Си одам затоа што те сакам!

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ми изгледа дека само женски дискутираат на темава или се лажам?
Како и да е имам некаква желба и јас да напишам нешто.
Јас искрено немам искусено вистинска љубов, имам доста искуства со девојќи но некако не траат долго, дали е до мене(најверојатно е) или.....незнам.
Но мислам дека вистинската љубов не е само од страна на едниот човек во врската, мора и двајцата да се сакаат за да биде вистинска или потполна, доколку љубовта е само до една страна таа не може да биде љубов туку само страст, која е минлива со тек на време.
Љубовта не е минлива..........мене многу често ми се случувало девојката да ја засакам многу повеќе кога ќе раскинеме изгледа имам проблем а?:pos:
Во секој случај напуштањето е тешко освен ако не е испровоцирано.:kesa:

Секој со своето :smir:. Не сакам да ти солам памет што се вика, само си кажав мислење. Јас и понатаму си останувам на своето затоа што како што веќе сите знаеме човечкиот мозок е многу комплицирана работа така што како прво не знаеме еден ден што може да очекуваме од самите себеси а камоли од некој друг (во случајов партнерот).
Во секој случај го почитувам твоето мислење.Поздрав

И јас го почитувам твоето мислење.. секој човек свое мислење си има тоа е мн нормално.:smir::smir::smir: И се согласувам со тебе дека мозокот е комплицирана работа :) поздрав :back:

pa zavisi od situacijata ako e taka kako so vikas deka gledam deka ne e sreken so mene ili pak ako vidam deka poveke na eden nacin ne me saka iskreno bi sednala najprvo i bi praela muabet so nego za seto toa a potoa dokolku uvidam deka toa e vistina togas definitivno ke si zaminam i ke go ostavam da bide sreken zaso i da bidam so nego a go gleam takov cel so znam ramnodusen ni jas nema da bidam srekna u taa vrska.A vaka barem on si ima sloboda da prai so saka i jas isto taka i na eden nacin jas ke bidam srekna dokolku e toj sreken(ke mi bide tesko no takov e zivotot-tezok ponekogas)taka da...odgovorot e da-ke si zaminam zatoa sto go sakam i mu posakuvam se najdobro!!!

Dokolku primetan deka vekje ne e kako sto treba,deka ne e srekjen koga e so mene,deka ednostavno ne e toa toa...bi napravila muabet,bi se obidela da gi resam rabotite sto ne cinat,ali dokolku vidam deka i toa ne pomaga ke zaminam..ke go ostavam.Neka bide srekjen so nekoja druga ako so mene ne e,a i mene ke mi bide polesno taka nego li da se zalazuvam deka ke se sredat rabotite...

Mnogu plemenito ama i mnogu kukavicki od druga strana ne mozam da se odlucam koe prevagnuva !

Абе од една страна е глупаво да си одиш од некој што го сакаш ама па од друга страна ако тоа е подобро за неа ,ако тоа ќе ја направи посреќна или нешо такво тогаш да. Али ипак. Може да си идам ама увек би бил тука ако некад затреба моја помош за било што.

Не бе.. Останувам до крај со тебе бидејќи те сакам. И да не си моја, ќе бидам секогаш тука кога ќе ти требам.
Не си играјте со моќта на љубењето.

pa zavisi od situacijata ako e taka kako so vikas deka gledam deka ne e sreken so mene ili pak ako vidam deka poveke na eden nacin ne me saka iskreno bi sednala najprvo i bi praela muabet so nego za seto toa a potoa dokolku uvidam deka toa e vistina togas definitivno ke si zaminam i ke go ostavam da bide sreken zaso i da bidam so nego a go gleam takov cel so znam ramnodusen ni jas nema da bidam srekna u taa vrska.A vaka barem on si ima sloboda da prai so saka i jas isto taka i na eden nacin jas ke bidam srekna dokolku e toj sreken(ke mi bide tesko no takov e zivotot-tezok ponekogas)taka da...odgovorot e da-ke si zaminam zatoa sto go sakam i mu posakuvam se najdobro!!!

нема зборови што можат да болат по силно од тие,зашто се чисти и искрени.животот е тежок некогаш и боли силно,но со вера и љубов срцето знае кога дошол мигот за да каже си одам затоа што те сакам.

Што би направиле вие тогаш, колку може вашата љубов да биде дарежлива, дури и да боли, може ли да се сака од себеси посилно, можете ли да кажете на вашата љубов, си одам затоа што те сакам ??

Ја не си одам..јас го пуштам да си оди зашто го сакам...може ќе се врати..а може не...

и мене ми се дешава мн лоша работа....мислам дека е време да престанам да и правам да биде тешко....затоа што имав една шанса не ја искористив па втора не заслужувам...јас ке си патам и ке си кутам за на неа да и биди ок.и сакам да направам да си мисли дека не ја сакам поке.. а то ке биди мн. тешко затоа што никогаш нема да биди така,а таа да можи да си го живеј животот а да не и бидам пречка.заслужува да биде срекна како што јас никогаш не ја направив...а јас ке си живеам со дупка во срцето....и ако треба ке заминам од нејзиниот живот само затоа што ја сакам и некам да и биди тешко.....а не можам без неа:(:(

и мене ми се дешава мн лоша работа....мислам дека е време да престанам да и правам да биде тешко....затоа што имав една шанса не ја искористив па втора не заслужувам...јас ке си патам и ке си кутам за на неа да и биди ок.и сакам да направам да си мисли дека не ја сакам поке.. а то ке биди мн. тешко затоа што никогаш нема да биди така,а таа да можи да си го живеј животот а да не и бидам пречка.заслужува да биде срекна како што јас никогаш не ја направив...а јас ке си живеам со дупка во срцето....и ако треба ке заминам од нејзиниот живот само затоа што ја сакам и некам да и биди тешко.....а не можам без неа:(:(

Треба да го чуваш со милост она што го имаш, зашто лагите и болката не оставаат чистота за љубовта.

Dokolku primetan deka vekje ne e kako sto treba,deka ne e srekjen koga e so mene,deka ednostavno ne e toa toa...bi napravila muabet,bi se obidela da gi resam rabotite sto ne cinat,ali dokolku vidam deka i toa ne pomaga ke zaminam..ke go ostavam.Neka bide srekjen so nekoja druga ako so mene ne e,a i mene ke mi bide polesno taka nego li da se zalazuvam deka ke se sredat rabotite...

и за мене е така, секогаш било. лагите болат,најмногу кога ги кажуваш на себеси.

Kontradiktorno mi e toa da si zaminam zosto go sakam?Sto majka baram so nego koga go pravam nesereken...bi mozela da smenam nesto vo toj pogled da se custvuva relaxirano vo moe prisustvo no ako i toa go pravi nesereken ,ako moeto Dobar den za nego e izmacuvanje i toj mene ne mi treba.Za 1 vrska mozes da se boris dodeka ima tema na razgovor koga i toa umrelo nema efekt veke.

podgotvena sum da zaminam i isceznam zasekogas od negoviot zivot dokolku sum sigurna deka povekje jas ne sum negovata srekja i deka povekje ja nema ljubovta sto nekogas sme ja imale...

Треба да го чуваш со милост она што го имаш, зашто лагите и болката не оставаат чистота за љубовта.

da ama rabotata e so jas ne mozam nea da ja gledam kako drugarka...mislam taa mi e i drugarka ama jas imam poinakvi custva..i koa i da ja vidam sakam da ja uzguskam da ja izbacvam a taa mi vika nema sansi poke...i se poke i poke ja sakam...i ne mozam da ja ostavam:( kolku i da probvam znam deka ke mi e dzabe...jas eden sat ne mozam da ne i pisam a ne dr :(

si odam zatoa sto te sakam a ti ne me sakas.pa ako treba ke se vratis ako ne ne.toa e toa ,a nikoj ne si odi tuku taka.ke probuva i ke se trudi dodeka ima i najlmala nadez i koga i taa ke ja nema togas si odi. :nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom