Како прво, ти оддавам почит за твоето знаење за вирусите и бактериите,
Bacillus gagous. Ако ти е лошо од тие слики, еве ти неколку кои одсликуваат резултат на тие кои не се спротивставуваат на растот на популацијата.
Мора да си горд.
Подло? Во услови на економски крах, он си земал за право да не обвинува за слаб раст на светската популација. Ете му да види каде води неконтролираниот „слаб раст“.
Прво внимателно прочитај, секогаш се трудам да ги изберам зборовите за да не бидам погрешно разбран, а да не биде предолг постот. нажалост очигледно и тоа некако не ми успева.
Ајде уште еднаш поексплицитно.
Не светскиот природен прираст е добар и таков треба да остане, и те молам немој да мешаш економии и политики, бидејќи тука станува збора за екологија на популации. А сега навистна немам намера да објаснувам и да давам основни лекции по таа тема.
Е сега фактори кои го кочат растот има многу , воглано денес најголеми фактори се војни, одредени болести кои се чинат тривијални за нас ама на светско ниво умираат многу луѓе од тие болести, многу повеќе и од тие заболени со сида. Во сите тие фактори и хомосексуалноста е еден механизам или начин на кој се допринесува за намалување на природниот прираст. Е сега МНОГУ важне е дека моментално хомосексуалноста има минорно влијание и денес главните фактори се лоша хигиена, лоша медицинска помош, и пред се одредени клучни болести, мешу кои е и ракот на пример ама и грипот исто така (не се смеј годишно на светско ниво умираат далеку поголем број налуше од грип него што можеш да си претставиш.
Така да сега за сега со оглед дека природниот прираст е позитивен, значи дека сега за сега добро се бориме против негативните фактори, и многу е важно да се продолжи уште поинтензивно борбата против главните фактори кои се одредени болести и војните воглавно. Кога и ако хомосексуалноста некогаш почне да зема поголем замав, односсно да станува помасовна, тогаш дефинитивно ќе треба да се превземе нешто преотив неа. До тогаш јас немам некој голем проблем со тоа што некои индивидуи од популацијата се хомосексуални.
Што се однесува до сликите, нит сум горд нит сум заспрамен тоа е така, човечката популацаиј се развива и ова е еден дел од нејзиниот геаграфски нееднаков распределен раззвиток.
И пак ќе повторам јас имам рефлекс на одбивност и повраќање кога ќе видам таква дадена сцена како што наведов. Тој рефлекс се развил некогаш во текот на мојот досегашен развој, исто како мојот рефлекс на повраќање кој го имам кога ќе ми се стави јогурт или кисело млеко под нос, и јас сега немажам ништо против тој рефлекс. Затоа и нагласив не ме разбирај погрешно, моментално немам ништо против тоа што некои индивидуи се хомосексуални, се додека тие индивидуи поради тоа не ги гњават другите со таа нивна особина, и се додека се трудат да покажат малку почит со тоа што машките хомосексуалци нема да се бакнуваат пред мене или ми плсираат такви слики од такви сцени пред мене, исто како што покажувам јас почит што не ги деградирам и интелектуално како единки не ги сметам за ништо поневредни од другите.