Што користите за решавање на неспоразум (Боксирачи,Шипки,ножеви и др.)

• Креатор на темата Креатор на темата Mr.Fix
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам дали да плачам или да се смеам или да фаќам забелешки.
Иако е ретардирана темата, ќе си кажам.

Не носам ништо и се курчам дека не е потребно.
Ама до сеа имало ситуации кај шо сум си рекол “зашо не носам со мене нешо за одбрана“.
Само се чека моментот коа ќе ми пукне филм па не само шо ќе носам и ќе мафтам со него прв.

Ако веќе не може со зборови ни боксирач ,ни шипка или нож не ми треба ,доволно е една песница и тој да брои звездички :свиркам:

Ја боксирач убав е фала богу уше го неам употребено а нож носев ама неам срце да прободам некој со нож па 1111 проблеми а шипка нема кај да ја носам коа ќе излезам :)
Море сето чеченци ццццц. Абе деца деца не сте тепани досега, дали уште со шибери, ножој се радувате бре....:facepalm:. Ни две ни три боксот и удри, абе денес знам едно јас ако се чепнам со некој дека треба или јас или тој да одиме курбан али вас не ви иди памет дека денес постапката не се решава со шибер и нож туку ќе ти го светне вчело па ти скокај ко мајмун и имај што сакаш. Бидете поцивилизирани, гледам поќе од 15 немаш сега ве фаќа пубертет и ако толку ти се мава оди тренирај некоја боречка вештина па таму ќе јадиш ќотек колку ти душа сака ако си толку мангуп.
И земете учете и бидете корисни за опшеството, место во книгата умо во боксирачи и тепање ви е ко некој петли и после екстерните ви биле тешки или незнам што.

Не носам ништо и се курчам дека не е потребно.
Ама до сеа имало ситуации кај шо сум си рекол “зашо не носам со мене нешо за одбрана“.
Само се чека моментот коа ќе ми пукне филм па не само шо ќе носам и ќе мафтам со него прв.

Според законите самоодбраната во МК тешко се докажува

Го викам the mechanic што му наредам тој така прам и пукам и кољам и бесам му ебам и матер и мачор и куче све што има дома

Калаш, му мавам 20тина куршуми и му ја праам лом маицата.

Мали оди до кај браќата што вртеле пиштол низ раце, дај му 100 еври и ќе ти го продадат, а после тоа може да ги испукаш сите со ред :tapp: и најак ќе си само за тебе ќе се зборува и во училиштето и на телевизија, па можи и женските ќе мечтаат по тебе оти таков маж ретко се раѓа :pos:. И едно запамти со тој шиберо да имаш среќа на некој да му ја однесиш вилицата или заб, има од дома да те иселат ко ќе треба да му платиш оштета :ROFLMAO:

Последната ,,тепачка" ако можи да се наречи сум ја имал некаде во седмо одделение. Другарче од класот ми окара сестра, па така фино сум го нашлакаш што на крајот ми падна жал оти го подрасплачив, па му се извинив.
Инаку последен пат каде сум се воздржал од физички контакт беше пред година дена каде одејќи по пат со девојката и една нејзина другарка, едно батенце на оддалечност на 20 метри ми рече педерче. Сум подзастанал в место каде да бидам искрен ми навре мисла да му се привратам, но девојката и девојчево ме премолија да си продолжам по пат, демек наводно пијано било детето.
И си одам така фино дома за некој половина час. Добивам контакт од фејсбук профил, го додавам и му пишувам на тоа чат. Најпрвин ми вика да, да реков, имаш нешто против, опнато у пм :) И му прам филм, имаш му велам две три опции. Првата ти е, фино лепо да ти пукнам една тужба за навреда кај шо че си платиш на судчето парички. Втората ти е ако не ти се бендисува првата, да си дојдиш со покана в полиција пошто можам да си го дозволам нештово а таму чоеците не се баш нај на, и третата работа ти е дека нема трета работа, бирај шо сакаш.
И после ми пишува: Абе другар да не си ме помешал со некој?! Јас не бев таму, овде на рид бев си седев жими мајка ми. И му викам, не сме деца, единствено шо барам е да ми се извиниш и ништо повеќе. Ама не бев јас, вака така. И на крајот ко попче се извини и ден денешен кога се разминуваме со наведната глава, усрамен си поминува. Шо значи муабетот ми е , лесно беше да се оствари физички контакт, но прагот на толеранција го чувствувам како да ми е на некое добро високо ниво. Решение не е тепањето. То може да биде привремено решение. Некогаш јесте, има ситуации каде е неминовно, но тие мора да бидат многу малку, исклучителни ситуации каде во делот од секундата можеби и нема некое решение. Секогаш промисли како може да се реши една работа. Ако е за тепање со боксирачи, курци палци, еве дома во фиокава ми стој боксирач со запци кој не е никогаш искористен, не ни планирам да го користам. Си имам и мало пиштолче плашливец :D од тие кои само слушаш звук и гледаш тро оганче, а не чинат штета. т.е не знам кај ми е, сигурно е некаде во куќава, бидејќи како мал се распукував онака од личен мерак.

никој никого не јајцува ??
ја така праам :icon_lol:

хахахахах добро ме потцети алал нека ти е :cuc:
Се секавам тогаш во основно кога со еден другар на игралиштето ни се закани еден циган дека ќе викне повеќе цигани да не тепат, и овој друагаров будалиот донесе 2 корнети јајца и кога дојде лом ги направивме и напунија гаќите :pos: :pos:

Како бе на 14 години носите боксирачи ножеви имате ли мозок вие бе ?

Кој смеј да ме задевни кога сум со другарите излезен у град бе ...лом го прајме !

gif_of_the_week_01.gif

Тесла, евентуално.

Те знај татко ти дека носиш боксирач или го криеш?

Најјако е шо ваквите фаци дома пред родителите изигруваат бубалици и се мочаат од страв....од искуство кажувам според неколку шо ги познавам...само не знам каде е проблемот или се пички и се кријат или родителите се будали па не знаат какво лајно дома ранат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom