L
Luki Junior
Гостин
Сите low-end лаптопи са срање.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Некојпат и 700 евра е евтино.За лаптоп или DEEL или IBM.Ама немој да се фатиш за најевтиниот.Добар лаптоп гледај од 700 евра па нагоре.
Другото се ти е играчка.
HD екран, или 1366х768?Ја земав i7, 8gb, 630m, 1tb во февруари, планирам и ssd да ставам здравје, па се надевам дека лаптопот ќе издржи солидно време. А цената е таа, да... 49к фаќа некаде околу 700 евра
Dell и HP се поим за фуш лаптопи, им помина времето нив, најкатастрофа лаптопи се, кажувам од искуство со лаптопи.Dell и HP се поим за квалитет, после идат маркиве како асус,тошиба,acer и остали.
Да Dell даваат 5 години гаранција, но веруј 5 години ќе ти скисне лаптопот по сервиси, повеќе на сервис ќе ти биде одколку што ќе го користиш.штом на делл даваат по 5 години гаранција има нешто што се вика квалитет користам НР 4 години уште жив![]()
Ти од ова си задоволен ?Имам Dell Inspiron N5110 4 месеци и сум презадоволен од него. Одличен е за се, дури и гејминг, иако е малку ризично бидејќи малце загрева и дига температура до кај 80 степени ама баш утре планирав да одам и да разгледам какви кулинг падови има па ако некој што добро пасува со овој модел на Dell ќе си купам.
5 години гаранција кажува дека 5 години ќе ти биде на сервис лаптопот, е после тие 5 години, си препуштен сам на себе, сакаш продавај го сакаш плаќај за сервиси.5 години гаранција кажува се.
Дефинирај задоволен ?Ја купив DELL Inspiron N5110 пред 3 месеца. И премногу сум задоволен од него.
Не можеш да кажеш дека сите Low end сеPOS-51 Сите low-end лаптопи са срање у боја. Напишал сам и погоре. Евтин лаптоп си е евтин лаптоп, без разлика каква марка е. И Alienware е Dell лаптоп, ама е у ептен друга класа на машини...
Еден инспирон е 400 долара со и3 процесор 4 гига рам на 1600мхз фсб, и 500 гига.. На ново. Од аутлет на делл и поевтин ќе се најде.... За тие пари колку квалитет сакаш... И асус го имат истио хардвер како и дел.. Дури поевтини...
Не можеш да кажеш дека сите Low end сеима луѓе што не можат да си дозвола Allienware или ROG или Razer, па мора да се задоволат сите потреби, за пониската класа мислам средната класа на лаптопи, Асус е најдобар однос цена квалитет, а за повиока класа ако има потреба и за тоа ќе дискутираме.
Значи low end се подразбира, ниска цена, со самото тоа high end се подразбира и цената, и неможе секој да си дозволи да купи high end па затоа и производителите произведуваат различни серии на лаптопи, во денешно време значи разликата во бренд е многу мала, зборам за лаптопи, значи и Asus и Dell и HP и Lenovo и Toshiba и сите сега да не ги набројувам, земаат делови или од Intel или од AMD, и им ги носат на некои кинези и овие составуваат, добро не е баш такаСрање са.
Имат пониски резултати на hardware reliability tests оште коа се произведуват деловите у фабриките, имат поевтина склопка, имат ногу поевтина пластика, имат low-end хардвер спецификации.
Самио животен циклус на тија лаптопи е до гаранцијата. После нов... Оти е евтин...
Денеска лаптопи продават маркетинг одделите. Лаптопи не продават инжинерите.
Никаде не го говорам факторо на цена, и шо може човек да си дозволе, или шо не може човек да си дозволе. За секој воз има патници.
Ама ако сакаш гејминг лаптоп за 20 000ки, еми нема такво животно. Има некакво кинеско срање со американски бренд залепен на него. Друго 20се е шо некој продуктивити лаптоп се користе за гејминг, или гејминг лаптоп се користе за продуктивити...
Тија поими кај нас са претерано испомешани, и затава има толку збунени купувачи, оти најчесто не знаат шо ќе прават со тај лаптоп.
Иначе не викам оти Асус не са добри лаптопи. Асус са супер лаптопи и са страшно потценети. Зашо? Не знам.
Значи low end се подразбира, ниска цена, со самото тоа high end се подразбира и цената, и неможе секој да си дозволи да купи high end па затоа и производителите произведуваат различни серии на лаптопи, во денешно време значи разликата во бренд е многу мала, зборам за лаптопи, значи и Asus и Dell и HP и Lenovo и Toshiba и сите сега да не ги набројувам, земаат делови или од Intel или од AMD, и им ги носат на некои кинези и овие составуваат, добро не е баш такаали послокивоти да биде, автоматизирани се процесите на производство али да биде поразбирливо, нема кинеско
Сега се се произведува во Кина, самото производсто налага така, друга тема е тоа да не ја почнувам сега, лаптопите се разликуваат во надворешниот дизајн и изработка, ладењето, и тоа е, деловите што ги користат се тие, значи или Nvidia или Ati графичка ќе стават нема друго