Што се суканиците?

• Креатор на темата Креатор на темата Efi
  • Време на започнување Време на започнување
Ау не. Дислајк. Дувло за вошки свакако, но и мрсно, неизмиено, нечисто и грдо на изглед. Можеби една суканица е во ред...две се во ред, но цела коса да ја упропастам, не би.
Одвај успевам да ја средам сопствената со илјадници препарати, па не да направам суканици :)

Немора да драпаш ташаци дека е вакво или такво коа поима немаш какво е.
Ако ти е грдо на изглед, супер. За вкус не се збори, твоја ствар си е..
Али жити се, барем, читај ги тие горе шо имаат суканици шо велат за нив.
Дувло на вошки? лол

Немора да драпаш ташаци дека е вакво или такво коа поима немаш какво е.
Ако ти е грдо на изглед, супер. За вкус не се збори, твоја ствар си е..
Али жити се, барем, читај ги тие горе шо имаат суканици шо велат за нив.
Дувло на вошки? лол

Извини што имам мое мислење врз база на туѓи доживувања. Што ако јас сум немала поим како е да се има суканица, според тебе не можам да коментирам автоматски ? :icon_roll
За да имаш суканици се пушта прилично подолга коса, а со тоа и се зголемува опасноста за твоето горе-цитирано ЛОЛ. Има случаи и ден-денес .. што к*р ако сме 21 век кога луѓево сеуште фаќаат вошки?
Јас гледам на тоа како лоша одлика, убаво кажав ЗА СУКАЊЕ ЦЕЛА КОСА.
Што мислиш ти, твоја работа.

суканици= најгрдиот тип на флизура што некој може да ја направи.
лично мислам подобро е да си келав отколку да одиш бушав како некој пештерски човек :)

Извини што имам мое мислење врз база на туѓи доживувања. Што ако јас сум немала поим како е да се има суканица, според тебе не можам да коментирам автоматски ? :icon_roll
За да имаш суканици се пушта прилично подолга коса, а со тоа и се зголемува опасноста за твоето горе-цитирано ЛОЛ. Има случаи и ден-денес .. што к*р ако сме 21 век кога луѓево сеуште фаќаат вошки?

Прва ствар.
Должината на косата нема ВРСКА со фаќање на вошки.
Тоа нека ти е јасно. И заборави баба ти шо ти зборела.
Имав подолга коса од твојата дупло, имав коса под газ, НИКОГАШ, ама Баш Никогаш не сум фатил вошки во тие 14, скоро 15 години.
За разлика од брат ми, шо имаше косица кратка, не со машинка шишана, али кратка, а има фатено вошки у основно.
Вошките сакаат влажни места.
Ти имај колкава сакаш коса, ако убаво ја исушиш, немаш гајле.

А сеа, да се навратиме на суканиците.
Прво, убаво сукана суканица, вода не влага у неа, значи, не се влажни, затоа, заборави за вошки.
Второ, убаво сукана суканица, доволно е еднаш да го измиеш темето на главата неделно, и косата не мириса, ама баш воопшто.

Чак што више и, можам да слободно да кажам дека е по хигиенски од обична долга, пуштена коса.

А што се однесува до изгледот, ствар на вкус е, тебе не ти се допаѓа, мене кај одредени фаци ми се свиѓа, кај одредени не.

И, за крај, немора да имаш суканица за да си компетентна да коментираш, ама кога више не си воопшто информирана и си ги базираш мислењата на маалски бабини стереотипи, ич не коментирај.
Ако можам ја да ќутам во авијација и политика, моеш и ти тука...

И, за крај, немора да имаш суканица за да си компетентна да коментираш, ама кога више не си воопшто информирана и си ги базираш мислењата на маалски бабини стереотипи, ич не коментирај.
Ако можам ја да ќутам во авијација и политика, моеш и ти тука...

Ќе забегам оф-топик..ама фала што ме просветли, сега сум дополнително образувана за одржување на косата, повеќе отколку што знаев. Сега ќе го променам мислењето и ќе си направам суканици.
Што има тоа врска сето ова со мојот горенапишан пост? Ипак, гледаш, не можам да молчам на оваа тема кога веќе сум искоментирала. Туку, секој цитат мора да биде содржаен и исполнет со лични искуства? Јас отстапив и врз база на туѓи доживувања со чудава се истакнав тука, на темава дека сум против тоа.
А да прекинеш да цмиздриш што не си направил ни ти суканици и да си фураш своето, а јас моето? Sounds good, а?

Ќе забегам оф-топик..ама фала што ме просветли, сега сум дополнително образувана за одржување на косата, повеќе отколку што знаев. Сега ќе го променам мислењето и ќе си направам суканици.
Што има тоа врска сето ова со мојот горенапишан пост? Ипак, гледаш, не можам да молчам на оваа тема кога веќе сум искоментирала. Туку, секој цитат мора да биде содржаен и исполнет со лични искуства? Јас отстапив и врз база на туѓи доживувања со чудава се истакнав тука, на темава дека сум против тоа.
А да прекинеш да цмиздриш што не си направил ни ти суканици и да си фураш своето, а јас моето? Sounds good, а?

Ти изглеа не ме капираш очигледно...
Незнам шо не ти е јасно.
Ти имаш твое мислење.
Го пишуваш.
Уреду.
Само шо твоето мислење е неточно и ВРСКА нема, и е базирано на бабини деветини, па ја, као и секој нормален ненадрогован дифтар на форум, те цитирам, за да искоментирам.
Мака ти беше само да пишеш "Не, несакам, гнасни ми се, не ми се свиѓа како изгледаат" па мораше да солиш памет дека се нехигиенски и дувло за влошки што у реалност, врска си нема?

И на Coolio да не му се гнасни? И вошки да не има?

Ја имав 4 години сукана коса па ни една вошка немав. Нечисти да за оние хардкорци кои сакаат да бидат валкани со смрдени гаќи.
Грдо на изглед... да , зависи на кого како. на некои прекрасно им стојат на некои не им стои никаква фризура макар и по цел ден шишки пеглал на пегла.
Суканица е за практична фризура , највише за тоа ја и усукав зашто сакав долга коса а бидејки косата ми е бушава и полувртена си земав игла и си ја усукав.
Не сум ни хардкор ни трансер ни рапер а имам сукана коса.
Мене по ретардирано ми изгледа кога некој ке пушти само една уметната суканица или 2-3.

Долгата коса има повеќе шанси да фати вошки?! Поголема глупост немам слушнато :pos2:јас растев коса 5 години и немав вошки... замисли... чудно а? :pos2:лоша одлика??? ако живееш во 21 век немаше да имаш толку конзервативни сваќања... не пробувам да те разубедам донт вори... само смешно ми е... А да и објавиш војна на вошките а? Може и од тебе ќе излезе револуционерна душа.
Иначе да... тешки се за одржување ама ако правилно се одржуваат немаш гајле... А за тоа колку убо стојат... Мене ми се безвезни фарбани жени и мажи. И шо? Да си пикам прсти вуста кога ќе ги сретнам на улица за да се покажам колку сум изиритиран од нивната коса?

Ау не. Дислајк. Дувло за вошки свакако, но и мрсно, неизмиено, нечисто и грдо на изглед. Можеби една суканица е во ред...две се во ред, но цела коса да ја упропастам, не би.
Одвај успевам да ја средам сопствената со илјадници препарати, па не да направам суканици :)
Шо не кажа ти порано :pipi:
Препаратите ти го испрале мозокот бачко.:smir:
Земи си брезов шампон гајле ќе си немаш (испробано)

Шо не кажа ти порано :pipi:
Препаратите ти го испрале мозокот бачко.:smir:
Земи си брезов шампон гајле ќе си немаш (испробано)

Остај шо одиш оф-топик, ако имаш лично препукување со мене, да ми се обратиш лично.
Да, користам препарати. Затоа се разликувам од тебе и твојата ефтино негувана ...коса.
Бреза? Сигурно суканиците се создаваат сами од себе.
:back:

да да..
Бреза!
Уше од најстарите времиња се користела за "негување" на косата.
Ама, добро ти си крем4е.
Филм ти е на форум4е да се фолираш малце.
Пи4е ипол. За греота :icon_lol:

Косата не се негува со шампон, косата не црпи протеини и минерали и витамини од шампон , тоа ве лажат на ТВ , тоа е маркетинг. Можда косата ти изгледа добро кога и бапнеш 20 препарати парфемизирани со разни субстанции ама тоа трае едно излегување , утре пак мора да ја миеш и пеглаш и јебеш матер....
Сукана коса е исто што и плетенка да направиш или да ја вржеш косата у повеќе прамени. Ја немам сретнатно човек со суканици да има вошки а имам сретнато и чуено за сељандури со пеглани долги коси да има вошки.
Суканици да направиш е најскапа фризура.

Дувло за вошки? :nesvest: Дај малку информирајте се. Вошките како прво одат на здрава кожа, од која ке можат да се хранат. Така да вошки на суканици, малу морген.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom