Што уште е потребно?

• Креатор на темата Креатор на темата MIKI1
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде, покажи ја својата јааааака логика, да те читам. Може и ќе кажеш нешто.
Veruvanjeto vo samata osnova isklucuva da bides razubeden od dokazi bidejki bez razlika na se ti ke si prodolzis da veruvas. Ako imas da receme medicinski problem ke se lecis a posle ke kazes imalo gospod taka da del od zaslugite ke gi pripisuvas na doktorot del na bog. Znaci site dobri raboti sto ke ni se slucat treba da gi pripiseme na bog a site losi na gjaolot.
Kako vernik treba da znaes daka biblijata e prepolna so protivrecnosti primer na pet mesta nesto se dozvoluva a na drugi pet se zabranuva istoto. Taka da sekoj moze da si najde opravduvanje za bilo sto.
Verite se prisilna rabota bidejki spored biblijata ako ne veruvas tesko tebe. Ako NE VERUVAS vo ova ke napisam citati.

Moj izbor e da se potpram na racionalno i logicno mislenje i odnesuvanje vo zivotot koe isklucuva religiozni teorii, sto ne znaci deka ateizmot isklucuva nekoj vid duhovnost.

Na koi rezultati na religijata se potpira tvoeto veruvanje vo ispravnosta sto si vernik?
Tvoeto pisuvanje na forumov e rezultat na logicni i racionalni dejstva kaj koi nemalo veruvanje tuku mislenje.Kompjuterite bile pronajdeni od luge koi mislele a ne veruvale.
Kakov e stavot na biblijata sprema kompjuterite i forumite?

Prasanjeto dali imalo nekoja sila ili dizajn vo kosmicki ili e se slucajnost e bez znacenje vo zivotot na peodinecot koj dokolku se zafati so toa treba cel zivot da go potrosi na toa prasanje i na kraj da ne e siguren dali doznal ili mu ostanuva da veruva.
Ako pretpostavime deka ima nekoj dizajn togas se nametnuva prasanjeto kakva vrska ima toj dizajn so denesnive religii?
Znaci edinstveno sto religiite treba da dokazat e kako toj dizajner gi ovlastil da zboruvaat i pravat se sto pravat vo negovo ime.A dokaz nema osven veruvanjeto deka e toa taka bazirano na tekstovi so somnitelna vrednost od pred 2.000 godini. Na strana toa sto stotici religii go tvrdat istoto deka tie se portparoli na 'tvorecot'. Znaci kako vtoro treba religiite da resat koj e vo pravo sto e smesna zamisla.
Razumno e da se pretpostavi deka dizajner so takvi moznosti ne bi ostavil prostor za tolku jalovi pojavi kako religii.I muvi.

леле науката не уништува прашај ги тие кои имаат проблеми со срце,бубрези инфекции....јас ги почитувам сите мислења па и твоите.
Кажи му го тоа на роднините од жртвите во Хирошима и Нагасаки дека науката не уништува.

еве за биг-бенг знаеме од космичкото зрачење(го викаат и позадинско).
Тоа Биг бенгот го има некој лабараториски докажано или само од космичкото зрачење луѓето си вадат недокажливи теории?

Кажи му го тоа на роднините од жртвите во Хирошима и Нагасаки дека науката не уништува.

Науката ни ги дава најдобрите начини како да се уништиме и најдобрите начини како да се спасиме...

Тоа Биг бенгот го има некој лабараториски докажано или само од космичкото зрачење луѓето си вадат недокажливи теории?

Епа ај докажи го посотењето на господ на било каков начин, не можеш, а за другово имаме докази..

леле науката не уништува прашај ги тие кои имаат проблеми со срце,бубрези инфекции....јас ги почитувам сите мислења па и твоите.

МИКИ НОМЕР ЕДИН звани ХОРХЕ зарем не може црквата да ја прифати еволуцијата како божји начин на нсоздавање на нчовекот па и да не ја негира науката....еве на пример ватикан и ние православните се поделивме и исти празници славиме во различни денови??????

1. Да, науката/науките не уништуваат. Од ренесансот па наваму, од планетава се исчезнати (проценка) околу 1 200 000 - 2 000 000 живи битија-токму во времето кога науките се појавија и кога почнаа да „напредуваат„.
2. Историјата НЕ ПОЗНАВА еколошка криза, како што е денешнава-а науките, нормално, и понатаму си „напредуваат„- во злото.
3. Барем во последниве 3-4 децении, Светот не може да даде научници, философи и уметници од врвен домет, како оние историски познатите-ај погоди која е причината за тоа!
4. Тие што имаат јаки проблеми со внатрешните органи, тоа им е Божја казна-Бог казнува на оние делови од телото, кои се причина за нечиј грев или соблазна. А ќе умреме и вака и така-медицината нема да не направи бесмртни, оти бесмртен е само Еден.
5. Црквата нема да ја прифати еволуцијата, оти еволуцијата е во целосна спротивност на црковното видување на Постанокот. Еволуцијата пак, ни дозволи вессрамни однесувања, кои сами по себе, пак се неспоиви со црковното учење.
6. Ватикан и православието уште мнооогу долго ќе бидат одделени-формалната сличност во празнувањето, не значи и суштинска сличност меѓу тие Цркви.

Значи од каде па ти го познаваш, на што ги базираш твојте познавања тоа ме интересира.
Значи супер нови, деструкција, црни дупки, масовни изумирања, метеори, 95% од видовите кои живееле на планетава во нејзината 4 и пол милијардита историја се изумрени...Какво е тоа битие што го прави ова ај кажи ми?!?

Јас моите ги базирам на логика и наука, не ДОГМА.
Затоа дојдов до таков заклучок..
Уште нешто сите денешни научни и логички докази водат кон тоа неиздогматизиран разумен човек да свати дека немало дизајнер...

Изгледа дека сепак не посотојат атеисти само луѓе кои му се гневни на Бога и оние другите...
Види не постои верник телепортиран овде од средниот век сите добро знаеме и ги користиме логиката и науката во секојдневието..ако добро се информираш ќе видиш дека повеќето од верници овде на форумот се со високо образование(не сме ззакржлавени)..проблемот е во тоа што постоењето на Бог нема врска со логиката ама уште помалку со догмата ..тоа се човечки дострели...според кои ги оценуваме работите кои ги познаваме и не ги познаваме...а очигледно оти некои Бога не го познаваат...па се палашат дека е таков каков самите си го претставиле

да немаше атомски централи немаше да комуницираме а хирошима БЕШЕ ПОЛИТИЧКА ОДЛУКА НА ДЕМОНСТРАЦИЈА НА СИЛА исто како дрезден ландкастерите кога бго запалија па загинаа60-0сетина илјади луге.

Е СЕГА ЕДЕН СЛУЧАЈ КАЖА.

А ЈАС НЕ СУМ СКРЖАВ КЕ ТИ ЈА КАЖАМ ВИСТИНАТА:

НАУКАТА денес се труди да го олесни човечкиот живот можам да речам и дека станува збор за симбиоза(иако буквално НЕ Е).

знаеш ли дека има доктори физичари правници кои мават глава од зид за да направат добробит кон општеството...а и ситемот е таков и НАУКАТА НЕ УНИШТУВА ТУКУ ЧОВЕКОТ:vozbud:

Епа ај докажи го посотењето на господ на било каков начин, не можеш, а за другово имаме докази..
Немаме докази еве ќе почекам институтот во Швајцарија за перење пари да симулира дупка и тоа црна :).
Ако успеат да симулираат Биг Бенг јас ќе признаам дека не сум во право :toe:.

1. Да, науката/науките не уништуваат. Од ренесансот па наваму, од планетава се исчезнати (проценка) околу 1 200 000 - 2 000 000 живи битија-токму во времето кога науките се појавија и кога почнаа да „напредуваат„.
2. Историјата НЕ ПОЗНАВА еколшка криза, како што е денешнава-а науките, нормално, и понатаму си „напредуваат„- во злото.
3. Барем 3-4 децении, Светот не може да даде научници, философи и уметници од врвен домет, како ине историски познатите-ај погоди која е причината за тоа!
4. Тие шти имаат јаки проблеми си внатрешните органи, тоа им е Божја казна-Бог казнува на оние делови од телото, кои се причина за нечиј грев или соблазна. А ќе умреме и вака и така-медицината нема да не направи бесмртни, оти бесмртен е само Еден.
5. Цквата нема да ја прифати еволуцијата, оти еволуцијата е во целосна спротивност на црковното видување на Постанокот. Евлуцијата пак, ни дозволи вессрамни однесувања, кои сами по себе, пак се неспоиви со црковното учење.
6. Ватикан и православието уште мнооогу долго ќе бидат одделени-формалната сличност во празнувањето, не значи и суштинска сличност меѓу тие Цркви.

1. Заради религијата умреле милиони луѓе, војни и други тракатанци, не држи во ропство 2000 години, да не беше религија сега ќе имавме колонија на Марс;
2. Епа според тебе треба да останеме да живееме во среден век, без струја, вода, транспорт, компјутери итд... ова не е резултат до науката него до самите нас и нашето однесување;
3.Има многу да не ги набројувам прочитај малце..хехе ПИКАСО
4.Американците го открија генот на староста, а медицината секој ден не спасува;
5. Па нормално дека се неспоиви тоа е наука ова е догма, докажана е нуди неверојатни објаснувања, една поговрка вика: „Не се моли во моето школо и јас нема да размислувам во твојата црква„

НЕМА да отсимулираат НИКАКВА црна дупка, освен дупки во имот. А кога акцелераторот ќе проработи, батките ќе ни речат дека, ете, им успеало да создадат црна дупка, ама траела мноооогу кратко, токлу кратко, што не успеале да ја забележат и самите!

не се недокажани напротив се сложува математички прецизно со ширењето на универзумот а космичките зраци кажуваат 13 милијарди години....еве вака..ПАЗИ

a scientific theoryshould be regardet simpliy as the BEST explanation available that is CONsISTENT WITH KNOWN FAKTS

НАУКАТА НЕ УНИШТУВА ТУКУ ЧОВЕКОТ:vozbud:
Точно е науката е само алатка ама ти ми ја величаш како на религиозна основа демек ништо лошо не излегло од нејзе.

Науката во основа е трагање по вистината, а денес е трагање на поголем профит :toe:.

и не трескај биг бенг лабораториски еве види акцелераторите нон-стоп пронаогаат нови честици-а се бара БОЗОНОТ и ГРАВИТОНОТ најмногу-едниот бидејки може да ни го објасни сингуларитетот а вториот практично би ја потврдил напумпаната СТРИНГ теорија.

Изгледа дека сепак не посотојат атеисти само луѓе кои му се гневни на Бога и оние другите...
Види не постои верник телепортиран овде од средниот век сите добро знаеме и ги користиме логиката и науката во секојдневието..ако добро се информираш ќе видиш дека повеќето од верници овде на форумот се со високо образование(не сме ззакржлавени)..проблемот е во тоа што постоењето на Бог нема врска со логиката ама уште помалку со догмата ..тоа се човечки дострели...според кои ги оценуваме работите кои ги познаваме и не ги познаваме...а очигледно оти некои Бога не го познаваат...па се палашат дека е таков каков самите си го претставиле

Зашто би немало врска со логиката бе маркусе, зашто ти го познаваш Бога од каде тоа, си прочитал библија и си идел во Црква да се молиш и ти го познаваш бога од каде тоа човече?
Религија не е човечки дострел, дострел на пример е лек за ракот итд..

НЕМА да отсимулираат НИКАКВА црна дупка, освен дупки во имот. А кога акцелераторот ќе проработи, батките ќе ни речат дека, ете, им успеало да создадат црна дупка, ама траела мноооогу кратко, токлу кратко, што не успеале да ја забележат и самите!

по гравитацијата хорхе ке забележат а и по икс зраците ама мислам не им е тоа целта

Точно е науката е само алатка ама ти ми ја величаш како на религиозна основа демек ништо лошо не излегло од нејзе.

Науката во основа е трагање по вистината, а денес е трагање на поголем профит :toe:.

на тема религија или наука не гласав бидејки науката НЕ Е РЕЛИГИЈА таа е дел од човековата природа.

ПОЗДРАВ.

КАКВИ ГЛУПОСТИ ИЗНАТРЕСОВТЕ ОВДЕ СО ЦРНИВЕ ДУПКИ.
Ова покажува основно непознавање на астрономија и физика бај тхе веј општа кулура, и не сте прочитале ниту еден аргумент од спротивната страна..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom