Pa neznam dali deka sum Bliznak, il deka sum takov karakter postojano razisluvam za nesto...taka da kaj mene ne samo navecer pred spienje, toa moze da se sluci vo sekoe vreme...takva sum...
:smir:Utre ke e nov den..
Uste 300 denovi i ke letam, ke se prizemjam, ke gi gusnam, ke gi pustam solzite ke gi napolnam gradite so radost, ke se smeam, , ke polagam knizevnost, ke go vidam Veles, Skopje...jasikata...ke jadam kifla od Vegera, ke jadam zelnik vo nedela, ke pijam tursko kafe...ke gi napravam srekni, ke me napravat srekna...
Do togas ke spijam...
A utre ke gi zemam malite od skolo, ke se zapisam na prokletite ESl casovi, ke odime na plivanje i ke go vidamKe mi se nasmevne...i jas nego..ke me napravi srekna...ke si kupam vanila latte konecno i onakva caska za kafe..da toa ke napravam utre..a sega odam imam uste pola den pred da dojde ona UTRE...
LA VITA BELLA...:smir:
На крајот од денот т.е. вечерта ми се случува опуштање, малку работа по хаосот од кучињата, шетање со нив и филм или книга.
Ако сум напната и сакам да си размислам за некои работи, одбирам некое лесно филмче, колку да не мислам и да зјапам во ѕид.
Најчесто се преиспитувам, правам планови за моите обврски, а и си размислувам за сите работи кои ми се случиле. Нема тука дефиниција, дали се лоши или добри. Тоа што било, тоа го мислам. Но, на крај секогаш морам да го завршам мислењето со насмевка, за да можам да функционирам.
И кога ќе си се замислам така, оди легни ме да заспијам. Затоа не знам да легнам пред 8-9 наутро. Значи на крајот од денот се опуштам и заморувам истовремено, ама максимално.
Obicno doagam doma sednuvam i razmisluvam so sum napraila toj den no i so ke treba da praam utre.Sekogas razmisluvam za neso bez razlika kolku sum umorna, se nekoi planovi si praam, se neso se zamaram i na kraj ke si legnam i ke si pustam nekoe dobro filmce i si spijam posle se...:helou:
на крајот на денот обично правам преглед на сите настани, случки што биле во тој ден и еден настан ке ме потсети на друг па на друг па ке ме потсети на некого на некоја моја мисла цел ииииии така си заспивам :kesa:
Да ги собереме во една чинија сите остатоци и да се надеваме дека утре ќе биде подобро, можеби полесно.
Да ја заборавиме вината која што ја носиме за да се измие од нас до утре или, само да легнеме да спиеме без било што да решаваме, и така нема да го оствариме наредниот ден.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.