Што подолго тоа подобро... Дали е тоа навистина така?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Сексот е задоволство

* А не маратон кој се мери со време :)

Абе да ти кажам ич не се труда да трае подолго. Зш преку ми е,... немом да свршам сат два.... не е добро. Затоа што се преморвам и јас и партнерката.. али со паузи се трпи :vozbud: ... Иначе совет за тие што мислат дека тајната на убавиот секс е одложена ејакулација кај машкото .. нека пијат чај од кантарион.. ефект дури по 2 недели и повеке.. ај доста ви е :tapp:

Од мое (јавно прифатено како женско) мислење - саат:)

Колку само не, од женски аспект :) Колку пократко, толку послатко, и да, 7-13 мин. се идеални.

Целта на обичниот секс е достигнување оргазам. Што подолго, толку полошо. Оргазам по неколку часовно пенетрирање и не е некое врвно задоволство. Часови би влегле во опција само доколку е во прашање тантра секс, но не е тоа темата :)

Kratko se rabira,ne mi se dopagaat maratonski seksovi nekako mi se i dosadni ,vaginata sepak e muskul i posle 2 casa aktiven sex neka ne mi kaze nekoj deka ima nekakvo custvo,toa ti e kako da se sedis i si citas kniga.

Па не би знаела концизно да се изразам во минути, пошто не пуштам штоперица кога имам секс.:) Ама според осетот за време (со кој не стојам многу добро), би рекла дека идеална партија би била дваесетина минути до пола саат. Помалку од 10 минути е премалку, повеќе од 40 е премногу. После веќе почнува и да боли и да ти скурчува и се тоа... :)

Тоа за една партија се мисли, после пауза, втора, трета... Тоа е друго. :icon_lol:

Реално зависи од апетитите на девојката, а тие се во тесна врска со нејзините можности кои се варијабилни во зависност од стажот и други фактори. Сега може после 10 минути секс паѓа во несвест, за 3-4 години пола саат партија да и биде малку.. или денес е задоволна со една партија, а после ништо без три-четири :)

mRnO напиша:
Дури и оној од три минути студијата го оценила како прифатлив
За американските научници можда :nesvest:
Ама останатите 30-40 минути ќе си ги доработи со Анѓеле од работа :baeh:

Abe 7 minuti e malku ali saat vreme ne ide. Se soglasuvam deka seksot e zadovolstvo a ne maraton ali u svaki slucaj pola saat e taman. Dobro za brz i strastven dovolni se i 15 minuti.

Како прво жените не се многу физички напрегаат во сексот, додека ние машките ја вршиме 80% од работата, така да ако се контролираш со свршувањето за секс кој трае саат или повеќе треба кондиција.

Ако си попален т.е. за прв пат ќе се работите а она изгледа ммммммм више у гаќи свршуваш тогаш не ветувам повеќе од прилика 15 мин. Али во подолга врска времето може да се продолжи.

..мене три до 10 мин за секс ми звучи глупо..сеа можда искусните поинаку би рекле..ама онаа незнам за се да биде перфектно...мислим дека би требало мн ама мн поише..сеа зависи дали се чуствуа нешо..сеа ако идеш со некој/а само за секс..се разбира и два саата премногу ти са..здосадуа=)

Нормално би било околу пола сат. А сега зависит и од ситуацијата ако си на јавно место и да сакаш немојш поке од 10 мин или ак сте попалени. А за домашна атмосвера и поке од пола сат:smir:

Кратко ...ама....слатко....за утре пак да сака.

Епа не сака секоја кратко...

:kafe:Еве на промер јас. Сакам слатко ама не кратко, зашо и не тоа ме е точно дека девојките сакаат 10 мин. и да свршат. Сакаат повеке од еднаш да свршат. Затоа, сум за повеќе од 45 мин. До колку? Доколку што сакаме...:pipi:

Паа мислам дека сексот како чин не е само пенетрирањето... туку мазењето, галењето, предиграта... Така да се на се предигра+пенетрирањето = 60-70 минути

Абе да ти кажам ич не се труда да трае подолго. Зш преку ми е,... немом да свршам сат два.... не е добро. Затоа што се преморвам и јас и партнерката.. али со паузи се трпи :vozbud: ... Иначе совет за тие што мислат дека тајната на убавиот секс е одложена ејакулација кај машкото .. нека пијат чај од кантарион.. ефект дури по 2 недели и повеке.. ај доста ви е :tapp:

Значи чајче пиење и после 2 недели не маратон, на олимпијада да идеш:vozbud: Озбилно дај повеќе инфо за ова... Проверено е или не? Функционира ли...?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom