Што ве одбива кај мажите?

• Креатор на темата Креатор на темата VIKICA33
  • Време на започнување Време на започнување
Eeee toa e za po visok level balkanec... samo laam inace.... realno kje go teram deteto u shvicarska ili germanaaa da prakja pare.
Интересен феномен е тоа, цел живот ќе го потроши човек...здравје ќе изгуби за да остави нешто на децата а кога ќе дојде крајот три дена од животот не сака да ги жртвува за да им олесни цел живот на децата. Мора некој свич креаторот да ни ставил у глава иначе апсолутно нема логика.

Интересен феномен е тоа, цел живот ќе го потроши човек...здравје ќе изгуби за да остави нешто на децата а кога ќе дојде крајот три дена од животот не сака да ги жртвува за да им олесни цел живот на децата. Мора некој свич креаторот да ни ставил у глава иначе апсолутно нема логика.
Taa e taa razlika zapad i balkan.
Vo Germanja roditelite gi gledaat decata do 18g i posle Cao amore.

Ako sedi i ponaamu mora da nosi doma pari 300-400€ da si go plati troshokot.
I koga ce se deli nasledstvoto sekoj dobiva nuzhen del a ostanatoto mu se dava na toj shto e vo Testament ili se deli podednakvo na site.
Ako ima kujca za delenje ili se prodava i se delat parite ili ako nekoj ja zadrzhi togash im isplajcha pari na dugite.

A ima mnogu slucaevi roditelite razocarani od decata cel imot go ostavaat na Caritas, Crven Krst i sl. A decata samo so ronkite od nuzhen del.

Edna Baba vo moja blizina ostavi Ranch so 3000m2. 400-500m2 zdrada,5garazhi, i 80 dekari parcela stambeno zemjiste na Crven Krst.
Sinot drogash shto ja imashe gledano samo koga ce mu pritrebaja pari dobi 15000€ isplata.

Сериозни сте со муабетов?
Имотот припаѓа на родителите, како ке одлучат така ке биде. Може да го препишат на тој што ке се грижи на нив, може да го продадат. Како сметаат дека е најдобро за нив, така треба да прават. Небитно дали се 1, 2 5 синови или ќерки. Крајната одлука е нивна, синовите и ќерките нема за што да се бунат.
Neka me popravi nekoj ako gresam, ama mislam deka ima i zakonsko ogranicuvanje za ova. Site imaat podednakvo pravo.

Neka me popravi nekoj ako gresam, ama mislam deka ima i zakonsko ogranicuvanje za ova. Site imaat podednakvo pravo.
Додека сопственикот на имотот е жив, може да прави со имотот што сака, нема никакви ограничувања. Може да го продаде, искоцка, подари на било кој сака, да го помоча и запали...... Откако ке умри, ако нема тестамент или ако со имотот не располагал на друг начин, имотот претставува оставина и на неа имаат исто право сите наследници од редот.

Mene mi e ova vrven level na sebicnost, i vo biblijata neli im pishuva deka e grev da si gi sakaat decata povekje od boga ( i obratno ) .. boga e prirodniot tek na neshtata, mesto roditelot da se zrtvuva za srekjata na deteto on go sjebuva so zamka imot za izdrshka poshto sramota e starecki dom. Tvrdam deka ova e bazata na nashiot primitivizam, nema napred dodeka ova ne se sredi... so ubavi starecki domovi kaj sho kje ni e interesno, kje igrame tabla i so Vlade, kje imame disko so babicki livadarki..... dodeka decata ziveat na raat podaleko od nas. Moze pa decava koga kje znaat deka nema da nasledat nishto kje se trudat povekje u zivotu.

А ако се разведеш кај ке идеш?
Еве пример ти имаш ќерка и син. Ќерката не ти е уште мажена, а синот сега ти се оженил. Дали во тој случај ќерката дома би ти била вишок во куќата?
Примеров не е за тоа на кого е имотот, туку дали навистина мислиш дека би била вишок во таква ситуација?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom