Што подобро помните: лица или имиња?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Лица или имиња? Што подобро помните?

• Лица

Гласови: 145 57,5%
  • Имиња

Гласови: 28 11,1%
  • И двете

Гласови: 53 21,0%
  • Ниедно, не се замарам

Гласови: 26 10,3%

• Вкупно гласачи
    252
Со тапија за мене важи последното: ниедно, не се замарам! Што ако запамтам фаца или лице на некој што знам дека веќе нема да го видам понатака. Мислам ок, не се знае утре колку би ти значела таа особа, ипак тркалото се врти, ама ако треба да го запамтам името, ќе дадам се од себе да го направам тоа. Ако не, ќе чекам некој друг да ја викне особата па така... :)

Памтам и имиња и лица....Можеби некои луѓе само еднаш ќе ги видам, ама ќе ги запамтам.Дури ми се цуди една другарка како можам да памтам.

Е оваааа тема ја чувствувам како измислена за мене ....... Зошто? ....Па јас сум човек кој многу слабо памти имиња ! Билобил форте хехехе ......Често ми се случува да ми прииде некој и да ми рече кај си бе брат и да не можам да му се сетам на името или пак кој точно беше ,па само можам да вратам нешто во стилот еве бато еве брат ,или некоја девојка особено по кафулиња кај си бе Тоше кога ќе ми рече и јас не ми текнува како се викаше и употребувам еве бе мило :) многу лошо!

Ако се запознавам со повеќе од двјаца, тешка теорија е и лице и име да запомнам :kesa:

Порано памтев и имиња и ликови и броеви и се. Во последно време, не дека не се замарам ама едноставно не ми оди памтењето. :)

Доста е еднаш да го видам и одма го запаметувам али имиња малче потешко..:raz:

Имиња повеќе, ама никогаш не заборавам гласови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom