Што мислите за прашањата од типот: “Зошто немаш дечко/девојка?“

Де де ќе ме прашале дали имам или немам партнерка... Не ја разбирам фрустрираноста од ова прашање исто како од оноа колку заработуваш. Никој не те обврзува да одговориш, а се навредуваш. Ако некој толку лесно се навредува, заслужил.

абе ви ги читам мислењата и ви се чудам !!!
се додека киснете на форумов или на фб и социјалниот живот го заменувате со виртуелен живот нема да имате просперитет во љубовта.
некогаш до продавница да одиш моеже да ти се створи прилика вака од форум тешко (само очајни луѓе бараат на форум)
За да си најдете прилика по ваш избор прво и најосновно е треба да знаете што сакате !!!, од кога ќе заклучите што саката изборот потоа е полесен.
Принцези нема, така да реалноста е друга Стеф Ангел изборот го гледаш пред себе секој ден, е од тој избор треба за себе да го одбереш најдоброто, во зависност од тоа што најмногу те влече кај девојката.
(и не оние излитени фрази : немама време, ова она, машко си ти треба девојка, бар во денешно време најлесна работа е да фатиш девојка, )
принцови исто нема па девојки бирајте од тоа што гледате пред вас.
Сам не се живее, јес да некад треба да се почека за подобар избор, ама и кој чекал се начекал.

Малку си кондрадикторен самиот на себе.

Како што веќе кажа прилика може да сретнеш секаде. Прилика не се бара, ако ја бараш никогаш нема да ја најдеш, е во контекст на тоа зошто да не си ја сретнеш својата прилика на форум? Баш тоа што некого си запознал на форум не значи дека вие двајца сте очајни и сте завршиле заедно од очај и уште помалку значи дека врската нема да ви успее. Јас лично познавам многу позабавни и поинтересни личности кои сум ги запознала преку форумов отколку тие што сум ги запознала на некоја журка на пример, така што со овој дел не би се сложила.

За да си најдете прилика по ваш избор прво и најосновно е треба да знаете што сакате !!!

Исто не би се согласила ни со овој дел. Прво и основно секој си има замисла за тоа како би сакал да му изгледа партнерот (и физички и психички), но дали навистина мислиш дека луѓето завршуваат со своите замислени партнери? - Јас мислам дека НЕ.

Што се однесува до последниот болд тука целосно се согласувам и уште би додала дека ако не пробаш никогаш нема да дознаеш дали си одговарате или не, затоа ПРОБАЈ ЌЕ ЗНАЕШ (y)

Малку си кондрадикторен самиот на себе.

Како што веќе кажа прилика може да сретнеш секаде. Прилика не се бара, ако ја бараш никогаш нема да ја најдеш, е во контекст на тоа зошто да не си ја сретнеш својата прилика на форум? Баш тоа што некого си запознал на форум не значи дека вие двајца сте очајни и сте завршиле заедно од очај и уште помалку значи дека врската нема да ви успее. Јас лично познавам многу позабавни и поинтересни личности кои сум ги запознала преку форумов отколку тие што сум ги запознала на некоја журка на пример, така што со овој дел не би се сложила.

edno e forum komunikacija preku mreza drugo e vo zivo koga ja gledas personata oci vo oci, ne deka ne uspevaat vrski i preku net poznavam licen primer kade bas se zapoznaa na skaype pa edna godina vrska i se vencaa.
znaci kako sto kazav priliki da se baraat nasekade (kolku povejke priliki si stvoris , tolku pogolem izbor ce imas da biras ( da bideme realni site odbirame i nie maskite i vie zenite ), ne da brkas nekogo ednostavno od povejke poznanstva izgradeni ce se izgradat priliki.
Ali ne glavno loviste da ni bidat forumite ili pak facebook, preku druzeneje vo razni (klubovi , kako aerobik, klubovi za moderni tanci, disko pa i vo autobus (23) primer moes da imas prilika (eve mene licno mi se desilo da zapoznaam devojka duri odev na fakultet, ednostavno vazno e da se pogodi dzvezdata i satot.

Исто не би се согласила ни со овој дел. Прво и основно секој си има замисла за тоа како би сакал да му изгледа партнерот (и физички и психички), но дали навистина мислиш дека луѓето завршуваат со своите замислени партнери? - Јас мислам дека НЕ.

edno 90 posto zbvoruvam za mmaskite a i zenskite sigurno
glavno svoite partneri gi biraat vizulno toa e prviot vpecatok, ako ti se dopadne personata polesno e ako ne so i da pravis dzabe e .
pa gore dolu da mislam deka zavrsuvaat posto nikoj ne gi tera so sila da se zemaat,

1.Mrzam koa komsii ili nekoj od rodninive ke me prasa ajde koa ke te zenime!:@
(ke se zenam koa jas sakam i voopsto dali sakam nema da se zenam zosto me napnuvaat so takvi imbecilski prasanja.Prasuvaat koa ke se zenis a ne presuvaat dali imas finansii da go realiziras toa.
Odgovor na ovie prasanja e koa ke mi tie so napinjaat neka platat oni pola svadba ...)
2.Finansii ne e rabotata samo da se ozenis tuku i finasiski treba da si stabilen stom vise se zenis
(dokolku ne si finansiski sposopen za takov cekor nema potreba da ja doveduvas i licnosta koja ja sakas da zivee vo mizerija).
3.Waiting for the right one(dokolku do nekoja starosna granica 25-26 ne ja najdes vistinskata sto gi ispolnuva tvoite kriteriumi na 30 godini svakas deka si sam i zimas koja bilo radi reda kolku da ne si Alone)

ajt

е оти немам де ? па да бе....

Да остајме заефрканцијата ама на вакво глупаво прашање не треба да му придавате значење,може да го заобиколите со некоја фрик шега доколку ви представува некаква душевна/ментална/психичка внатрешна болка и такој.....

А ваков вид прашања поставуваат некои што се насладуваат со туѓата осаменост/болка,или некој залутан непознаник што не го знае вашето минато.

ке напишев нешто ама само 20% погодиле за шо е темата ама ај и ја да не излегуам од контекст.....че ве читам само
--- надополнето: 19 февруари 2012 во 23:29 ---
ИЛи да проформулираме што да одговориш кога ќе те прашат зошто си сингл, ама одговрот да биде Чешит.......ахахахах ајде бидете креативни........

инаку за темава....обично јас не ги чепкам блиските за тоа прашање (изгледа оти да не ми се врате истото) :D...а не не су таков човек да ги чепкам човеците за својот личен живот......да копам по стари рани.....или едноставно он тоа избрал така да живее и како шо пише у Статијата ---срекен е бе ако е сингл или срекна е......:cuc: имам пример........колешка од факс......и уште мал милион причини ако не е во врска може да има љубовник........

арно рече некој погоре најглупо прашање ми е после оноаааа......аааа ти чиј си синко..............(често одговорама на мајка и татко):cool:

Ме мрзи да се замарам вака си договарам за журчиња разни пичиња и ме боли курот :D
Не велам дека лошо е да бидеш во врска но кога ке најдам некоја што ке ми одговара да и се умарам многу тогаш.

Ова и прашањето “за кого гласаш?“...тоа се тие убитачни прашања.

Зашо немаш девојка? Зашо ми се може...е*ате!
или
Па што чекаш? Седмица!

како тоа е толку чудно некој да биде сингл? ...демек мора да се водиме по некоја универзална сатница која одредува до кој период од животот треба да се “погрижиме“ за одредени ствари.

Некои луѓе не функционираат ако не се во врска, некои подобро функционираат ако се сингл...а сите треба да престанат да поставуваат глупи прашања

and, for the record, најголем дел од тие што го поставуваат прашањево се во врска (а и добар дел од нив, не ти се баш блиски)...сакаат да се пофалат, да те навредат, или? (зашо не дека истите стварно се грижат за твоите лични “проблеми“)

Зашо да иам еден дечко коа можам тројца...?
На Stef Angel, smihajlo и KIFFLA им се допаѓа ова
:pos:

Ретко искачам и кога искачам неќам да пијам корпи, сакам ТоБ да ми биде цела вечер :)

Погледнато од друг агол би изгледало вака:
Летово запознав една девојка, психолог. Ме бараше само кога имаше мака со проекторот на работа. Кога и кажав дека заминувам на брод за да работам, а со парите да си купам кола, да ја средам куќата и слично, одеднаш станав интересен за неа. Ми велеше како се ретки момците кои имаат зацртано план во животот и го реализираат.
Е сеа баш тогаш имав битни инвестиции за да го реализирам планот и немав ебан динар за искачање. Татко ми купи кола, ама не беше средена документацијата и не можев да ја возам итн, итн... и така, си останав сингл.

Вака стојат работите: ми здодеа да ве бришам само затоа што ве мрзи да го читате првиот пост, па наредниот обид за изигравање паметњаковиќ или тотален оф-топик заради очигледно нечитање на првиот пост или обид за Хаус хумор ќе резултира со бан од тема. Па ко воли, нека изволи...

Meне прашањево никогаш не ме нервирало. Едноставно сум одговарала на шега, па нема дечко за мене и толку било. Не знам зошто некој толку се револтира од прашањево.:)

Се дешавало девојки да ме прашаат колку да видат дали сум слободен, па да тргнат у напад. А баш ми годи коа некоја колешка ќе ме праша со женската ли праиш муабет на телефон или кога и да те сретнам само на телефон си од каде е женската. :)
Се дешавало и било кој да ме праша, а знае дека немам никој па никако не сум изреагирал, ниту ме нервира. Не ме нервира и коа татко ми ме зафркава некоаш со реченици од типот: Никоја не ти се јавува, срамота, ја да дојдев у Скопје со три ќе се вратев. :icon_lol:

Зошто ? Незнам секогаш сум одбиен од девојките и се потешко е да ја најдеш вистинската личност некако по тие лоши искуства се повеќе се повлекувам во себе изгубив нешто низ тој пат се надевам ќе биде подобро сам човек заникаде не е
Си им се пуштал на некои пуфли зато...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom