Што по раскинување на долга врска?

• Креатор на темата Креатор на темата ^IgoOr^
  • Време на започнување Време на започнување
gun1.jpg

шала на страна си викаша People come and go . :tepam vreme:
И после некое време ќе се јадосуваш зошто не вака туку така :) Можело да биде поинаку :)
И после стига нова жртва и пак јово на ново
И онака I suck in relationships од секаков вид :треп:
Bazooka.jpg
:toe::pos2:

Шега на страна, се случуваат раскинувања и на подолготрајни врски, не дека ми било сеедно ама животот мора да продолжи. Сепак луѓе сме па и раскинувањето некогаш е за доброто на обајцата, кога ќе размислам најверојатно полошо ќе било доколку сме останеле заедно. :)

по раскинување следи серија тешки моменти.. кај некој депресија, одбивност према околината и слично... али што е тоа е... мора да се иде понатака.. некој покасно некој порано ке го преболи тоа...

По раскинување на долга врска ми треба отприлика една недела да се соземам. После таа една недела дехидрирање, започнувам долг период неодговорно однесување, длабоки деколтеа, излегување баш секоја вечер, дружење со немногудлабоки и по можност гласни другарки, пријатни но необрврзувачки љубовни контакти и сл. За мене мојата стратегија е сериозно успешна, за други не можам да гарантирам.

Денес раскинав со дечкото со кој бев 4 години.Ужасно е болно и тешко не знам како ќе можам да продолжам зошто уште го сакам Премногу и не можам да се помирам со фактот дека не сме повеќе заедно.
Дали ќе сакам друг??Во блиска иднина сигурно не.Не можам да се правам дека вчера не ни било никогаш.Ми недостига

Денес раскинав со дечкото со кој бев 4 години.Ужасно е болно и тешко не знам како ќе можам да продолжам зошто уште го сакам Премногу и не можам да се помирам со фактот дека не сме повеќе заедно.
Дали ќе сакам друг??Во блиска иднина сигурно не.Не можам да се правам дека вчера не ни било никогаш.Ми недостига

Ауууу, сочувство.
:nesum:

Животот продолжува по истата патека кон индивидуалната среќа и исполнетост али ако долгата врска ги засецнала тетивите при слагањето од заедничкиот пат тогаш тој пат ке биде ептен тежок дур не заздрават повредите.

"All in all, you're just another brick in the wall".

По раскинување на долга врска ми треба отприлика една недела да се соземам. После таа една недела дехидрирање, започнувам долг период неодговорно однесување, длабоки деколтеа, излегување баш секоја вечер, дружење со немногудлабоки и по можност гласни другарки, пријатни но необрврзувачки љубовни контакти и сл. За мене мојата стратегија е сериозно успешна, за други не можам да гарантирам.

И јас вака реагирам,буквално исто со многу алкохол.Но кај мене не беше успешна во ниту еден случај,а секогаш ја користам истата стратегија:)
Кога ќе ми помине првиот шок каде рагирам како да имам беснило,се затворам дома и проверувам колку ми е тврда главата :icon_lol:
До денот кога се будам наутро и сфаќам дека не ми стои тој филм.Испаѓам и барам друга жртва :)
Сепак треба време од една до друга врска,во спротивно споредбата со бившиот е неминовна,а новиот не е крив за ништо да се третира како играчка.

Па ако е навистина раскината, раскината е. Можам единствено ладно да се сеќавам колку убаво или лошо беше. Но ако не е баш раскината во умов можам и со години да се преиспитувам каде згрешив, згреши или згрешивме. Е, баш тоа.
И ќе си ја пуштам Луче моје од Драгана Мирковиќ. :(

Можам да те советувам дека ако веќе сте раскинале(иако не ја знам причината), да не се навраќаш никогаш повеќе на него, едноставно да продолжиш понатака. Нема ништо поболно од тоа да сакаш да ги вратиш работите на старо,за на крај да сфатиш дека никогаш нема да биде повеќе исто. Не се секирај, ќе помине болката.Вистина е дека времето лечи се.

Па...Идење во кафана частење пиење додека џигерот не изгори :) прослава на тоа раскинување :pos2: и враќање на ергенскиот живот. И една порака до неа: На такво цвеќе како мене,не му треба такво ѓубре како тебе.:vozbud::vozbud:

Заминување на некое место каде нема да ти виреат спомени од врската. Ќе помогне.
Алкохол, цигари, дрога, не помагаат. Тука се пријателите за таа работа.

Што по раскинување на долга врска?

Животот продолжува... Времето е лек за се! - Ако тоа не помага тогаш секој сам ќе си го пронајде својот лек.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom