Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Не знам некој од вас дали живеел вон овие 3-4 населби-општини (Аеродром, центар, карпош, влае...), на пример топаана, маџари, чаир, ...чисто дали осетил разлика од никакво градење и вложување во тие населби и сечењето 5 дрва во центар. Бидете среќни што вложуваат кај вас, а не на друго место. Разбирам да се стопираат и ревидираат спомениците, бароците, рингишпилот, дека некои се непотребни, вишок, дека парите се од државен буџет...ама и за неколку стари дрва веќе за вадење?
Лурц,уништување на околината е на луѓето таму е.Не се само дрвата проблемот,проблемот е што на луѓето пред нос ќе им никне катна гаража.Букбално отвориш прозорец и се поздравуваш со некој што паркира.
Од едно паркче кои на луѓето што живееа таму им одговараше сега ќе им никне нешто што не сакаат.
Баш си беше на место и споменикот таму и тревникот и дрвата.
Подобро и ништо да не градиш од колку да градиш нешто што им го слабее квалитетот на живеење на граѓаните.
Слободно земи си ја гаражата кај тебе во населба ако ја сакаш.:D

Тоа се случува кога луѓето ке ја изгубат довербата во другите луѓе. Сега и со добра намера да градат, ете и поубави дрва да засадат на тоа место, луѓето едноставно не веруваат во тоа, довербата е изгубена. Можеме сите фино лепо да идеме у пизду лепу материну. :)

Za mene ova e nesto strasno...a najpoveke sto gospodata od vlasta,resile da si napravat administrativna zgrada i katna garaza!Pa neli mozea da odberat nekoj plac nakaj Volkovo,Kisela Jabuka...Cair,Radisani,vo ovaa zona kaj sto non-stop ja reklamiraat za stranski investicii...
E ne, sakaat vo strog centar...a nikoj ne gi prasuva lugeto koj ziveat nad 40 godini vo toj del na gradot! Naj vazno od se e tie sto glasale za ovaa vlast,da ne bidat nervozni...a sekogas se nervozni koga e vo prasanje opozicijata.Slusam sinoka vo jadi burek,edna sirota gospoga morase da pie leksilium,zatoa sto "ovie" mnogu ja iznervirale.
Zasto ne razmislat deka i ovie luge ,sto glasale za segasniot gradonacalnik imaat pravo na svoe mislenje i da zavzemat strana...
Gruevski se grizi SAMO za tie sto glasale za NEGO:mad:

За време на изведување на градежните работи на хотелот "Мериот" на плоштадот "Македонија", пукна цревото за дотур на бетон, а гостите кои беа на утрински појадок и утринско кафе во кафулето беа полиени со Бетон.
2a2992a2c770b54dbdf00a2c7d6e4e42.gif
5e85fe6c878a2546b1518901de500ad4.gif
29baf6ccb74d584f9e18d802435e02e2.gif
b4adeda7c433f04d9daf0dec8689f38c.gif

E јабига :pos:

Не знам некој од вас дали живеел вон овие 3-4 населби-општини (Аеродром, центар, карпош, влае...каде што се вложија огромни државни и градски средства), на пример топаана, маџари, чаир, ...чисто дали осетил разлика од никакво градење и вложување во тие населби и сечењето 5 дрва во центар. Бидете среќни што вложуваат кај вас, а не на друго место. Разбирам да се стопираат и ревидираат спомениците, бароците, рингишпилот, дека некои се непотребни, вишок, дека парите се од државен буџет...ама и за неколку стари дрва веќе за вадење?

Дај не ме зафркавај во Аеродром биле вложени огромни државни средства ( па и во Карпош кој освен Борис Трајковски салата нема ниедно друго јавно претпријатие ) ,има мала разлика помеѓу државни средства и општински средства.

Сите државни пари ( буџет ) идат во општина Центар преку минситерството за култура.Општината Центар е и така скроена да ги опфаќа сите државни институции.

За време на изведување на градежните работи на хотелот "Мериот" на плоштадот "Македонија", пукна цревото за дотур на бетон, а гостите кои беа на утрински појадок и утринско кафе во кафулето беа полиени со Бетон.
2a2992a2c770b54dbdf00a2c7d6e4e42.gif
5e85fe6c878a2546b1518901de500ad4.gif
29baf6ccb74d584f9e18d802435e02e2.gif
b4adeda7c433f04d9daf0dec8689f38c.gif

E јабига :pos:
Одма до Ченто пред Тренд да ги остават,споменик пЉус итоа за џабе. :D

Слободно земи си ја гаражата кај тебе во населба ако ја сакаш.:D
зашто да не. Само ние немаме ништо за што би требала катна гаража. Ако имаше макар еден трговски, макар 1-2 административни згради/министерства или слично, сигурно ќе ни треба затоа што тоа значи раздвижување на луѓето и пари за таа населба, поопремени продавници, осветлување, безбедност, живот... Вака овде е мочуриште, ништо не мрда и не се гради...освен џамии. Да не умреше Борис Трајковски, немаше ни таа улица да ја напраат.
Баш си беше на место и споменикот таму и тревникот и дрвата.
да, таму беше се ок. Немаше потреба од градби, но тоа е...центар града, гужва.

Да кажам нешто набрзина само да не бидам погрешно сфатен.
Целосно поддржувам стопирање на лупање споменици,исто таа хорор вртелешката да ја мафнат од пред т-хоме сместа,ама за има некој нормален што ќе поддржи стопирање на ГРАДБИ ? WTF мислам,зошто ? За да остане бетонот грд комунистички :confused: Срамота е 21 век градот личи на Пакистан. Тоа ли ќе стопира Женовски ? Министрества ? Па ај ако не нека викаат министери во влезови од згради,нека ги пикаат во станови под кирија,еве ни го министерството. Ај нека земе нека ги сруши музеите,и онака до сега вриеше музеи,катнте гаражи,нека паркираат по тротоари луѓето ко порано. Незнам,да има некој подобар план да го среди центар ајде де,ама тој води инат колку да го стопира проектот.
Мислам,не дека ќе го стопира,ова си се јача само,проектот ќе си тече,ама ајде.
Нека земе Луна Парк нов нека објави дека ќе гради,дека ќе смени фасади на зградите во Центар,не мора да бидат барокни,туку нормални нови. Тој одма со уназадување.

И после ќе викаат србите Скопље село во споредба со Белград,не да е село....бавча е,а не па во споредба со другите градови на запад.

Ги ебале 5-6 дрва тие што ги сечат голем К,исто вака се лигавеа и за Илинденска кога ги сечеа дрвата,умоболно било,нееколошки фашистички,па после одкога се заврши Илинденска се насадија нови дрва.Па послем истите искочија со квази глупости дека корените ќе ја поткопале улицата и тротоарите,новите дрва ќе имале големи корени.Ало кретени,идете у Чаир протестирајте за исечени дрва и урбанистичката џунгла,зашто ве нема таму,али проблемот е друг.Не дека ви чуе толку за дрвата,него за црквата ви е.Архибригади искочија да крекнат против црвката на плоштад,а како пички се криеја кога оној вахабистот оџа и неговите се клањаа на сред плоштад за Бурмали џамија.Искочил бркатиот адвокат,го заболело за дрвата,истиот тој што ги брани најголемите криминалци и лопови кои ја опустошија државава за дебела пара,а него срце го болело за дрвата...аххх,тага.

Знаеш шо...
Најубаво е да се седи и збори од дома..
Али коа ќе примиш ќотек.. е тогаш размислувањата се поинакви.. или ќе сакаш ти да удираш ќотек уште поише, или ќе се помислиш дали сакаш пак да те удрат..
Е сеа, пошто глеам ти сметале Вахабистите.. шо не си излегол против Вахабистите да се дереш на глас „Исус Исус“ - као еклектично-шизофрениот момак шо беше на „судниот ден“ 2009 година против нас студентите (дел од нив тогаш студенти) на плоштад? Или сеа после 4 години ти текна на Вахабистите?

А за што ти текна за Вахабистите? Заради 5-6 дрва (ко што велиш)? Е јак штих ! Многу си храбар и патриот! :pos:

ЈА седи си мадро и купи си карта за новиот коловрт на плоштад, па купи си или гиро, или некое сокче од локалните кафичи снек барови, па џускај се пред главен жур у Б2.. Глеј избери некое коњче...да се осеќаш по прикладно на скулптурната атмосфера надвор..

Да кажам нешто набрзина само да не бидам погрешно сфатен.
Целосно поддржувам стопирање на лупање споменици,исто таа хорор вртелешката да ја мафнат од пред т-хоме сместа,ама за има некој нормален што ќе поддржи стопирање на ГРАДБИ ? WTF мислам,зошто ? За да остане бетонот грд комунистички :confused: Срамота е 21 век градот личи на Пакистан. Тоа ли ќе стопира Женовски ? Министрества ? Па ај ако не нека викаат министери во влезови од згради,нека ги пикаат во станови под кирија,еве ни го министерството. Ај нека земе нека ги сруши музеите,и онака до сега вриеше музеи,катнте гаражи,нека паркираат по тротоари луѓето ко порано. Незнам,да има некој подобар план да го среди центар ајде де,ама тој води инат колку да го стопира проектот.
Мислам,не дека ќе го стопира,ова си се јача само,проектот ќе си тече,ама ајде.
Нека земе Луна Парк нов нека објави дека ќе гради,дека ќе смени фасади на зградите во Центар,не мора да бидат барокни,туку нормални нови. Тој одма со уназадување.

И после ќе викаат србите Скопље село во споредба со Белград,не да е село....бавча е,а не па во споредба со другите градови на запад.

Ме интересира дали знаеш каде се наоѓа хотел Бристол?

Цитро ако ти дојдам ќе видиш и шума во Матечје и прашума.

Секако,зошто
Зошто со цел памет сакаш таму да има катна гража.
Тоа ме носи до заклучок дека или незнаеш каде е хотел Бристол или се праиш слеп, трето нема. Како прво и прво таму треба да се укине движење на возила, а не пак катна гража да се гради.

АЈ малку да ја развеселиме атмосферава.... :-)

Зошто со цел памет сакаш таму да има катна гража.
Тоа ме носи до заклучок дека или незнаеш каде е хотел Бристол или се праиш слеп, трето нема. Како прво и прво таму треба да се укине движење на возила, а не пак катна гража да се гради.
Тоа карши Бристол што го градат сега мислам дека нема да биде катна гража,туку некоја банка или нешто за финансии.
Не реков јас нигде ништо за катна гаража кај Бристол.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom