Што се случува....

• Креатор на темата Креатор на темата Lezbiangirl
  • Време на започнување Време на започнување
Јас не ја сваќам поентава на темава:
1. Треба да навиваме сите да се ебат пошто зашто?
2. Треба на невините да им залепеме етикета на чело?
3. Треба за сите да мислиме дека се невини,а што тоа нас ни мења во животот?
4. Треба да плукаме по жениве,они се лажги,ороспии,прости,спонзоруши,тикварки?

Јас не ја сваќам поентава на темава:
1. Треба да навиваме сите да се ебат пошто зашто?
2. Треба на невините да им залепеме етикета на чело?
3. Треба за сите да мислиме дека се невини,а што тоа нас ни мења во животот?
4. Треба да плукаме по жениве,они се лажги,ороспии,прости,спонзоруши,тикварки?

Си прајме муабет и делиме мислења на темата. Кој како ќе си ја сфати.

Ти кажи го твоето мислење, одма со осудување пристапуваш. Јас не му судам на никој, само кажвам шо не ми одговара. Не со очекување дека ќе се промени, ама сепак со мала надеж. :helou:

Си прајме муабет и делиме мислења на темата. Кој како ќе си ја сфати.
Ти кажи го твоето мислење, одма со осудување пристапуваш. Јас не му судам на никој, само кажвам шо не ми одговара. Не со очекување дека ќе се промени, ама сепак со мала надеж. :helou:

Епа јас не ја сватив и затоа културно си прашав,си чекам објаснување имам време,не се брзам никаде:)Тоа е далеку од судење,само набројувам правци,за да знам на каде да се залетам.
Ти викаш не познаваш 13 годишни што се ебат?:)

Не без мајтап 13 години веќе не сум ни слушнал, а камоли да повервам дека се ебава чупе. Негде 15 веќе можи да се речи дека се наоѓа по некоја. Сеа фала богу има и од 13, ама то ти је занемарлива бројка.

Мене друго ме загрижува, то шо има некои над 20 шо своеволно се девици. Сеа не прам муабет за оние кои никој не сакал да ги еби, пошто има и такви.

Иначе ако не ја свати поентата на темата, според мене истата е, зошто по секоја цена треба да се биде „поштена“ девојка денес. Дали со непризнавање или со апстинирање, горе долу околу истото се вртиме. Зошто уште кај нас ебањето е табу тема. Така јас ја разбрав темата.

Нека прават што им се праи, ама треба да се подигне малце сексуалната едукација у смисол на заштита(ем спи ем бременост), највеќе девојчиња што доаѓаат за абортус се седмо-осмо одделение.

Факт е дека во овој поглед секоја генерација е све понапредна, само не знам до кога женските што имаат редовен секс ќе ги нарекуваат курви.

Нека прават што им се праи, ама треба да се подигне малце сексуалната едукација у смисол на заштита(ем спи ем бременост), највеќе девојчиња што доаѓаат за абортус се седмо-осмо одделение.

Факт е дека во овој поглед секоја генерација е све понапредна, само не знам до кога женските што имаат редовен секс ќе ги нарекуваат курви.

Стварно незнам зошто толку забранета тема е сексот кај нас. Незнам кој да обвинам прво, бабите, мајките, татковците, женските или машките. Сите со свој удел за краен производ, срам од јавно признавање за сексуална активност.

Кој е криф?

Ете конкретно женските ќе ги прашаме, машките и да се неактивни сексуално пак ќе рикат како магариња.

Од она што до сега сум го приметила, женскиот просек почиња со секс околу 16/17 години. И таа возраст ми делуе сасвим ок.

За 13 годишни, освен од рекла-казала, не знам конкретен случај. Мада, не ќе да е тоа некој современ феномен. У минатото на 13/14 години ги мужеле, па верувам дека ако се направи споредба тогаш и сега, бројот на сексуално активни 13 годишни цури, денес е помал. Барем у Мк. Али небитно дали е така реално. Важното е тоа што кај и да се свртиш си избомбардиран со алузии на секс. А, младиот мозок, кој у тие години е под притисок на хормоналната експлозија, ги прима тие слики и брза да ги осети у пракса. Така да, ваљда треба да се помириме со се поголем број, такоречи деца, кои имаат секс.
Аналогно, не сметам дека сме затворени у однос на сексот, или дека е табу. Оттаму, не ми се верува дека оние кои се веќе полнолетни, а се невини, апстинираат затоа што сме затворена средина туку го прават тоа од мал милион свои лични разлози, у кои не спаѓа страв од осуда на околината. Баш напротив, друштвото денес ќе те гледа чудно ако си невин на 20 години, а ќе смета за нормално ако си почнал со секс на 15 години.

Како и да е, решението за тоа кога ќе почнеш да имаш секс, се носи поради голем број разлози кои се пред се лични, па тешко дека можеш да му најдеш еднен одговор кој би одговарал на сите.
Отсекогаш имало и 13 годишни профи цури, и 20 годишни, а невини. И не верувам дека конкретново време у кое живееме е посебно по тоа прашање.

Сакаш да кажиш дека над 15-16 години женските отворено разговараат за сексуалната си активност?

Е сеа незнам ти кај израсна, ама јас дури учев средно женските јавно не признаваа сексуална активност. Со многу ретки исклучоци, ама по принцип женските форсираат некоја поштеност.

Стварно незнам зошто толку забранета тема е сексот кај нас. Незнам кој да обвинам прво, бабите, мајките, татковците, женските или машките. Сите со свој удел за краен производ, срам од јавно признавање за сексуална активност.

Кој е криф?

Ете конкретно женските ќе ги прашаме, машките и да се неактивни сексуално пак ќе рикат како магариња.

Според мене девојчињата...
Види голем дел од моето машко друштво не можат да си одговорат на ова прашање дооооолго време. Како само со мене (кокнретно за моето друштво зборам) може отворено да разговаарат на тема секс. Ха, некој ќе каже сум имала искуство големо а? Може сум имала а може и не. Но јас знам со сигурност дека од кога почнав отворено да зборам за сексот доста работи "научив", дознав. И не би рекла дека е лошо тоа што има невини и на 20/25 години(а верувајте има), ама да не го пропуштиле тие принцот на белиот коњ?

Многу добро се сеќавам на едан статија што ја читав за испитувања за сексот на жените. Пишуваше дека прикладна возраст за прв секс на една девојка е 18 год. И се сеќавам дека имаше еден мал дел кај што еден професор објаснуваше колку лошо влијае кај жената над 25 години нередовноста во сексот. Буквално на све, на нејзиниот психички живот, на пријателите околу неа, фамилијата, кариера и све. Немам лоша намера со ова што го пишав само сакав да кажам тоа што и претходно други го кажаа.
Нема потреба од сексот да биде табу тема, тоа е дел од животот, потреба за секого.

Сакаш да кажиш дека над 15-16 години женските отворено разговараат за сексуалната си активност?

Е сеа незнам ти кај израсна, ама јас дури учев средно женските јавно не признаваа сексуална активност. Со многу ретки исклучоци, ама по принцип женските форсираат некоја поштеност.
Како го замслуваш тоа јавно признавање?
На класен час у средно, да излезе пред табла и да раскажува што све naughty правела прошлата недела?

Верувам дека зборат со оние кои им се у поблизок круг на пријатели. Барем така беше кај луѓето меѓу кои ја се движев у тие години. Околу 17 години, скоро сите више бевме сексуално активни и си зборевме на таа тема. И машки и женски. Нормално, оние што бевме као поблиски.

А за поштењето...Види, остануе она, машко кое легнало (или лаже дека легнало) бајаги цури е фраер, а женското кое го направило истото е дроља. Не знам како е надвор од овие простори (мислам на Мк, и соседните земји), али тука женското едноставно мора или да има мал број на партнери или да го прикрива спротивниот факт за да не добие јавно рибање (на своја кожа го осетив тоа).
Што у суштина не е толку лошо. Промискуитет ради реда е полоша ствар.
Убедена сум дека експонирањето на сексот кое ни се дешава, фаворизирањето на промискуитетот, и општо одобрувањето на декаденцијата, го прават сексот банален. Па, стануваме девијанти у сексуалните потреби, забегуваме у перверзии и сме промискуитетни.
Што ми е увек полоша опција, него оставњето на сексот да биде делумно табу. Највеќе зошо така се зачувува неговата драж.

Се додека не се променат општествените вредности, се дотогаш ќе имаме вакви појави. Заради тој секс, генерации сме истрауматизирани како до супер егото што е наметнато врз нас од општеството, како од нагоните, како од филмовите (рака на срце нема човек што не е засегнат од тоа) па сите оние човекови вредности, онај вредносен систем е пореметен.

Вредносниот систем, желбата пред време да се биде возрасен, безработицата (не само онаа што се плаќа) е она што ги тера младите на такво однесување. Делумно кривицата е во училиштата. Место младите да се организираат на начин да им даваат задолженија а со тоа да добијат некаков бенефит, како што е во западните земји каде и во град со 4500 жители има повеќе забава отколку град од 450 000 жители, кај нас таа запустеност на децата доведува до ова.

И што таа 13 годишна девојка, ќе ужива во сексот на 23 години? Или ќе се чувствува на 20 години откако емоционално и интелектуално ќе созрее како искористен партал од некој исфуран 16 годишен кој откако ја гледал Силвиа Саинт сакал да го брцне во некое пиче!

Како го замслуваш тоа јавно признавање?
На класен час у средно, да излезе пред табла и да раскажува што све naughty правела прошлата недела?

Верувам дека зборат со оние кои им се у поблизок круг на пријатели. Барем така беше кај луѓето меѓу кои ја се движев у тие години. Околу 17 години, скоро сите више бевме сексуално активни и си зборевме на таа тема. И машки и женски. Нормално, оние што бевме као поблиски.

А за поштењето...Види, остануе она, машко кое легнало (или лаже дека легнало) бајаги цури е фраер, а женското кое го направило истото е дроља. Не знам како е надвор од овие простори (мислам на Мк, и соседните земји), али тука женското едноставно мора или да има мал број на партнери или да го прикрива спротивниот факт за да не добие јавно рибање (на своја кожа го осетив тоа).
Што у суштина не е толку лошо. Промискуитет ради реда е полоша ствар.
Убедена сум дека експонирањето на сексот кое ни се дешава, фаворизирањето на промискуитетот, и општо одобрувањето на декаденцијата, го прават сексот банален. Па, стануваме девијанти у сексуалните потреби, забегуваме у перверзии и сме промискуитетни.
Што ми е увек полоша опција, него оставњето на сексот да биде делумно табу. Највеќе зошо така се зачувува неговата драж.
Не ме сфаќај погрешно, не е суштината на мојот аргумент признавањето. Јас точно за ова ти зборам. Зошто на промискуитетот и на големиот број на партнери се гледа како на негативна работа. Зошто да треба да се прикрива сексуалната активност како да е некој криминал. Сеа фала богу не треба да се цени како доблест, ама многу беспредметно е предрасудното осудување.

Факат е дека машката примитивна желба за сељачење е еден од најголемите причини зошто женските љубат да се класифицираат како поштени. И сеа од тие предрасудни препреки, многу помалце секс се прави во глобала, отколку би се правел кога не би имало такви предрасудни моменти.

Шо мене ме доведува до заклучок, дека има некој фактор во државава шо ни ја намалува сексуалната активност. Кој?

Се додека не се променат општествените вредности, се дотогаш ќе имаме вакви појави. Заради тој секс, генерации сме истрауматизирани како до супер егото што е наметнато врз нас од општеството, како од нагоните, како од филмовите (рака на срце нема човек што не е засегнат од тоа) па сите оние човекови вредности, онај вредносен систем е пореметен.

Вредносниот систем, желбата пред време да се биде возрасен, безработицата (не само онаа што се плаќа) е она што ги тера младите на такво однесување. Делумно кривицата е во училиштата. Место младите да се организираат на начин да им даваат задолженија а со тоа да добијат некаков бенефит, како што е во западните земји каде и во град со 4500 жители има повеќе забава отколку град од 450 000 жители, кај нас таа запустеност на децата доведува до ова.

И што таа 13 годишна девојка, ќе ужива во сексот на 23 години? Или ќе се чувствува на 20 години откако емоционално и интелектуално ќе созрее како искористен партал од некој исфуран 16 годишен кој откако ја гледал Силвиа Саинт сакал да го брцне во некое пиче!
Не е само до ангажманите, ниту конкретно до стањето у наѓава земја.
Тоа ти е еден глобален тренд, каде и сексот се комерцијализира, а моралот и некои суштински вредности се претставуваат као нешто веч виџено и досадно.
Доволно е да се разгледаат рекламите и Hi5 профилите, за да стане тоа очигледно.
Вриеш со 14/15 годишни модели кои позраат у еротски стимулативни пози, имаш милиони профили на хај фајв на кои имаш деца (по години) шо се сликаат со подзината усти, у прслуци...и се друго што асоцира на секс...Едноставно све околу младиве вришти, соблечи се и плесни се со некој, тоа е ин.
Како да го апстрахираш детето од тоа?
Освен ако не го однесеш у планина и го изолираш, нема друг начин да го избегнеш директното и индиректно влијание на околината кое ја носи пораката идентична од онаа на последната сцена во Eyes Wide Shut: "We need to do one very important thing soon: "Fuck."

Не ме сфаќај погрешно, не е суштината на мојот аргумент признавањето. Јас точно за ова ти зборам. Зошто на промискуитетот и на големиот број на партнери се гледа како на негативна работа. Зошто да треба да се прикрива сексуалната активност како да е некој криминал. Сеа фала богу не треба да се цени како доблест, ама многу беспредметно е предрасудното осудување.

Факат е дека машката примитивна желба за сељачење е еден од најголемите причини зошто женските љубат да се класифицираат како поштени. И сеа од тие предрасудни препреки, многу помалце секс се прави во глобала, отколку би се правел кога не би имало такви предрасудни моменти.

Шо мене ме доведува до заклучок, дека има некој фактор во државава шо ни ја намалува сексуалната активност. Кој?
Факторот е прилично јасен: патријархално затуцаната оставштина од минатото, која тврди дека женското треба да го сфаќа сексот повеќе како обрска кон машкото, и да го споделува со најмногу двајца тројца у кои као ќе биде смртно заљубена.
За женското уште е табу сексот кој се заснова на чиста телесна привлечност и е со цел задоволување на страстите. Кај цурите мора да постои као јака причина, романтична љубов, за да легнат со некој.
Мислам и самата фраза, ми даде, укажува на тоа дека од женските се бара нешто, нешто за кое треба да се трудиш и кое не го даваат самоволно.

И за да не отупувам со муабетов...Осеќам како се повеќе и повеќе се руши таа затвореност. Ипак, од генерациите на нашите баби до сеа, постои огромна промена у отвореноста. Така ќе биде и со следните генерации. Верувам дека у иднина нема женската сексуалност да биде претставувано ко нешто страшно валкано и вредно за јавен потсмев.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom