Што мислите за новиот закон за алкохол

Што мислите за новиот закон за алкохол

• Против: Идиотски е, треба веднаш да се укине

Гласови: 62 59,6%
  • За: Одличен е, треба целосно да се забрани продажбата на алкохол

Гласови: 16 15,4%
  • Воздржани: Па добро, ем ќе се намали пиењето, ама сепак ќе може да се пие

Гласови: 22 21,2%
  • Неопределени: Не знам, не пијам алкохол

Гласови: 4 3,8%

• Вкупно гласачи
    104
  • Гласањето е завршено на .
Член од
13 јануари 2008
Мислења
570
Поени од реакции
18
Гледам дека на овој форум има доста момци и девојки, и млади, а и постари, и како луѓе од Македонија, сите си пиеме. Кој за душа, кој од мака, кој од радост... сите си пиеме ракија, вино, пиво...

Баш ме интересира што мислите за новиов идиотски закон што го донесе владата да се забрани продажаба на алкохолни пијалоци по 19:00 часот.

Ме интересираат вашите коментари, па и јас ќе го оставам мојот подоцна.

Особено ме интересираат, мислењата на оние кои се најзапалени обожаватели и поддржувачи на Груевски и неговите маестрални потези последниве години. (Инаку познато е дека старите и вистинските исконски вмровци се најјаките луѓе, мераклии за пиење ракија со мезе во штабов...)

Има уште еден закон против продажба после 7 саат? :pos:

Kako i site zakoni izglasani vo ovie 2god od poshtetni nemozhele da bidat ili koj od koj glup i poglup zakon.

Завчера бев излезен во парк, и за прв пат по толку години се пиеше само домашна ракија! :) А вчера имаше и луѓе со домашно вино, и некои со топло пиво кое го купиле околу 18:54. :)

Тој е мотивиран од алкохолизирањето на младата генерација.
Границата се спушти на 14 години во клиниките за детоксизација.

Алкохолизирањето на младите поколенија се спречува со други мерки, а не со забрана за продажба на алкохол по 19:00 часот.

Закон за забрана на продажба алкохол на малолетници постои уште од памтивек (време турско :) ), ама никој не го почитуваше, а сите влади ги болеше уво и не спроведуваа контроли.

Инаку ако некој четиринаесетгодишник сака да се опијани, ништо не го спречува и пред 19:00 да купи, или друг да му купи алкохол, како што се правеше и до сега.

Законот е за никаде. Што ако ненајавено ми дојдат гости во 19:33 и немам пиво или друг алкохолен пијалок да им понудам? Или гледам фудбал и ми се потрошат залихите на пиво? Дури и во Норвешка и Шведска, каде државата има монопол во продажбата на алкохолни пијалоци, забраната за продажба на алкохол во вечерните часови не важи за Норвежаните и Швеѓаните туку само за странците и туристите.

На крајот на краиштата, во државава се е средено, па од досада се фатија овој „проблем“ да го решаваат. Ај нека гледаат таму како да се справат со инфлацијата, а не тука да им го полнат џебот на кафичите и дискотеките. :)

Тој друже Славјански, не е мотивиран од ништо друго, освен 4/5 милиони евра во државната каса годишно, исто како и повеќето безсмислени закони кои ги донесоја неспособните властодржци во последниве неколку месеци.

А зошто?
Еве Христо Пиринец погоре ти објасни одприлика.

Тој друже Славјански, не е мотивиран од ништо друго, освен 4/5 милиони евра во државната каса годишно, исто како и повеќето безсмислени закони кои ги донесоја неспособните властодржци во последниве неколку месеци.

А зошто?
Еве Христо Пиринец погоре ти објасни одприлика.

I site tie pari ke zavrshat na reklami za prepukuvanje protiv opozicijata ili reklami slichni na onie Vo Sekoe Semejstvo po 3 deca :tapp:.Ama dali ima nekoj pari da gi rani ili ne ne se prashuvaat mesto da se potroshat na ekonomski razvoj i drugi poadekvantni reshenija.:wink:

Тоа за 3 деца е одлично е и во ред е. Но кога би знаел дека сите тие 4,5 милиони евра ќе одат директно во македонските семејства со 3, 4 и повеќе деца, е тогаш јас лично ќе се откажам од пиење алкохол и секој месец ќе дарувам парична и друга помош за поддршка на тие семејства.

А не да се проневеруваат тие пари по разни реклами.

посран закон. што им требаше ваква глупост:tapp:

Па не е поглуп од тој да не возиме само после 23,00:tapp:. Тој го држи ркеордот уште мислам ја.. А за ова има лек..

Najubavo u drzavava ic da ne se nosat zakoni.De bre lugje pa ne e mozno ni eden zakon da ne go biva?Da se proglasi anarhija a?

А прво доследно да се почитуваат и спроведуваат и оние закони што постојат, па дури потоа да носиме нови? Може така?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom