Ски скокови

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
На ред е турнејата 4 новогодишни скокалници која започнува на 30 декември. Сакам Германец да победи, Фрајтаг фаворит :D.

Јас мислам дека австриец пак ќе победи на новогодинешната турнеа.
Кофлер можеби.:)

Aвстријците и Германците се во извонредна форма, посебно Шлирензауер се враќа на старо, тука е и Германецот Северин Фројнд, па и од Австрија Кофлер.

Ќе бидат 4те Скокалници баш изедначени оваа година.

Ја гледав вчера репризата од Енгелберг......и скокот на Вилингер.Преголем талент,и голема "машкост"...исто ко Шлири на негови години.Овај 21,овај 17......не сум јасновидец по професија,ама предвидвам опасен дуел во иднина :)

Ја гледав вчера репризата од Енгелберг......и скокот на Вилингер.Преголем талент,и голема "машкост"...исто ко Шлири на негови години.Овај 21,овај 17......не сум јасновидец по професија,ама предвидвам опасен дуел во иднина :)
И Јака Хвала не е за потценување.

Андерс Јакобсен прв, Шлирензауер втор и Северин Фројнд трет, на првата скокалница во Оберстдорф.

Ветрот од една страна земаше поени...од друга страна даде 20 скока над 137 метри.Се на се,одличен натпревар :)

Утре од колку часот е парт дуе?

парт дуе е мислам на 2 ри.....на први квалификации....на втори Инсбрух или Гармиш,незнам точно :)

ја па Моргенштајн го имав уплатено дека ќе тепа. Јакобсен не го ни имаше у понуда чинам. :eek:

У Гармиш-паркгтгкхфдјгд квалификациие се утре у 13.00, финалето е на први традиционално, после турата се сели во Австрија. :)

Јакобсен победник и во Гармиш, за 0,9 поени пред Шрилензауер :D

Јакобсен во втората серија скокна 143метри да немаше проблеми во првата серија сигурно предноста пред Шлири ќе беше уште поголема.

Водоинсталатеров опасен,во јака форма е влезен.......ништо чудно да е ова негова сезона :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom