да привлечат муштерии и да се испромовираат.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Вчера или завчера онака уз пролаз слушнав реклама од Тинекс дека цената на одредени производи ги намалиле за 50%, паштети ли беа, шо ли беа не знам.
Да се отворат три вакви центри во Скопје Веро и Тинекс договорените цени монополски у гз ќе си ги начукаат.

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
Тоа не го интересира менаџментот нa Carrefour, нив битно им е да привлечат муштерии и да се испромовираат.
јасно, ама тоа може да биде мач со 2 оштрици. hence, јавниот оглас на ЉМ. да не остане Карфур единствен продавач на млекото.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Баш така, само што не станува збор за дампинг цени, маржите на Тинекс и Веро се некаде на 30 % кај млекото;)
Млекара излегува со соопштение во кое се правда дека не дала повластена цена, фактички објаснува дека нема дампинг цена за Carrefour.
Да се само за млекото по 30%, немаат маржа пониска, нели ги гледша како ракови се шират за 2 години.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Млекара излегува со соопштение во кое се правда дека не дала повластена цена, фактички објаснува дека нема дампинг цена за Carrefour.
Да се само за млекото по 30%, немаат маржа пониска, нели ги гледша како ракови се шират за 2 години.
Чекај да те цитирам
Да се отворат три вакви центри во Скопје Веро и Тинекс договорените цени монополски у гз ќе си ги начукаат.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
јас не користам таков речник, ама и мене ме интересира каква врска има кој е газда?
и зашто би правеле дуќан „за нив“, „кај нас“?
па, и да е „за нив“. комуналии, ддв, вработувања итн - све кај нас... робата ќе се увезува у мк - царини, транпорт, шпедиција, ддв....
нели плачеме од шопинг туризамот на солун? еве шанса и скопје да биде поголема шопинг дестинација. парите немаат припадност, нели....
Во случајов има голема врска затоа што уште пред да се отвори молов, се знаеше дека се таргетира Косово и јужна Србија. Вчера имаше едночудо коли од Тетово и Гњилане.
Немам јас ништо против Албанците, да се разбереме. Но, ако ти во Македонија ми ги перцепираш како клучни потрошувачи нашинците Албанци и Косовари, а не мнозинското население кое живее во државава, е тоа веќе не е во ред.
Во однос на вработувањата - што мислиш, знаејќи ја предвид целната потрошувачка група, дали ќе има повеќе вработени Македонци или Албанци?
Слично беше и со Рамстор, во кој сега купуваат само Албанци и Турци...Македонци ретко кога.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.548
Поени од реакции
18.957
Па не ти се криви газдите за тоа,нормално ќе таргетираат група која повеќе ќе троши.Албанците имаат достра гастрабајтери кој ќе лупаат пари,кој македонец ќе дае 10 000 за јакна од зара?Само најбогатите..
У принцип што ме боли кур,да не ќе си речам е не купувам од албанциве ќе идам од тинекс 12 денари поскапо ќе го платам млекото пошто наши се.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.326
Поени од реакции
6.415
Badijala trosite zborovi za Alpskoto mleko od Ljubljanska mlekara bidejki gledam deka nieden od vas ne e dovolno informiran za istoto.Vo Slovenija samo glup i neinformiran slovenec go kupuva zatoa sto istoto e polno so antibiotici.Zatoa moj sovet e po sekoja cena da go izbegnuvate alpskoto.Edinstveno ispravno mleko vo tetrapak kaj nas sto se prodava a da ne e dobieno od mleko vo prav kako bitolskoto i bez stavanje antibiotici vnatre e ALPI od Djepciste sto se prodava vo KAM i Denar diskont po 39 denari i poranesnoto od Sweedmilk mlekarata.

Kajgana Shop

На врв Bottom