Ски скокови

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
ако не беше ова на Моргенштен немаше никој да пише :)
Денес победа на 40 годишниот Касаи, втор Превц кој на овие големи скакалници како и Крањец се одлични.

Сочи 7ма по ред олимпијада за Касаи. :cuc:
Денес сите му се клањаја на Јапонски начин. Секоја му чест.

До лани следев ски скокови, годинава ни еднаш немам гледано и не сум во тек со работиве, кој е во форма. Мислам дека Моргенштен се пензионирал и го нема него и толку....

До лани следев ски скокови, годинава ни еднаш немам гледано и не сум во тек со работиве, кој е во форма. Мислам дека Моргенштен се пензионирал и го нема него и толку....
http://en.wikipedia.org/wiki/2014–15_FIS_Ski_Jumping_World_Cup
Стариот којзнае од кај испадна за сега најдобар. Чудни ми се малку загледав некни не знаеш од кој што да очекуваш.

10846234_879924792031701_7620455540456697453_n.jpg

@Детелина :icon_mrgr:

Почнала новогодишната турнеја, Петар Превц бил прв на квалификациите, Шлири втор и Касаи трет. Јас Обездорф ќе го прескокнам вака само што ќе прочитам нешто. Другите три се надевам дека ќе ги гледам.

Чекав да почне ама не почна додека гледав јас Eurosport, беше одложувана ради лоши временски услови и мислам дека не се ни одржа?!?

Штета за Аман, испадна од конкуренција за 4 скокалници.

Јакобсен победи во Гармиш, честитки (y)

Не сум гледала скокови откако Јане Ахонен се пензионираше.
А на времето го обожавав Андреас Голдбергер,ако некој го памти.:D

Ауу на среќа ги фатив во Бишофсхофен, последната скокалница моментално на еуроспорт 1 се, мислам дека е првата серија сеуште. Пуштајте ТВ брзо :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom