S
Stivie G
Гостин
Само Асикаинен се натпреваруваше.Можеби сум пропуштил некоја информација во претходните страни, но што се случи со финците годинава. Колку квалитетни скокачи имаа, сега останаа со оној ќељавицана само...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Само Асикаинен се натпреваруваше.Можеби сум пропуштил некоја информација во претходните страни, но што се случи со финците годинава. Колку квалитетни скокачи имаа, сега останаа со оној ќељавицана само...
Само Асикаинен се натпреваруваше.
И Хапонен и Виле Ларинто ги има на турнеата, а и мене не ми е позната причината оти другите ски скокачи од таа земја ги нема, од овие што се сега Асикаинен најгоре котира во генералниот пласман.Знам дека само тој се натпреваруваше, затоа и го напишав тоа што го напишав. Чудно ми е што ги снема сите наеднаш, причината ме интересираше...![]()
И тоа пази медал да освоелДенес прочитав дека ќе се враќал од пензија и Јане Ахонен, желба му било да настапува на ЗОИ во Сочи наредна година.
Иначе денеска во Закопане се одржа тимското натпреварување, прв тимски триумф воопшто во ски скоковите за репрезентацијата на Словенија, на второ место беа Полска, а на трето Австрија, која на ова натпреварување беше без Шлирензауер, кој има некоја си повреда.
Смрдени временски услови викендоф.Пауза измеѓу скокачи по 5 мин.....никакво.Едина светла точка,47-цата на Шлири![]()
Не му ја гледаф втората серија од вториот дел...или само една серија имаше,ради лоши услови?Чоки грешка си не 47ца туку 48ка .
Само една бешеНе му ја гледаф втората серија од вториот дел...или само една серија имаше,ради лоши услови?![]()
[off topic]Kaко што знам, моменталната политика на спортската редакција е да се сконцентрираат на настапите на нашите репрезентации и клубови кои не претставуваат надвор од границите на државата т.е повеќе ќе биде на домашен спорт, плус ЕП/СП фудбал, Олимпијада и уште некој спортски настан. Сепак и не е спортска телевизија, а убаво би било и ние со македонски коментатор да ги проследиме овие настани, еве и СП во скијање не го пренесуваат.[/off topic]Ах шо немам еуроспорт да си гледам. Па и овие мтв ниеден натпревар не откупија, порано и уметничко лизгање даваа, сега ништо :/