Скандал: Општина Гази Баба на Пустец му подари патокази

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
Абе многу јак "скандал", шо да ти распраам...

Држава и народ со кој грците најлошо се однесуваат, освен со нас, сте вие Албанците и Албанија.
Арно ама сеуште им играте сиртаки, па не можете Македонија ни да ја признаете според нејзиното уставно име.

Од тоа поголем скандал има ли..?

слушнав дека ќе не исклучат од ООН.....не даваме можност на Албанија да се грижи за нејзините граѓани од Македонска националност

Јас слушнав Албанија вето ќе ни ставела за во НАТО, во иднина изгледа и за ЕУ.

--- надополнето ---

Абе многу јак "скандал", шо да ти распраам...

Држава и народ со кој грците најлошо се однесуваат, освен со нас, сте вие Албанците и Албанија.
Арно ама сеуште им играте сиртаки, па не можете Македонија ни да ја признаете според нејзиното уставно име.

Од тоа поголем скандал има ли..?

Скандал:

Општина Гази Баба не го почитува Уставот на својата земја.

вас ве боли за еден предел населен со 4000 Македонци,а НАС НЕ БОЛИ,а и не може да ве смислиме,како 200 000 албанци го прават тоа во деловите каде што живеаат???

КОЈ ТУКА НЕ ГО ПОЧИТУВА УСТАВОТ???,КОЈ ГО СМЕНИ???,КАКО ГО СМЕНИВТЕ???Што корисно добивте со двојазичноста,кога сите добро зборувате Македонски???ВО секоја нормална држава,државјанинот на таа земја МОРА ДА ГО ЗНАЕ ОФИЦИЈАЛНИОТ ЈАЗИК,а не како кај нас ќе се воведувало мултетничност на земја со 25 000 км2 и народ од 2 300 000 жители...........ЛАБАРАТОРИСКИ ГЛУШЕЦ Е ЗЕМЈАВА

Јас слушнав Албанија вето ќе ни ставела за во НАТО, во иднина изгледа и за ЕУ.
Зашто?
За да не остане покусо од источниве "Европејци" и уште повеќе да и удоволи на Грција во односот кон нас ли, затоа..?

Dardan-ia напиша:
Скандал:

Општина Гази Баба не го почитува Уставот на својата земја.
Не си ти до толку улав како што сакаш да се прикажеш.
Што те спречува да ми одговориш ЗОШТО Албанија не ја признава Македонија под нејзиното уставно име..?

Зашто?
За да не остане покусо од источниве "Европејци" и уште повеќе да и удоволи на Грција во односот кон нас ли, затоа..?

Не си ти до толку улав како што сакаш да се прикажеш.
Што те спречува да ми одговориш ЗОШТО Албанија не ја признава Македонија под нејзиното уставно име..?
јас повеќе би прашал ЗАШТО АЛБАНЦИТЕ од Македонија не ургираат до Албанија и другите земји каде што има албанска дијаспора од Македонија,Македонија да СЕ ПРИЗНАЕ ПОД УСТАВНО ИМЕ???

хммммммммммм и после се прашувам КОЈ БУДАЛА може да помисли дека албанецот може да ти биде сограѓанин!!!

Јас бе господа синови на Александар македонски не можам да ве образовам тука, барем не вака преку ноќ на форум. Научете се добро да прочитате и да сватите. Ако го направевте тоа , нити мене ќе ме мачевте со глупости , а и себеси немаше да одземете слободно време, сеуште цитирате без везе.

Дали мене ми смета македонскиот јазик да може да се употреби во Албанија , таму кај што има македонци во доволен број? НЕ МИ СМЕТА, особено ако тоа е издржано со закон и почитувајќи ги официалните топоними. Ако не е уредено со закон, јас подржувам да се донесе закон за употреба на македонскиот јазик

Ми смета што општина Гази Баба скока и се меша во внатрешните работи на соседна држава, донира државни пари одредувајќи како треба да изгледат патоказите во Албанија , но затоа истата општина бега од одговорност кога се работи за поставување на двојазични и тријазични патокази во Гази Баба, иако со закон тоа мора да го сторат.

Еве што вели Уставот на Македонија:

Член 7

Во Република Македонија службен јазик е македонскиот јазик и неговото кирилско писмо.
Во единиците на локалната самоуправа во кои како мнозинство живеат припадниците на националностите, во службена употреба, покрај македонскиот јазик и кирилското писмо, се и јазикот и писмото на националностите на начин утврден со закон.

Во единиците на локалната самоуправа во кои како значителен број живеат припадниците на националностите, во службена употреба, покрај македонскиот јазик и кирилското писмо, се и јазикот и писмото на националностите, под услови и на начин утврдени со закон.

Ако на почеток сте прочитале добро, ќе разберевте што е целта на темата, ете на моето прво објаснување што напишав:

Исто така како е можно општина Гази Баба да донира патокази во соседни држави , додека во својата општина не го имаат имплементирано законот , според кој во цело Скопје , патоказите треба да бидат и на албански , односно албанскиот е официален во цело Скопје. Се жалеа дека тоа не можат да го направат заради немање на финансиски средства, но гледам дека не е точно , бидејќи донираат во соседни држави.

Зошто оваа општина ги крши законите во соседните држави , исто така не ги почитува законите во својата држава ? И зошто ја злоупотребуваат добрата волја на соседната држава, па ги кршат законите.

Колку улици во Гази Баба има каде живеат албанци , и колку од нив носат имиња на албански личности, сигурно има повеќе на српски историски личности него албански.

http://forum.kajgana.com/showthread...ари-патокази&p=4222675&viewfull=1#post4222675

Dardania каде си со живеачка. Ти кажав која е процедурата. Двајцата (од 25 вкупно, значи 8%) советници од албанска националност да покренат иницијатива, па да се размислува на темата, вака можеш ти и миљон постови на темава да напишеш, не ми пречи. Во претходниот состав имаше 4 советници (пак 16% се помалку од 25%) кои покренаа иницијатива да се менува името на училиштето 25 Мај во ... заборавив како сакаа да се вика, меѓутоа од некое од владиниве тела добија забрана за тоа затоа што веќе беше почната кампањата за локалните избори.

Јас бе господа синови на Александар македонски не можам да ве образовам тука, барем не вака преку ноќ на форум. Научете се добро да прочитате и да сватите. Ако го направевте тоа , нити мене ќе ме мачевте со глупости , а и себеси немаше да одземете слободно време, сеуште цитирате без везе.

Дали мене ми смета македонскиот јазик да може да се употреби во Албанија , таму кај што има македонци во доволен број? НЕ МИ СМЕТА, особено ако тоа е издржано со закон и почитувајќи ги официалните топоними. Ако не е уредено со закон, јас подржувам да се донесе закон за употреба на македонскиот јазик

Ми смета што општина Гази Баба скока и се меша во внатрешните работи на соседна држава, донира државни пари одредувајќи како треба да изгледат патоказите во Албанија , но затоа истата општина бега од одговорност кога се работи за поставување на двојазични и тријазични патокази во Гази Баба, иако со закон тоа мора да го сторат.

Еве што вели Уставот на Македонија:

Ако на почеток сте прочитале добро, ќе разберевте што е целта на темата, ете на моето прво објаснување што напишав:

http://forum.kajgana.com/showthread...ари-патокази&p=4222675&viewfull=1#post4222675

1)Во која држава живееш,и што толку те засегаат топонимите во таа земја???
2)Сети се што пишуваше во Уставот до 2001,и КАКО го сменивте???
3)Ако толку сакаш да ги почитуваш топонимите(ВИСТИНСКИТЕ) почни тоа да го правиш во државата во која живееш!!!

така да не ми постирај сРамковни закони на 4 будали алчни за власт и пари

Кога на самата Албанија не им е гајле за македонците од Пустец,па зашто и нас да ни е гајле за албанците од Гази Баба а?
И во Македонија и во Албанија со закон е дозволено тоа.Кога они се заебаваат со нашите и ние со вас!
РЕПРОЦИТЕТ!
:toe:

Во право е Dardan-ia :) СКАНДАЛ Е ТОА ШТО АЛБАНИЈА НЕ СЕ ГРИЖИ ЗА СВОЕТО НАСЕЛЕНИЕ... СКАНДАЛ Е ШТО НЕМА СЕУШТЕ ПОСТАВЕНО ПАТНА СИГНАЛИЗАЦИЈА НА СВОЈАТА ТЕРИТОРИЈА...
СО ТВОЕТО ВЕТО МОЖЕШ ДА ПРАВИШ ШТО САКАШ...И ОНАКА ЈАС СУМ ПРОРУСКИ ОРИЕНТИРАН...НЕ СУМ НАТОВСКИ И ЕУ.....

--- надополнето ---

Уште поголем скандал, Македонските Албанци не го ни знаат Македонскиот устав, а камоли да го почитуваат!

знаат дека имаат право за се..... ако не им одобрат македонците...тогашм се жалат во ЕУ...ваму таму...немало демократија.....се кршеле човекови права.....
а по рамковен се вработуваат и седат дома и 80% плата земаат

Се филма Дарданија. Не му смета што Зајас е напишано и на албански. Но му смета ако Пустец е напишано и на македонски.
Премногу демократски е настроен

Цела албанија е со МАКЕДОНСКИ топоними не знам што е проблем тука. Треба цела албанија да го прифати македонскиот како официјален втор јазик.

тие се бунеа да има изјаснување за националност на нивниот попис.....па не да го прифатат....а овде очите ќе ни ги извадат ако го згрешиме фамозното 25,17%

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom