Што ве прави комплетни?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Што е она што во животот што ве прави да се чувствувате комплетни, целосни?

Или ако немате се уште тоа, што мислите, што е она што ви недостига за да се чувстувате комплетни?

Што мислите, дали човекот општо во животот е во постојана потрага по нешто што ќе го направи целосен или такво нешто не постои и човекот никогаш не може да биде комплетен?

Комплетна ме прават моите најдобри другарки,ништо друго не ми е потребно кога ми се во близина!
Што ми е потребно?Па зошто не барам многу,барам само пред се љубов од најблиските и здравје,а потоа разбирање,сослушување и забава,за тоа доволни ми се најблиските луѓе,тоа што сум способна да си ги остварам соништата на материјален план,љубовта фала богу ми е одлична (сега за сега) и не барам друго ништо.
Човекот, според мене,е целосен кога е опкружен со позитивни луѓе,луѓе што го прават среќен со тоа желбата за успеси и водење низ животот станува се поголема,имаме мотив за остварување на своите цели!

Факт е дека човекот е во постојана потрага по нешто што ќе го направи комплетен...таман ќе го пронајде нештото по кое трагал подолг временски период...губи друг дел од системот кој што го сочинува комплетноста...и произлегува дека никад не можеме да биде комплетни,секогаш нешто ќе ни фали, нема да можеме да си ги оствариме сите желби и соништа кои што би требало да не направат комплетни...

Потполно се согласувам со Maca Dark:smir:
Можеби постојат некои моменти,оние моменти на среќа, кога се чувствуваме комплетни, но тоа се само Моменти.

Комплентен се чуствувам кога до мене е особата што ја сакам, потоа кога работите ми се одвиваат во позитивна насока не дека не верувам во Утопија но човек многу убаво се чуствува кога ќе го осети дека барем за миг е среќен и дека едноставно кажано "му тече мед и млеко" на секого му посакувам да се чуствува како јас што се чуствувам затоа што животот е краток и едноставно не простува и затоа ќе ви речам приближете се до онаа особа што ја сакате и кажете и насамо што и како осеќате и дека многу ви значи.
Само со верба во себе ќе постигнете тоа што го сакате.

Поздрав

човек многу убаво се чуствува кога ќе го осети дека барем за миг е среќен и дека едноставно кажано "му тече мед и млеко"

Поздрав

се согласувам (преубаво чувство), но кога ке се освести дека сепак не е се така розево и комплетно што му преостанува?

Комплетна ме прави семејството , душевниот мир и секако љубената особа, таму во неговите прегратки се осекам најспокојно

Комплетен ме прават другарите и другарките, семејството и сета онаа љубов која ја имам околу мене.
Исто така сум сеуште во потрага за да бидам покомплетен, но мислам дека неможеш никогаш да бидеш комплетен до фул. Едноставно секогаш чќе има нешто кое што ќе ти недостига во животов без разлика дали е предмет или личност. Такви сме ние луѓето, тешко дека некој може да биде задоволен од тоа што го има затоа што секогаш ќе бара повеќе и повеќе.

Комплентна ме први постигнат успех на било кое поле најбитно ми е во љубовта и нормално комплетна ме прави семејството
muwahhh

Кога ќе го видам мојот најдобар другар,се чувствувам комплетен.Комплетен се чувствувам кога мојата „сестра“ е радосна и кога таа што ја сакам е радосна.Тогаш сум најсреќен на свет,ништо неможе да ме растажи.

Има многу работи, пред се мали ситници кои ме прават среќна и задоволна и на моменти комплетна. Но кажав на моменти само или периодично, затоа што мислам дека човек никогаш не се чуствува целосно комплетен долг период. Секогаш има нови работи кон кои се стремиме за да ја почуствуваме таа комплетност, таа целост. И тоа е добро. Досадно ќе е ако сме комплетни долг период, нема за што да се надеваме и кон што да целиме. Вака секогаш си наоѓаме нови работи кои би не докомплетирале, а кога ќе ги пронајдеме се чуствуваме ужасно среќни и исполнети.

Такви работи има многу од сестра ми, родителите, дечкото, кучето, пријателите, па и ситници кажав пример ако си купам некое парче гардароба знам да си кажам е сеа сум комплетна :icon_lol: или некој филм или убави моменти на факултет ... Има милион работи што би можела да ги набројам кои на моменти ме прават комплетна. Потоа веднаш се стремам кон нешто друго, ново.

дефинитивно пријателите...некој што ќе споделиш радоста и тагата...без нив животот е тапа..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom