Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
најџиџано е, народов на просториве сака џиџани ствари и тоа е тоа.А што има толку посебно во барокот, што толку го љубат вмровците?
- Дали уметничкиот „проблем“ на проектот ви го загрозува приватниот живот?
- Дали ви го загрозува секојдневието?
- Дали ви смета во обавувањето на секојдневните обврски?
- Дали “урбанистичкиот хаос“ се случува кај вас дома?
- Или кај вас во двор?
- Дали вашиот живот ќе беше поинаков ако на плоштадот имаше еден џиновски мравојад (карпа, магматска)?
- Дали визуелниот приказ на плоштадот до толку ви влијае на секојдневието?
- Дали објектите кои се зафатени со “барокот“ се ваши? Оти, ако се, тоа е навистина добра причина за реакции. Инаку, како би се објаснал бунтот против барокизирањето на ГТЦ? Оти, како што можам да подразмислам, ГТЦ е само еден трговски центар, каде што се случува конзумеризмот, и таму се оди од причина да фрлиш кеш, а не да уживаш во некој „призор“. Нели е сеедно каков ќе биде?
Парите кога ќе ги даде писателот од свој џеп за проектот или кога Грујо ќе го исплати од своите фамилијарни бизниси ако сака може и да почне да носи земја за акропол да дигне.
А, ако беше беспари, може барок?
или (на крај како што е поставено) може за поскапо, ама поубаво да биде?
Писателот преку несериозни (убаво кажа и Лурц - наивни) прашања фаќа поента:
Дали на опонентиве им е до парите, што не го „прифаќаат“ проектот, или им е до тоа што не е убаво, безразлика на парите?
Па може да фаќа поента кај тие што не размислуваат. Мене прашањето ми е, не може ли и двете работи да ми сметаат? Прво не сакам моите пари така да се расфрлаат, второ, кога веќе немам моќ да ги запрам тоа да го прават, барем нека е квалитетно бре. А сега сме у ситуација наши пари да се фрлаат ем за непотребни глупости, ем грозоморни.А, ако беше беспари, може барок?
или (на крај како што е поставено) може за поскапо, ама поубаво да биде?
Писателот преку несериозни (убаво кажа и Лурц - наивни) прашања фаќа поента:
Дали на опонентиве им е до парите, што не го „прифаќаат“ проектот, или им е до тоа што не е убаво, безразлика на парите?
Па може да фаќа поента кај тие што не размислуваат. Мене прашањето ми е, не може ли и двете работи да ми сметаат? Прво не сакам моите пари така да се расфрлаат, второ, кога веќе немам моќ да ги запрам тоа да го прават, барем нека е квалитетно бре. А сега сме у ситуација наши пари да се фрлаат ем за непотребни глупости, ем грозоморни.