Што подобро помните: лица или имиња?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Лица или имиња? Што подобро помните?

• Лица

Гласови: 145 57,5%
  • Имиња

Гласови: 28 11,1%
  • И двете

Гласови: 53 21,0%
  • Ниедно, не се замарам

Гласови: 26 10,3%

• Вкупно гласачи
    252
кај мажите памтам имиња кај жените само лица.... а на некои жени ни лица... ако сум и биил отпозади па не сум ја запулил убо.

Лица повеќе памтам.имиња некако слабо

Фаци памтам многу а имиња ептен ретко да запамтам некое.Имиња само на блиските хехе.Премногу често ми се случува да заборавам имиња на некои луѓе што послабо контакрирам со нив и ке ме сретнат на улица и јас ги памтам по фаца ама името не им го знам и го вртам муабетот некако или со брат му се обраќам ама имиња тешко памтам.Обично и не сум сигурен кога правам муабет со некој познајник дека тоа му е го знам вистинското име и ми се вртат имиња по глава ама сепак не го викам по има страв ми е да не погрешам.Дури и кога сум сигурен со брат се обраќам...

Лица..името можеш да го заборавиш,а лицето не(бар според мене)..:smir:

Нит лица,нит имиња.
Баш пред некој ден бев со другар у кафиќ и упознав 2-3 девојчиња и 10 пати го прашав која како се вика.

Лица повеќе памтам. И многу ме нервира други кога не памтат лица и по 50 пати се запознавам со еден/една ист/а, а ја веќе го знам-.-

задници дефинитивно ама за девојки правам муабет, а машки по прекари

Лица многу памтам, ама никако да ми текне на името

се надевам еден дека нема и своето да си го забравам ко во случајов :pos:

Колку само сме најспротивни -.- ја памтам бројки , лица онака , а имиња само на некој подобри другарки-другари , а и ми се има десено на поише да им кажам димитар наместо некое друго име -.-

Имиња заборавам. Ама некогаш и погодувам.
Бројчиња памтам многу, оти ѓи знам сите бројки. Ме научија уште ко бев мал.
facial expressions распознавам доста добро.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom