А ако се разведеш кај ке идеш?сменивте тема, брат ми се ожени и не живее со нас но станот ќе му припадне нему ако јас се омажам. Тоа е реалноста.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А ако се разведеш кај ке идеш?сменивте тема, брат ми се ожени и не живее со нас но станот ќе му припадне нему ако јас се омажам. Тоа е реалноста.
Интересен феномен е тоа, цел живот ќе го потроши човек...здравје ќе изгуби за да остави нешто на децата а кога ќе дојде крајот три дена од животот не сака да ги жртвува за да им олесни цел живот на децата. Мора некој свич креаторот да ни ставил у глава иначе апсолутно нема логика.Eeee toa e za po visok level balkanec... samo laam inace.... realno kje go teram deteto u shvicarska ili germanaaa da prakja pare.
Taa e taa razlika zapad i balkan.Интересен феномен е тоа, цел живот ќе го потроши човек...здравје ќе изгуби за да остави нешто на децата а кога ќе дојде крајот три дена од животот не сака да ги жртвува за да им олесни цел живот на децата. Мора некој свич креаторот да ни ставил у глава иначе апсолутно нема логика.
Neka me popravi nekoj ako gresam, ama mislam deka ima i zakonsko ogranicuvanje za ova. Site imaat podednakvo pravo.Сериозни сте со муабетов?
Имотот припаѓа на родителите, како ке одлучат така ке биде. Може да го препишат на тој што ке се грижи на нив, може да го продадат. Како сметаат дека е најдобро за нив, така треба да прават. Небитно дали се 1, 2 5 синови или ќерки. Крајната одлука е нивна, синовите и ќерките нема за што да се бунат.
Додека сопственикот на имотот е жив, може да прави со имотот што сака, нема никакви ограничувања. Може да го продаде, искоцка, подари на било кој сака, да го помоча и запали...... Откако ке умри, ако нема тестамент или ако со имотот не располагал на друг начин, имотот претставува оставина и на неа имаат исто право сите наследници од редот.Neka me popravi nekoj ako gresam, ama mislam deka ima i zakonsko ogranicuvanje za ova. Site imaat podednakvo pravo.
Mene mi e ova vrven level na sebicnost, i vo biblijata neli im pishuva deka e grev da si gi sakaat decata povekje od boga ( i obratno ) .. boga e prirodniot tek na neshtata, mesto roditelot da se zrtvuva za srekjata na deteto on go sjebuva so zamka imot za izdrshka poshto sramota e starecki dom. Tvrdam deka ova e bazata na nashiot primitivizam, nema napred dodeka ova ne se sredi... so ubavi starecki domovi kaj sho kje ni e interesno, kje igrame tabla i so Vlade, kje imame disko so babicki livadarki..... dodeka decata ziveat na raat podaleko od nas. Moze pa decava koga kje znaat deka nema da nasledat nishto kje se trudat povekje u zivotu.Интересен феномен е тоа, цел живот ќе го потроши човек...здравје ќе изгуби за да остави нешто на децата а кога ќе дојде крајот три дена од животот не сака да ги жртвува за да им олесни цел живот на децата. Мора некој свич креаторот да ни ставил у глава иначе апсолутно нема логика.
Еве пример ти имаш ќерка и син. Ќерката не ти е уште мажена, а синот сега ти се оженил. Дали во тој случај ќерката дома би ти била вишок во куќата?А ако се разведеш кај ке идеш?
И ако не се омажиш на крај пак станот ќе заврши во неговата идна фамилија доколку има деца дај боже па они ќе го наследат.сменивте тема, брат ми се ожени и не живее со нас но станот ќе му припадне нему ако јас се омажам. Тоа е реалноста.
Зошто да се трудат....што ќе им се нервози и егзистенционални стравови....да јадат леб и мортадела секој ден како ја у средно. Не, поентата е да им биде полесно малку, добра храна, образование, спорт, ако сака да се школува, одмори...да ужива. Остај и ти пола милион па нека одлучи она дали да се труди или да не.Mene mi e ova vrven level na sebicnost, i vo biblijata neli im pishuva deka e grev da si gi sakaat decata povekje od boga ( i obratno ) .. boga e prirodniot tek na neshtata, mesto roditelot da se zrtvuva za srekjata na deteto on go sjebuva so zamka imot za izdrshka poshto sramota e starecki dom. Tvrdam deka ova e bazata na nashiot primitivizam, nema napred dodeka ova ne se sredi... so ubavi starecki domovi kaj sho kje ni e interesno, kje igrame tabla i so Vlade, kje imame disko so babicki livadarki..... dodeka decata ziveat na raat podaleko od nas. Moze pa decava koga kje znaat deka nema da nasledat nishto kje se trudat povekje u zivotu.
Mhm. Nekoj mi imase objasnuvano deka duri i da go ostavi na edniot sin, drugiot mozhe da go spori posle toj dogovor.Додека сопственикот на имотот е жив, може да прави со имотот што сака, нема никакви ограничувања. Може да го продаде, искоцка, подари на било кој сака, да го помоча и запали...... Откако ке умри, ако нема тестамент или ако со имотот не располагал на друг начин, имотот претставува оставина и на неа имаат исто право сите наследници од редот.
Сам себе го убил што викаше еден шипо....разочарани од монструмите што они ги створиле. Оставаат на државата затоа што така се програмирани, hive mind.A ima mnogu slucaevi roditelite razocarani od decata cel imot go ostavaat na Caritas, Crven Krst i sl. A decata samo so ronkite od nuzhen del.
Тоа важи ако нема тестамент. Ако има тестамент, може да се спори пак, ама тогаш се докажува дали кога се правел тестаментот родителот бил при чиста свест и здрав разум.Mhm. Nekoj mi imase objasnuvano deka duri i da go ostavi na edniot sin, drugiot mozhe da go spori posle toj dogovor.
Без стан ако нема што да понуди како гаранција ,кој ке ја земе? Голтарка ни мајка не ја сака.Ако има парички обезбедено стан кола може некој ке се излаже у осталом си знае како до сегаТи гледај да не останеш немажена заради станот.
Овој начин на размислување е баш примитивен. Жената не е на аукција па да нуди гаранции за да ја земе некој. Животот не е купопродажен договор.Без стан ако нема што да понуди како гаранција ,кој ке ја земе? Голтарка ни мајка не ја сака.Ако има парички обезбедено стан кола може некој ке се излаже у осталом си знае како до сега
Во денешно време тие што имаат и стан и пари над 90% не се ни мажат туку ќе си го поминат животот во шетање.Без стан ако нема што да понуди како гаранција ,кој ке ја земе? Голтарка ни мајка не ја сака.Ако има парички обезбедено стан кола може некој ке се излаже у осталом си знае како до сега