Што мислите за вашата тежина?

• Креатор на темата Креатор на темата UnAwArEs
  • Време на започнување Време на започнување
185 висок 63 килца али онака као слаб изгледам:(Некој совет да покачам салце:):smir:
Салце никако, тешко се вади, башка внатрешните органи, крвта...сето тоа трпи. Па, јади повеќе :) протеинчиња. Маста и шеќерите се незгодни, но протеините те градат (инаку од мајонез, салама и слични работи брзо се качува килажа, ама не е баш-не е ич здраво). Ако немаш апетит, црвени домати/џус му е мајката, на воздух, планина...

А зависи и од годините, движењето, генчето...има доста фактори. Но, ако не ти смета, не мораш да качуваш. Ако ти смета, тоа е друга работа.

Салце никако, тешко се вади, башка внатрешните органи, крвта...сето тоа трпи. Па, јади повеќе :) протеинчиња. Маста и шеќерите се незгодни, но протеините те градат (инаку од мајонез, салама и слични работи брзо се качува килажа, ама не е баш-не е ич здраво). Ако немаш апетит, црвени домати/џус му е мајката, на воздух, планина...

А зависи и од годините, движењето, генчето...има доста фактори. Но, ако не ти смета, не мораш да качуваш. Ако ти смета, тоа е друга работа.
Убав совет фала,еве јадам домати и ред други работи.Почнав да идам у теретана и сакам да зиам некои протеини што пумпаат(али мајка ми дека е медицинска сестра ми вика да не зиам пошо го оштетуваат желудникот).:smir:

Убав совет фала,еве јадам домати и ред други работи.Почнав да идам у теретана и сакам да зиам некои протеини што пумпаат(али мајка ми дека е медицинска сестра ми вика да не зиам пошо го оштетуваат желудникот).:smir:
Да не испаднеме во темата и да не подзабришат, еве линк до тема која се бави со ова.
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=12657

Оф
Дечките се љубезни, ќе ти одговорат, имаш на интернет и сајтови од типот суплементс, нутриција...јас не користам вакви протеини (само чисти амино и креатин), но не видов штета кај оние кои користат -умерено. Инаку за информација при вакви додатоци појќе се потат црниот дроб и бубрезите. Најдобро е совет од соодветен доктор и инфо од сајтови кои не ги рекламираат овие производи. Ако вежбаш а си слаб, секако ќе мора барем некоја туна повеќе да изедеш или најмалку пола кило чисто телешко :) , за тие работи си има таблици колку протеин треба да внесеш (преку прашок -whey или преку исхрана-појачана секако).

Но иди на таа тема, да не овде идеме у погрешен правец па да се лутат :smir:

165цм висок и 54кила тежок,мислам дека сум таман.

176 цм и 57 килограми... Вака според висина и килажа личи ко слаб да сум , ама иам многу вишок кожа па изглеа дека сум подебел . :)

Корекција на тежината (93), мислам дека иде на добро, сега сум 90. Уште 5 кг па топ. Златно лето, точак, храна, други активности...и се е можно, за 3 месеци 4.5-5 кг мислам дека е солидно.

Na kila sum ekstra.samo mora da namalim malce korema:wink:

185 висок 75-6 кила па мислам арно е

52 кила сум и слаба сум само мозе малце мешето да го намалам ме нервира самио тоа ништо друго :pipi:

Mislam deka sega sum super so 57.5kg ionaka toa e malku ispod mojata idealna tezina no e ok.Samo malku da se stegnam vezbajki i ke bide super.A uostalom i nikogas ne sum bila ekstremno slaba ili pak debela sekogas zlatna sredina.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom