Швајцарците забрануваат минариња

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување
Za ova treba mnogu da se zbori.

Spored politickite analiticari.
Ako na ednata dzamija se gradi Minare, ke se znae deka na ta drzava ima muslimani.
Ako nema minari ke se pokrijat.

Ne toa sto ne gi sakat muslimanite vo CH, nego za ekonomski interes.
Ke nema turisti dovolno od zapad ako se gradat minarinja na sekoj grad vo CH.
Za koj posledno vreme sekoj grad vo Ch , ima dzamija.
I za toa se barashe dozvola da se gradat minarinja od Gemeinde(opshtina).

Toa e toa.

Nishto protiv muslimanstvoto.

Значи затоа што Швајцарија е туристичка земја тамошните власти се плашат дека, доколку продолжат масовно и насекаде да се градат џамии со минариња ...туристите ке мислат дека има многу муслимани кој се терористички потенцијал ....ха добар изговор си нашле..:uvo:
знаеме дека муслиманството во светот се карактеризира со голем терористички потенцијал ...
но не секој муслиман е терорист и не секој христијанин е нетерорист:vozbud:
имаме еве јужно(грција) една голема христијанска терористичка земја која повеке од сто години на најсуров начин ги тероризира малцинствата............
но тоа е тоа толку е праведен светот и демократијата :tapp:

Мнозинството одлучи дека не сака минариња и тоа е тоа.

П.С Би те замолил да пишуваш на кирилица.

Opa sega , ovde sum proveril ova sekoj pat.

Ako nekoj nema sto da mi kazhuva za odgovor: Ili ke mi kazhe uchi dobro makedonski, ili pishuvaj na kirilica.

Drugar jas ne mozham samo za forumot da pishuvam na kirilica. Zatoa sto nemam tastatura na kirilica ovde vo CH.

No ako e ova da ne pishuvame nie od stranstvo , ili ne sakate da vlezemo vo forumot kazuvajte direktno.

A ne pishi kirilica pishi vaka taka.

Iako e forumot na Kirilica aj pregledaj ja celite opcii na forumot dali e seto kirilica.
Kako prvo tvoj NICK SJE ne e kirilica.
I ne prodaj pamet te molam.

Значи затоа што Швајцарија е туристичка земја тамошните власти се плашат дека, доколку продолжат масовно и насекаде да се градат џамии со минариња ...туристите ке мислат дека има многу муслимани кој се терористички потенцијал ....ха добар изговор си нашле..:uvo:
знаеме дека муслиманството во светот се карактеризира со голем терористички потенцијал ...
но не секој муслиман е терорист и не секој христијанин е нетерорист:vozbud:
имаме еве јужно(грција) една голема христијанска терористичка земја која повеке од сто години на најсуров начин ги тероризира малцинствата............
но тоа е тоа толку е праведен светот и демократијата :tapp:

Da taka e . No ne misli sekoj kako tebe.
Ima mnogu propagandi.
A svajcarija seto pravi za pari.

Svajcarija zhivi OD TURISTI i BANKI.
Ovde snegot se vika Belo zlato. Koga nema sneg nema turisti , a Hotelierite ili Gastronomija ako nema sneg , odmah im se polnuvat ochite so solzi. Nema sneg, nema pari.

Seto ja pravat da povlekuvat turisti.
Pa duri i izmisluvat neshto kako da e Istorijski monument. I da dekorisat ja pravat isto kako da e staro 1000 god, ili neshto shto malce ima da se zbori za toa, tie go pravat kale.
Samo da bide interesen za turisti.

A ne kako vo MK koj ima dosta da im pokazhe na turisti. Za sekoje vreme.
No nie gi srushime so nashite race.
Zatoa shto sme naivni.
Nie ushte se tepame edno so drug.
A mirisot ni smrdi od glad.

So prazni stomaci se pravime patrioti.
So lagi sakame da gradime drzava.
Ne sme korektni.
Isto kako vo forumot, koj i sam gi znaesh kade nekoi preteruvat.
Mislam ti me razberesh :)

кај се сега љунгиве да објаснуваат како Македонија треба да биде како Швицарска?!

али секој терорист е муслиман :toe:

али секој терорист е муслиман:toe:

Vidi drugar. Nemoj da zborish toa shto ne si mozhesh na javnost da zborish. Tastatura pishuva seto toa , shto vakvi kako tebe samo mozhe da se pokazhe deka nema karakter.

Vo forumot treba da imash karakter , a na javnost treba da imash i karakter i hrabrost.
A najterorist za mene e toj shto lazhe kako tebe.
A ti so ova sam ke izgubish, nikoj drugo.

Ti terorizirash svoj narod so propagandi. Nikoj drugo.

Море, прво треба да им ебеш матер на тие Шеики од Арапските земји што нивни милјарди евра и доллари им се на нивни банки, ги вртат овие педерчињата, играат како сакат со нивни пари. Да им ги повлечат сите пари до последно евро, па да ги видам тогаш дали ке се осмелат да си играт кур ташак на референдум како требало или не требало да се градат верски објекти.
Типично да им направаат како Гадафи пред некој месец!

Белки не им се слуша оџа како се дере у 5 сабајле.

Odza ne se dere, on povikuva na ima Boga da se molime.

Respekt. I jas sakam vo nedela na mir da spijam , ne mozham od kambanata 1 sat shto chuka ovde vo CH.
No ne se lutam na nikoj.
Zatvorim prozor i nikoga ne navreduvam, kako tebe.

22:54 30.11.2009
Staatsfonds Dubai World kündigt Umstrukturierungsmassnahmen an

Erstmals nach Bekanntwerden der Finanzprobleme des arabischen Emirats Dubai hat der Staatsfonds Dubai World sich zu der Krise geäussert und Umstrukturierungen angekündigt.

Ete kako prvo dubai koj imal dogovor za izgradba na Dubai World so Svajcarija na 80 miliardi , nema da bide od strana na shvajcarcite.
Prvi udar.
Pocnuva ekonomska krisa .
Ajde lepi moj SVP (izdrzi sega)

Иако ја поздравувам оваа одлука, која мора да влезе во уставот, ќе има доста проблеми од други причини, човекови права итн. Треба да се знае дека во Швајцарија има 400.000 муслимани кој имаат веќе изградено 4 џамии со минарети. Поред референдумот се забранува да се градат нови минарети, старите ќе останат а нема забрана за нови џамии.

Ова не беше, поред мене, гласајне против минаретите туку против радикалниот ислам од кој се плашат луѓето во Швајцарија. Проблемот е исто така, дека тие имаат чувство дека тамошните муслимани не се интегрираат туку со џамиите стварат паралелни општества. Затоа неочекувано овој референдум успеа.

Го поздравувам успехот на референдумот пошто иако Европските земји се либерални, треба поќе да се гришат за верските права во муслиманските земји надвор од Европа, каде што не е можно да градиш цркви, каде што е можно да бидеш убиен од државата ако ја смениш верата, на пример во Иран, и во Турција тешко е да си Христијанин. Значи, крај на безкрајната толеранција. Првиот чекор се направи сега.

А тоа дека Швајцарија ќе пропадне од Арапите кој си ги повлекуваат парите од тука е само приказна :pos2:

Супер, камо да можеше овде таков закон да се донесе.

Немат они Бадентер изгледа.

Бадентер = Мнозинство со малцинство. Идеата теоретски е многу добра со тоа што мнозинството неможе да го потисне малцинството. Пракса... хммм малку по тешко.

Цел живот сакаме да сме швајцарија... сега нешто ќе се двоумите. :)

Е тоа ти е. Јас мислам дека гласале од чист национализам а ако им сметал оџата што пее рано можеле да изгласаат забрана над толку и толку децибели и чао.

Али Швајцарија си е таква каква што е и си го изгласаа законот. Еден мој познаник што живеел таму 15 години ми кажа дека за нив не-Западњаците сите се исти. Дали си ти Македонец, Албанец, Србин, Бугар, Русин, Таџикистанец, Арап, Индиец............... исто им е. Тотално исто.

Дури прочитав дека за да добиеш државјанство (под услов дека не си се оженил таму туку легално престојуваш одреден број години) мора да гласаат граѓаните од општината или месната заедница каде живееш. На ливчето освен твоите податоци има и твоја слика, така што не белите наебале у старт.

Али, не се ЕУ, не се НАТО, ги боли онаквото за сите, неутрални се и ги мразат сите еднакво.

А за оние што велат дека шеиците ке ги повлечат парите - А кај ке ги стават? Во своите земји каде може да им ги земат ако не слушаат? Во ЕУ каде треба добро да ги прочистат заради потеклото на парите? На Кајмански острови каде не треба потекло али провијија е 45%?

Не драги мои, парите ке останат во Швајцарија па макар го гореле Куранот во живо на ТВ. „Пара врти где бургија нече“

Цел живот сакаме да сме швајцарија... сега нешто ќе се двоумите. :)
Напротив сега уште повеќе сакаме да бидеме како Швајцарија. Легенди се стварно.

Кога ќе се донесе ова кај нас? Не мора забрана за минариња, само нека поднамали тој оџата гласот малку. Ај што пее како гладен волк да завива, па и озвучување ставил цел град да слуша. Се чуствувам како во ебениот Ирак да живеам, не во Европа во 21ви век.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom