Што сум јас?

• Креатор на темата Креатор на темата gt80
  • Време на започнување Време на започнување
Не, туку кај архиепископот..
Е де архиепископо кај Бога?
--- надополнето: 7 февруари 2013 во 14:04 ---
‘Воа е протестанско размислување, у стилу: „...Јас верувам и веќе сум спасен, ш‘о ќе ми Црква, ш‘о ќе ми попој...„.
И тие се христијани , нели

Е де архиепископо кај Бога?

Не „кај„, туку „пред„ (Бога).
И тоа почнувајќи од архиеписокопот па се‘ со најголемиот анонимус во Црквата.
--- надополнето: 7 февруари 2013 во 14:07 ---
И тие се христијани , нели

Така велат...А дали се или не се, им се гле‘а по делата.

Јас не ги разбирам "атеистиве" воопшто.
За вас не постои Бог? Во ред,излезете си лагано на кафица денеска,ионака вие немате никакви верски обрврски и забрани кои треба да ги почитувате,не ја разбирам потребата од доаѓање на форум и докажување на припадниците на некоја религија дека Бог не постои.

Јас не ги разбирам "атеистиве" воопшто.
За вас не постои Бог? Во ред,излезете си лагано на кафица денеска,ионака вие немате никакви верски обрврски и забрани кои треба да ги почитувате,не ја разбирам потребата од доаѓање на форум и докажување на припадниците на некоја религија дека Бог не постои.
Млатат празна слама,инаку и јас како дечково што ја отвори темата верувам во Бог но не верувам во овие лопурди со мантии,позз...

Колку се лаже краде преку таа вера....измислена вера религија! Абе како може чпек да биде толку малоумен и не свати малце дека се е тоа измислено и тоа многу порано за само да се сплотат луѓето.Ццц бог создал адам од реброто негово Ева...! Ова тврдење го руши теоријата Чарлс Дарвин што ја создал за еволуцијата.И да,НАУКАТА ми мене вера а не ова .Додека постојат различни вери,ќе нема мир

Колку се лаже краде преку таа вера....измислена вера религија! Абе како може чпек да биде толку малоумен и не свати малце дека се е тоа измислено и тоа многу порано за само да се сплотат луѓето.Ццц бог создал адам од реброто негово Ева...! Ова тврдење го руши теоријата Чарлс Дарвин што ја создал за еволуцијата.И да,НАУКАТА ми мене вера а не ова .Додека постојат различни вери,ќе нема мир
Зар уште постојат луѓе кои веруваат во дарвиновата теорија,во која и самиот тој не верувал.
Извини друже,ама тебе ако предците ти се мајмуни,мене не ми се :)
Твојата НАУКА,денеска не може да направи млеко,туку мора во 21 век крава да се молзи :)
Предизвик за сите научници,и тие што се заслепени во тоа: Направете организам кој ќе произведува млеко.
Многу е едноставно,кравата јаде детелина и пие вода,крајниот производ е млеко,
бујрум направете сличен организам кој ќе прави млеко,глупо е во 21 век на месечината заминавме а уште молземе крави :D

Worldview-large.jpg

Хуманист <3 :D
Знаев, бе, знаев.

Предизвик за сите научници,и тие што се заслепени во тоа: Направете организам кој ќе произведува млеко.
Многу е едноставно,кравата јаде детелина и пие вода,крајниот производ е млеко,
бујрум направете сличен организам кој ќе прави млеко,глупо е во 21 век на месечината заминавме а уште молземе крави :D
Enlarge Goats that produce spider silk protein in their milk could enable researchers to collect large quantities of the silk. Image credit: National Science Foundation. (PhysOrg.com) -- Researchers from the University of Wyoming have developed a way to incorporate spiders' silk-spinning genes into goats, allowing the researchers to harvest the silk protein from the goats’ milk for a variety of applications. For instance, due to its strength and elasticity, spider silk fiber could have several medical uses, such as for making artificial ligaments and tendons, for eye sutures, and for jaw repair. The silk could also have applications in bulletproof vests and improved car airbags.

Read more at: http://phys.org/news194539934.html#jCp

Многу ме интересира да ми каже некој по "стручен" каде спагам јас? Верувам во бог, да, мегутоа никако не верувам во и на поповите, црквата и сл. Мислам, секоја нормална личност знае колку крадат, лажат, се богатат на среќата и несреќата на другите и сл. Па самиот бог вика да не убиваме а толку се луге се убиени до сега во име на црквата и сл.... А и реално да кажам не сум многу завлезен во религијата али онолку колку со знам самиот бог никаде на никој не му рекол, пишал или кажал да му се прават цркви, да се "прават" попови итн итн итн...
Ти си пачавра.

Многу ме интересира да ми каже некој по "стручен" каде спагам јас? Верувам во бог, да, мегутоа никако не верувам во и на поповите, црквата и сл. Мислам, секоја нормална личност знае колку крадат, лажат, се богатат на среќата и несреќата на другите и сл. Па самиот бог вика да не убиваме а толку се луге се убиени до сега во име на црквата и сл.... А и реално да кажам не сум многу завлезен во религијата али онолку колку со знам самиот бог никаде на никој не му рекол, пишал или кажал да му се прават цркви, да се "прават" попови итн итн итн...
ти сигурно спаѓаш во јеховини сведоци, тие веруваат во исус да и се тоа ама не идат во цркви ниту сакаат попови зашто викаат дека биле тежок криминал, само библијата си ја имаат и по некој одговор за животот

‘Воа е протестанско размислување, у стилу: „...Јас верувам и веќе сум спасен, ш‘о ќе ми Црква, ш‘о ќе ми попој...„.

A mnogu me interesira dali nekade vo biblija ili sto ti ja znam pisuva deka bog rekol da i se "klanjame" na crkvata i na popovite? Ne sum ja cital taa kniga megutoa kolku so imam gledano po nekoj film ne se sekjavam deka takvo neso rece...

A mnogu me interesira dali nekade vo biblija ili sto ti ja znam pisuva deka bog rekol da i se "klanjame" na crkvata i na popovite? Ne sum ja cital taa kniga megutoa kolku so imam gledano po nekoj film ne se sekjavam deka takvo neso rece...

Не ги извртувај работите: не е битното дали во Библијата нешто е запишано или не е, а биди сигурен дека Библијата нема се‘ што ни‘ е потребно за спасение, туку види што вели Црквата, заедно со Библијата, а не што вели Библијата без и надвор од Црквата.

Батали филмови, тие немаат блага врска со Црквата.

На поповите или се чини појасен поклон, како израз на почит кон нив, оти според црковното учење, попот/свештеникот е‘ (т.е. би требало да биде...) слика Христова на Земјава, така да ако свештеник го посети Вашиот дом за некоја верска потреба, сметај дека самиот Христос Ве посетил.

Под поимот „црква„ не се подразбира црковниот објект/храмот, така да би било глупаво да му се поклонувам на објектот, туку под поимот „црква„ се подразбира задница/собор од слободно волни личности, кои исповедаат ист Бог и иста вера.

Не мора во библијата, било каде ке прифатам. Овака само ми личи дека на некој му прднало и рекол ја од сеа ке бидам божји гласник а.к.а. поп и ајде.... урда за 5 банки...

Whatever...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom