Што трезен мисли, пијан кажува... Вистина или не?

• Креатор на темата Креатор на темата aleksandarcv
  • Време на започнување Време на започнување
и јас имам слушнато дека ова е вистина. пијаниот вистината секогаш ја зборува па колку е точно :toe: појма немам

In vino es veritas,така ме учеше Лилјана по Латински :smir:

Поинтересно ми е ко ќе видам некои женски "пијани" само за да го импресионираат дотичниот и кутрите пред него се лигавет ,плачат, сите ги сакаат,па ги мразат.. па наредниот ден ко за чудо на секое ебано зборче шо го рекле се сеќаваат.
Инаку за прашањево, да, уствари зависи од чоекот,некој кога е пијан е и поопуштен отколку ко ќе е трезен и полесно му е да кажи некои работи.
Кога-тогаш сигурно ги има помислено.

Поинтересно ми е ко ќе видам некои женски "пијани" само за да го импресионираат дотичниот и кутрите пред него се лигавет ,плачат, сите ги сакаат,па ги мразат.. па наредниот ден ко за чудо на секое ебано зборче шо го рекле се сеќаваат.
Инаку за прашањево, да, уствари зависи од чоекот,некој кога е пијан е и поопуштен отколку ко ќе е трезен и полесно му е да кажи некои работи.
Кога-тогаш сигурно ги има помислено.

хахахахах и мислат дека така можат да не сќарат нас машките а утвари само личат на очајни офци! ако пијат нека пијат од мерак а не со некоја глупа цел... :)

знаете...размишљав и ми текна дека можда не мора да бидат некад помислени сите срања шо ги збориме коа сме пијани...можда сме го помислиле тоа шо го збориме у почетокот а после мозокот ни иде до таков низок степен шо траскаме се и сешто и уопште не размислуваме дали е нешо од тоа вистина...секој коа е пијан си влага у некој свој филм и којзнае шо има у мозокот тогаш :toe: :pipi:

Ако сакаш и на трезно можеш да ја кажеш вистината ако имаш храброст нормално...а на пијано колку и да немаш храброст .. како и да е ќе се искажеш :)

И јас мислам дека во виното е вистината :)
Кога е пијан човек собира храброст да каже се што му лежи на срце.Тогаш можеш да се изненадиш од тоа што ќе го слушнеш,може да ти се јави некој што никогаш не ти се јавил,да те викне на пиење човек кој цело време те игнорира:))Зависи кој како го удира алкохолот.

Koга сум пијан се што зборам нема смисла...барем за мене во моментот, но сепак, не секогаш е тоа вистина...

Се е` релативно (Х)

Вистина е, па како??

Затоа избегавам да сум пијан, се отварам и кажувам и тоа шо не треба. xD

Тоа е вистина дека пијаниот човек собира храброст и ќе ти каже се и сешто што не можел да ти го каже на трезно ама пак што прави пијан тоа ни на крај памет не му иде да го прави кога е трезен :nesum:

Тука е предноста на дрогата и наркотиците над алкохолот пошто дрогата не те тера да збораш глупости, едноставно само праи да ти биди убо.

Па може да се рече. Имам другарка што кога и да се напие ама баш на секој му кажува се што мисли за него.Бидејќи прилично е срамежлива и повлечена во алкохолот ја бара храброста.Додека пак други зборуваат глупости, се ваљаат по земја, плачат и се смеат у исто време, сепак зависи од човекот.
Не сум била до сега апла пијана .. сум се имала само онака малце напиено, немам правено никакви глупости а помалце пак кажувано се што мислам и не мислам.Јас и на трезно кажувам се што мислам (најчесто) така да немам потреба од некој алкохолен пијалок да го кажам она што сакам.

Кај секого различно..
Понекогаш може да се случи во пијанство да се каже и оноа што се мисли и нешто повеќе.
Не верувам на пијаните луѓе..барем не целосно =)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom