Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
A ти што се замараш за тоа што се замараат луѓето во Скопје, наместо да се замараш за село Матејче кумановско?

Ти си типичен македонски синдром.Што ми чуе како му е на другиот,битно мене да ми е арно.Ти ако живееш у центар на Скопје ќе плачеш за 5 дрва исечени,а нека гори 100 хектари шума надвор од Скопје баш ти е гајле.Да му умре козата на комшијата.

Ти си типичен македонски синдром.Што ми чуе како му е на другиот,битно мене да ми е арно.Ти ако живееш у центар на Скопје ќе плачеш за 5 дрва исечени,а нека гори 100 хектари шума надвор од Скопје баш ти е гајле.Да му умре козата на комшијата.
Секој си гледа во својот двор бе Цитро.Што можам јас да направам за шумата во Матејче ?? Кажи ми што ??
За дрвата што во моја општина се сечат и за просторот што се узурпира можам и правам.
Нормално дека најмногу ќе се бунам против тоа што мене директно ме засега.

Како што кажа Труперот горе. Јас можеби се грижам за Матејче, ама сигурно многу повеќе ќе се грижам за кај мене во маало. Така е и глобално. Ти повеќе се замараш за Македонија, отколку пример за Романија или пак за која било друга земја.

Абе дома да ви дојдат и да ви кажат во двор ќе ви ставиме кружен тек, ќе речете ако бе барем се гради нешто. Им се одзема на луѓето паркот и паркингот за изградба на барок на неколку метри од нивните прозори. Месната заедница таму не го сака тоа, сакаат зеленилото кое го негувале со години да си остане, тоа им е важно на луѓето. Урбанистички таа локација е тотален промашај за она што сега сакаат да изградат. Град како Скопје со густ сообраќај и пренатрупан, не смее да си дозволи да губи дрвја кои го прочистуваат воздухот. Вољата на граѓаните на локалните си победи. Со тоа изгубија и овие политики. Оваа демонстрација на моќ со сечење во 3 наутро е без врска. Се зезаат со природата, ама кога тогаш ќе им се удри од глава ова, за жал на сите.

Ме збуни да ти кажам право. Јас мислев дека синдромот ни беше да не си ја гледаме нашата работата и да го пикаме носот во туѓи работи. Јбг и јас грешам.

Ја утнуваш поентата. Си видел во некој друг случај да работат ноќно време покрај овој случај и местењето на 50 споменици кога победи Андреј? Си видел дупките од кои си ги искршивме колите да ги поправаат ноќно време, или го прават тоа во најголемите гужви (или воопшто не го прават)? Си видел било која практична одлука од нивна страна? Јасно е зашто е направено во 4 сабајле. Му маваат шлаканица на народот за кој што наводно работат, и на мало дете му е јасно. И со толкаво полициско обезбедување.. случајно да не падне некој невин граѓанин во дупка, додека спие.

Се останувам сепак на моето мислење дека ова е направено од практични причини, не дека им е страв преку ден да ги пресечат дрвата...Ако за нешто добро ги бидува портокаловите тоа е за Пи Ар, не се мутави да демонстрираат моќ и револтираат граѓани ако нема некоја прагматика зад тоа.
Спомениците се наместија за да се земат парите од нив, од тие причини и го истрчаа и почесниот круг на избори во Центар.

Ко шо реков. Ова е веќе демонстрација на страв од власта. Покрај тоа што имаат страв од губење на место во кое беше највеќе инвестирано, пробуваат да скренат пажња со најниските можни начини.

Се останувам сепак на моето мислење дека ова е направено од практични причини, не дека им е страв преку ден да ги пресечат дрвата...Ако за нешто добро ги бидува портокаловите тоа е за Пи Ар, не се мутави да демонстрираат моќ и револтираат граѓани ако нема некоја прагматика зад тоа.
Спомениците се наместија за да се земат парите од нив, од тие причини и го истрчаа и почесниот круг на избори во Центар.
Ако не сум грешка, пробаа преку ден, не бидна работата , па се продолжи во трета смена. Инаку во право си за делот со прагматичноста.

Ако е така, зошто бре виндфакере не ги пресекоа вчера? Вчера не им беше практично ноќе да почнат, си почнаа дење, ама дење излегоа граѓаните и ги спречија. После тоа изволте, решението за сечење е НЕЗАКОНСКО, само општина Центар може да издаде такво решение. И како резултат на тоа, граѓаните околу 6 попладне ги бутнаа оградите.
И оп, одеднаш ноќеска си рекоа, кур не боли шо е незаконско, кур не боли што граѓаните на центар ни кажаа дека не работиме добро, еве сеа ние ќе им покажеме практичност?! Дај ти се молам не забегуј..

Не постои ниту еден рационален и прагматичен разлог за сечење во 3 саат сабајле на тоа место.Дали ќе се сечеле во 3 сабајле или попладне за сообраќајот таму или за било кој друг ништо не менува.Баш ништо,ако си го видел местото.....

Единствено им менува што сите ќе спијат и никој нема да може да им излезе и да ги отера во пм.

плоштад слобода, милчин, горан мисовски, мики вујиќ, мирко попов, никола наумоски, андреј жерновски ....

Ако не сум грешка, пробаа преку ден, не бидна работата , па се продолжи во трета смена. Инаку во право си за делот со прагматичноста.
Истото се случуваше и на Илинденска кога Мирјана Најчевска се врзуваше за дрво со лисици. Ја блокираа улицата во 7 наутро, го обезбедија местото и ги исекоа.
Истото ќе се случеше и овде ако беше преку ден, ќе донесеа поголем кордон на полиција, ќе ги пикнеа во комбе два тројца позапалени ако почнаа да протестираа и ќе ги исечеа кога веќе се има судско решение за тоа. Само за да не се прават драми, на некој му текнало попрактично решение.

Истото се случуваше и на Илинденска кога Мирјана Најчевска се врзуваше за дрво со лисици. Ја блокираа улицата во 7 наутро, го обезбедија местото и ги исекоа.
Истото ќе се случеше и овде ако беше преку ден, ќе донесеа поголем кордон на полиција, ќе ги пикнеа во комбе два тројца позапалени ако почнаа да протестираа и ќе ги исечеа кога веќе се има судско решение за тоа. Само за да не се прават драми, на некој му текнало попрактично решение.
Сериозно?! Ќе го изигнорираш ова?
Ако е така, зошто бре виндфакере не ги пресекоа вчера? Вчера не им беше практично ноќе да почнат, си почнаа дење, ама дење излегоа граѓаните и ги спречија. После тоа изволте, решението за сечење е НЕЗАКОНСКО, само општина Центар може да издаде такво решение. И како резултат на тоа, граѓаните околу 6 попладне ги бутнаа оградите.
И оп, одеднаш ноќеска си рекоа, кур не боли шо е незаконско, кур не боли што граѓаните на центар ни кажаа дека не работиме добро, еве сеа ние ќе им покажеме практичност?! Дај ти се молам не забегуј..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom