Што подобро помните: лица или имиња?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Лица или имиња? Што подобро помните?

• Лица

Гласови: 145 57,5%
  • Имиња

Гласови: 28 11,1%
  • И двете

Гласови: 53 21,0%
  • Ниедно, не се замарам

Гласови: 26 10,3%

• Вкупно гласачи
    252
дефинитивно паметам повеќе лица отколку имиња може да те видам некаде и да знам дека сум те запознал некаде и да не се сетам на името ама тоа е имам правено мубет со љуѓе кој воопшт не ми ни текнувало од каде се познавам ама ги познавам по лицето и да ме убиеш нема да ми текне како се вика некој у тој момент

Лица помнам многу подобро . Не знам на што се должи тоа , можеби бидејќи `делата говорат повеќе од зборовите`:pipi: т.е ми останува во меморијата некоја реакција,поглед, движење ...

Hahah lice ic ne pamtam iminja cesto mi se slucuva zdravo zdravo i izbegnuvam ime da kazam poso ne go pamtam. xD

Па памтам доста добро имиња и лица исто, така да и двете.

Не дека со имињата тешко ми оди, ама не секогаш ми текнува :) а лицата ги помнам со сигурност. Што е уште полошо, може да видам некој/а, да знам дека ми е познато лицето, а не само што не ми текнува на името, па не ми текнува ни кој е уствари тоа - роднина, колега, познаник... :)

Памтам се,и лица и имиња подеднакво и тоа многу добро :) Дури им ги памтам таблиците на колите,моторите на сите другари што ги имам :)

Имам таква среќа што чим видам еден човек одма знам каков е, па така да подобро памтам лица отколку имиња. За некое име да запомнам треба повеќе пати да бидам во контакт со тој човек или повеќе пати да се спомне истиот за добро да му го запамтам името. Посебно назначено е ова кога се запознавам со некоја личност. Лицето одма ќе и го запамтам и некогаш повторно да го видам на улица одма ќе го знам, но името ќе го заборавам минута по запознавањето.
:)

Јас не помнам ни имиња ни лица :( За да запомнам лице и име треба минимум да се видам 3-4 пати со таа личност

Лица. И да се сретнеме на узминување, нема шанси да ми промакне некое лице. А имиња многу слабо.

Лица. Човек на улица, на поминување да го видам, на две секунди само, следен пат ако го видам одма ми текнува од кај го знам. Имам доста добра меморија и ептен памтам ситници.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom