Скандал на Евроњуз (Владата спие)

• Креатор на темата Креатор на темата bube
  • Време на започнување Време на започнување
Абе, Германецот е работен човек и го цени трудот. Кај него поминува чесната работа и квалитетот, а не само празно прчење и млатење празна слама.

Германецот се заеба што се доведе во ситуација да мора да работи самиот тој и целокупната ЕУ економија да ја издржува, зашто сите други само сакаат да лежат и ништо да не работат. И баш никому не му е проблем што цица од друг и тоа не е негово; важно стомакот да му е полн.

Е да, Германецот се заеба и тоа дебело, со тоа што прифати да влезе во ЕУ.

А ако Македонецот сака ништо да не работи и само да си го прчи, ќе мора да им докаже на сите (првенствено на Гркот, а потоа на Французинот) дека баш Македонецот заслужува највеќе да го прчи и сите други да работат за него.

А конкуренцијата на џаболебари во ЕУ е и тоа како голема и Македонецот ќе мора *многу* да докажува дека не го бива за ништо, туку само да лежи и да го прчи и дека ништо не го интересира. А најдобар доказ за тоа е промената на својот сопствен идентитет - ако Македонецот го смени сопствениот идентитет, значи дека апсолутно *ништо* не го интересира (дури ни неговото сопствено постоење) и дека навистина е тешка катаклизма и другите ќе мора да го издржуваат, па од него ќе се бара само да го пие од ЕУ и збор да не му се чуе (бидејќи, нели, ќе има докажано дека за к*р не го бива). Во тој случај, Македонецот веќе ќе биде FYROM-ец или Северномакедонец или Републикоскопјанец, а поимот Македонец веќе ќе му биде авторско право на Гркот, бидејќи, нели, тој го откупил (со години и години лобирање за истото).

Или, Македонецот може самиот да си ги засука ракавите и да се з`гне самиот да се извлече од срањата што самиот си ги направил. И да се фокусира на своите сопствени потреби, а не на потребите на ЕУ клошарите, што само цицаат колку што можат да поднесат и потоа исплукуваат без пардон.

Значи, Македонецу? Што бираш?

Vednas te demantiram,Makedoncite kako rabotnici se mnogu ceneti vo Germanija,sto moze eden Makedonec toa ne go mozat nitu 10 Germanci,koga i tebe dobro ke te platat i ti ke rabotis dobro ili ako nemase rodnini vo firmata doneseno sigurno deka ke naprednes?Nie nemame koj da ne vodi,losi ovcari gi vodat ovcite vo Makedonija...

Vednas te demantiram,Makedoncite kako rabotnici se mnogu ceneti vo Germanija,sto moze eden Makedonec toa ne go mozat nitu 10 Germanci,koga i tebe dobro ke te platat i ti ke rabotis dobro ili ako nemase rodnini vo firmata doneseno sigurno deka ke naprednes?Nie nemame koj da ne vodi,losi ovcari gi vodat ovcite vo Makedonija...

Проблемот е што македонецот е таков работлив и предуземлив во германија, а во македонија само седи и ја плука владата зошто не му обезбедила работа, пошто бил со факултет, е тоа е проблемот.

Проблемот е што македонецот е таков работлив и предуземлив во германија, а во македонија само седи и ја плука владата зошто не му обезбедила работа, пошто бил со факултет, е тоа е проблемот.

Aristotel rekol deka ako ima dovolno dolg lost ke go podigne i svetot taka i nasite rabotnici ako im dades pari ke go srusat Skopje do temel i za 24 casa pak ke go izgradat :smir:

:lud:
Ало бе...
Јас заедно со РУМЗ сериозна кладба сум губел за време на изборите...
и се заради тоа што дефакто дпм(б)не си додаде едни гласови.
Мене уво можда ме лаже,али око никад!!!!
И јасно ми беше уште тогаш дека над 61 пратеник ЛЕГАЛНО не може да добијат.

Е сега...
од Европа викаат:
Да си го платите рачунот.
И ко по обичај у Македонија,сите одбиваат да признаат дека рачунот е нивни.

А рачунот...и те како е ВАШ ...господа дпмне-овци.

Друже стварно не си ми јасен.

Никој од опозицијава не ја оспори победата на ВМРО, дури и ја признаа, а сега била фалц.

минимални неправилности???
мааааа тоаааа војна бешее бе тој ден во западон... не да имаше фалсификат

Не ми е јасно што од текстов е лага??

Не ми е јасно што од текстов е лага??

и мене брат... некој мислат во нивното село ок поминале изборите... и така било насекаде

1. Мене па не ми е јасно од кај Шерлоковци испаднавте толкави?!

2. Дури ни сукњата на Шеќеринска не можеше да покрие заслужен пораз на опозицијата. Поткрепа: оставка на лидерката, панично однесување (ко грк во апс) по пресовите на изборната ноќ...а нити збор за некаков фалсификат.

Најлесно е да се обвини некој друг.
Уште полесно за ЕУ е да измислува причини со кои ќе не пренесува жедни преку вода, дур не решиме да голтниме...а вода ко вода...може да е солена.

Разбирам дека некој си има слика од лидерот над кревет...и затоа не замерувам. Толку делил горнион..

Пико, би требало да знаеш кои ми се политчки идоли па да зборуваш за лидери, ќе претпоставам а и верувам не се однесуваше тоа за мене. И да, сепак верувам и мислам дека изборите беа наместени. Мое мислење е крај краева, или па не?

Пико, би требало да знаеш кои ми се политчки идоли па да зборуваш за лидери, ќе претпоставам а и верувам не се однесуваше тоа за мене. И да, сепак верувам и мислам дека изборите беа наместени. Мое мислење е крај краева, или па не?

Првиот дел не го коментирам :smir:

Твое мислење кога ќе прочитам, очекувам образложение. Кој обвинува, треба да понуди доказ, нели е така?

И да, сепак верувам и мислам дека изборите беа наместени.
Tacno.
Bea namesteni.
I toa od nikoj drug tuku direktno od najgenijalniot politicar vo Makedonija, Branko Crvenkovski. Toa go kazav uste prviot den posle izborite, i seuste stojam na toa.

p.s. za napomena, ima razlicni vidovi na mestenki :) .... tolku od mene na temava.:)

Аха... Значи ти си овца?

Ти не можеш ништо да направиш сам? Тебе мора некој да ти каже што да правиш? Без друго водство ти си парализиран? Твојот ум не е доволен за да раководи со твојот сопствен живот?

Превземи *нешто*, макар и згрешил. Тоа е подобро од правење *ништо* и само плукање на кого се стигне.

Аха... Значи ти си овца?

Ти не можеш ништо да направиш сам? Тебе мора некој да ти каже што да правиш? Без друго водство ти си парализиран? Твојот ум не е доволен за да раководи со твојот сопствен живот?

Превземи *нешто*, макар и згрешил. Тоа е подобро од правење *ништо* и само плукање на кого се стигне.

Vednas te demantiram,vo 2001 godina trgnav kako golobrado momce da go baram spasot od siromastijata,pocnav kako obicen rabotnik a denes rabotam vo firmata kako eden od rakovodnite luge.Mene ne mi treba ovcar,jas si go znam mojot pat i imam dovolno obrazovanie a i pamet za da uspeam.Citajki gi postovite n amnogumina ovde doagam do zaklucok deka ima mnogu pametni luge na ovoj forum a ima i mnogu partiski vojnici vodeni od svoite ovcari,e ovde e problemot,mozebi tebe nekoj treba da ti kaze kaj i plakata da zalepis ama nekomu toa ne mu treba.Zasukaj gi rakavite,zemi nekoja motika v raka i trk na nivata,bidi polezen za ovaa drzava i ovoj narod! Ne go zemaj ova za ozbilno ama nekoj ke se prepoznae vo ovoj post...

Владата не спие, се е тоа смислен пеколен план на седесе и дпмне за одново миење мали македонски мозочиња кон реална и актуелна промена на се мило и драго што ни е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom