Сите песни во плејлиста

• Креатор на темата Креатор на темата Cool Hand Luke
  • Време на започнување Време на започнување
C

Cool Hand Luke

Гостин
Ставете ги сите песни што ги имате во плеј листа, изберете shuffle или random, случаен избор, и опишете 5 од нив. Еве:

Неда Украден - Тражи се једна Вања
Ух, ама почнав :) Неда пее за некој убавец Вања, го бара... Симпатична песна, весела. Одиме понатаму...

Рибља Чорба - Слушај сине, обриши слине
Бора нешто пее за комунистите ли... како ги подучувале своите деца ли... Глас и тон како некое воено лице да збори, рапорт, ужас...

Den Harrow - Mad Desire
Препознатлив звук од осумдесетите, екстра песна, извонреден вокал, пее за сеќавања на некоја луда желба, љубов ваљда...

Хакала - Шта ќу кад је волим
Убав народњак, скршено срце, малку пијанчење, уште ја сака... Од мака на човекот се му е смешно... на се се смее.

Tasmin Archer - Sleeping Satellite
Заспаниот сателит или што веќе, прекрасен вокал, величествен тон на пеење, обвинува некого за нешто, за уништена љубов, која ли метафора е воа... :)

По пет песни во еден пост. Понатаму уште пет, пет итн...
И случајниот избор ќе ми биде подобар се надевам :)

Eric Johnson - Cliffs of Dover

Луда инструменталка која ме потсетува на џингл од некој квиз кој бил во склоп на Ѕвон. Ерик Џонсон растура во песнава.

Metallica - Fade To Black

Една од ретките песни на Металика која ми се бендисува иако е по малце лигава. Едноставна песна со едноставен текст кој нема некое јако значење, барем за мене.

The Who - My Generation

Рокенрол во изворна форма. Пејачот малце зад'дткува на моменти како ефект и ме курчи тоа. Плус песнава е за новите генерации и нивниот бунт.

The Animals - House of the Rising Sun

Пак рокенрол. Легендарна песна. Едноставен и репетативен ритам. Оргулата владее во песнава. Пее за некојси легендарен бордел во Њу Орлеанс кој го затвориле.

U2 - Vertigo

Исто една од ретките песни од U2 што ги имам во компјутер. Интересна песничка и олабавува. Пее за главоболка :pos:

Pink Floyd - Wish you were here

Песна за стварноста на тоа колку некој ни недостига. Напишана е за починатиот член на Пинк Флојд Сид Барет.

Joan Jett and the Black Hearts - I love rock'n' roll

Насловот кажува се.:smir:

Еlemental-Iz dana u dan

Рап песна измешана со малку лесен рок. Пее за тешкиот живот на луѓето во Хрватска но и воопшто низ целиот Балкан!

Lily Allen-Not Fair

Типката е најдобра :vozbud: А во песнава пее за тоа како еден тип може да биде совршен да ти праќа цвеќиња, да ти пишува пораки, да ти вика дека те сака ама да е ужасен во кревет.:pos2:

Lily Allen-Alife

Песна со приказна. Како помладиот "брат" на Лили има избегано од животната патека и таа пее за тоа како го враќа назад!:smir::smir:

Catch 22 - Supernothing
Раскажува како некоја типка го оставила, за на крајот да каже дека го боли к*р xD

Dropkick Murphys - Hey little rich boy
Поприлично ја опишува ситуацијата у Македонија со разгалени педерчини.

Hladno Pivo - Ne volim te
Го нервира жена му за се, дека не ја затвара пастата за заби, ги остава папучите насекаде и он се сопнува :vozbud:

Суперхикс - Нова Каледонија
Нашата естрада е толку затворена, искачаат песни само од Јован Јованов, Слаткар, Мекич и некој други сељандури и дека никој друг не е добредојден

Културно Уметнички Работници - Љубовта нема значење
Раскажува некој обичен состанок во парк како поминува во кошмар.

Never Again - Kelly Clarkson

Многу добра песна според мене, ме потсеќа на едно лето пред 2 години и обожавам да си ја слушам. Интересен текст има и енергична е.

Усне к'о крв - Тамара Тодевска

Песна што навистина многу ми се допаѓа, текстот е интересен, еве кој дел од песната ми е омилен:

Ne, ne dam ti da znas
ne dam da vidis koliko boli
i ne dam ti svoj svet
jer nisi ni znao da postojim

When love takes over - David Guetta ft. Kelly Rowland

Песнава ја обожавам и има големо значење за мене, а текстот е за слатката комплицираност кога е човек заљубен и кога двајца се свиѓаат, ама девојкава се прашува дали и он го осеќа истото. :)

All This Time - Maria Mena

Ова е пејачка со специфичен глас и текстовите обично и се меланхонични, но овој пат се работи за песна која блиска со самодоверба, кажува дека секогаш имаме сила во нас, само понекогаш е потребно некој да не потурне за да видиме.

Viva Forever - The Spice Girls

Хаха, песна историска, која многу си ја сакам, едноставно се зборува за младешка изгубена љубов, ама убава е, стара, историска. :)

Jason Mraz-I'm Yours

Интересна песничка како и другите од Jason Mraz.Песна со весел ритам и авантуристични текст:)

Laura Pauzini-La Solitudine

Првата песна што ја слушнав од Лаура.Една од најдобрите италијански пејачи и ретко има некоја промашена песна.
Инаку песната е за детска љубов,за осаменоста на едно девојче откако Марко(симпатијата) ке си замине од градот:)

Martin Solveig-Heartbeat

Прв пат ја слушам песната,ама не звучи многу лошо:)

Smashing Pumkins-The beginig is the end

Малку е чудна и морничава песната(исто како и групата),ама баш и затоа ми се свиѓа.

Sting-Englishman In New York

А потребно ли е да се каже нешто за Sting?Песната ми е баш интересна,а и потсеќа ме на многу драга личност.

Chris Norman - Midnight Lady
Убав сентиш од осумдесетите, Крис од Смоки пее за некоја полноќна дама, се чини дека сепак се работи за нешто романтично, не за дама на ноќта. Добра песна за будење емоции.

Bijelo Dugme - Pediculus Pubis

Тифа, Бора и Брега се заебаваат малку, расте ко квасац, такви су Срби зато их и сврби :)

Visage - Moon over Moscow
Една страшна инструменталка од извонредните Визаж, месечината над Москва, инспирација ваљда. Добра!

Osvajaci - Vino crveno
Еден полународњак полу... рок?! Беа некогаш тоа, но песничево им е закон. Тече вино црвено, живот му не треба да живи без те жене... Еее, ни Господ не го теши...

Vatreni Poljubac - Ja sviram rok end rol
Толку добри песни имаат овие а оваа не ми е баш. Милиќ не знаеш дали е рокер, рапер или народњак... сеедно пева и свира рок енд рол.

And your bird can sing - The Beatles - Omilena mi e vo posledno vreme, vesela pesnichka, podobruva raspolozenie, od albumot Revolver. Ima mnogu tolkuvanja za znachenjeto na tekstot,spored mene, se zboruva za toa kako mozesh da imash se (materijalni raboti), no da go nemash chovekot shto ti treba.

Words of love - The Beatles - edna od postarite pesni na bitlsi - od albumot Beatles For Sale.. lesna i pevliva pesnichka.

The Fool On The Hill - The Beatles - Od albumot Magical Mystery Tour. Se zboruva za lugjeto koi se chudni i porazlichni od ostanatite, osamenite lugje i lugjeto koi imaat razlichni pogledi i razmisluvanja i ne se grizat za mislenjeto na drugite. Eden od misterioznite tekstovi na bitlsi.

Pearl Jam - Last Kiss - edinstveno shto ne e bitlsi momentalno na playlistata. Preubava pesna, premnogu tazen tekst, ednostavno razbuduva emocii vo mene.

just a girl - no doubt ее песнава ја немав слушнато одамна а химна ми беше....одличен феминистички текст

lily allen - fuck you една од ретките понови песни што стварно ме бендисува. Лили Ален е баш нешто различно...

Cortney love - Mono не ја слушам многу Кортни ама оваа песна нема да ми здосади...

Рок агресори - Мери забегана песна со 2 реда текст ...

Guano apes - money & milk
супер песна и супер група само пеачката замара со некои неартикулирани звуци одвреме навреме

Edward Maya Feat. Vika Jigulina - Stereo Love (original mix)

Rob De Lacey - Starlight (Dennis Stepherd remix)

Tiesto & Andain - Beautiful Things (Gabriel & Dresden min)

Empty Streets - Hed Kandy

Ida Corr - Let Me Think About It (Fedde Le Grand mix)

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Prince - Purple rain
Песнава ми е all time балада, сите инспирации од неа ми идаат. Плус, филмон ако го гледал некој, кога прв пат Принц ја пее песнава.

Mile Kitic - Vuk samotnjak

Песна со многу философска содржина. Се зезам. На песнава се згазив од смеење вчера кога прв пат ја слушнав, и денес ми останала во плеј листава.

Gibonni - Cinim pravu stvar

Дефинитивно најдобрата песна од Џибони. Бени ја пееше во Кадмо пред неколку вечери и се сетив да ја преслушам пак.

Blues Brothers - Everybody needs somebody

Ова е песниште, пуштам глас малку повеќе, никој од комшииве не ме гледат дур си денсам.

System of a Down - Lonely day
Е ова песниште те прави од up-down. Во секој случај, уникат!

Бонус трака: Vait - Za Mislim
Песна од локални цигани, многу тажна песна, слушајте ја. Многу убав рефрен, сега ќе ја ставам рингтон на мобилниов.

МЦ Колектив - 3те нешта што ги мразам
Песна во која што се објаснети работи , кои се против нарциси емовци и нивни калибри ...... одлична трака
Угро - Кажи Да
Песнава си ја најдов сега пред некој ден... и ме потсеќа на деновите кога бев помал ...
Мц Колектив - Што би направил
Една подобра бетл трака од колективот ...
Дудо - Не Замарај Ме
Одлична спора трака во која што ... главна тема е Замарањето ... и дудо на оваа трака мислам се има преминато и е една од неговите најдобри:smir:
Нон Стоп - По навика
Една од ретките не рап групи што ги слушам и ова е една одлична песна посебно текстот... многу е добар

The Animals - House of the Rising Sun

Пак рокенрол. Легендарна песна. Едноставен и репетативен ритам. Оргулата владее во песнава. Пее за некојси легендарен бордел во Њу Орлеанс кој го затвориле.

Оригинално песната е за јавна куќа , преработката (каква што ја знаеме со спотот ) е за сиропиталиште :) . (As I remember )
Патем :

Heaven Shall Burn - Endzeit

Горе доле името кажува се .. Агресивна моќна песна , а вокалот растура.

The Author - Роки

Мајке ми , моќна песна. Роки ме заеба роки ми даде тревче. Заебанција од песна од охридскиот состав. :)

Stereophonics - Dakota
Summer love песна . Прекрасен текст „You made me feel like the one" е стих кој кажува се :) .

Afi - God called in Sick today
Контроверзна песна , може секој да си ја разбере како сака.. Меѓутоа воглавном е библиска мистерија...

Marchello ft Edo Maajka - Suze
Жална песна , за безначајните борби кој треба да престанат...

Стиховен Калибар феат Таргет - Што би било

Песна за тоа како би било да би било поинакво кај нас и во светот. Одлично соло на крај иако малку субјективно го кажувам тоа бидејќи е свирено од мојот братучед.:pipi:

The Rembrants - I'll be there for you

Песна за тоа како пријателите треба да бидат тука да се поддржуваат и да си помагаат. Се идентификувам со неа а посебно со последниот дел. :pipi:

Pink Floyd - Another brick in the wall

Пост воено образование во Британија. Песнава го искажува бунтот против тепањето и одземената слобода на говор во училиштата. "We don't need no education...we don't need your thought control.." :nenene::nenene:

Група Изведувачи - Сонувај

Песна за од здружени артисти против едно од најголемите зла на денешницата: Педофилијата! :nerv:

The Mom Song

Се што една мајка вергла.:pos2::pos2:Мајка ми секогаш кога не слушам и ја мрзи да збори ми вика пушти си ја.:pos2::pos2::pos2:

EKV - Krug
Песната е напишана за некои шо им е досадно...многу често песнава знае да ме расположи

Nirvana - Rape me
Кога некој пријател те изневерил...песната е чист сарказам :)

Bijelo dugme - Odlazim
Тажна песна...за плачење после врска...

Jet - Are you gonna be my girl
Весела песничка..убаво се чуствувам кога ја слушам :)

Joe Satriani - Surfing with the ailen
Ѕверска песна..накачува андреналин за кратко :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom