Што кога е скржав?

• Креатор на темата Креатор на темата Pluh
  • Време на започнување Време на започнување
„Фати го на финта“

Излезете и кажи му дека си го забораила новчаникот дома. Баш ме интересира како ќе изреагира.
Ете кажа погоре. И рекол, нема веза ќе ми дадеш кога ќе носиш пари :facepalm:

Прво да се разбереме: Плаќањето сметки за кафе, вечера, излегување...... не ја прави девојката спонзоруша. Ако некој мисли дека може да биде спонзор со 50- 100 денари макар и 1000 - 2000 тогаш е голем ропак. За да бидеш спонзор треба дебело да разврзиш кесе, да и купуваш скапи облеки и подароци, автомобил, стан, летување на некое монденско летувалиште......... и најважно да биде со тебе само за спонзорството! ако се бидувало спонзор со 50 денари сите ке биле спонзори! Најнормална работа е дечкото да ги подмирува трошоците за излекување и се околу излегувањето. Ако некој не е способен да заработи за да плати кафе на девојка тогаш тој не е способен и да има девојка ниту пак заслужува да има девојка (не зборувам за деца од 13 години туку за луѓе над 18 години). Никогаш во животот не сум дозволил девојка да плати цех, никогаш! Ако некогаш сум бил и банкрот (како студент кога ке ги спичкаш сите пари за три дена) сум се влечел по паркови и клупи што е многу подобра варијанта одколку да го трпам срамот девојка да ме части или да си плати за себе. Ако имаш повеке пари зошто и да не разврзеш кесе па да купиш и поскап подарок? Некој понапред спомна како некаде во странство било нормално секој да плати за себе! Ебате таа држава и таков народ. Затоа женскиот дел од тие народи фантазира за вистински маж - балканец кој никогаш нема да дозволи да биде частен од девојка. Не е проблемот во парите, на девојката не и се битни парите, не ги сака таа вашите мочани 50 денари туку таа сака маж, таа сака да биде девојка, сигурна, заштитена.......... размислете скржавци.

Urban Female извини вака ама мислам дека на дечково не му чуе за тебе. Има луѓе што у старт определуваат цена на други луѓе. Можеби кафето за тебе е преголем залак. Пробај со сончоглед онака кога шетате, нели кога и да е ке си ја дознаеме нашата цена. no offense

Често знам и да ги избегнам кафичите ( еднаш или 2 пати во месецот океј ) али има луѓе кои СЕКОЈ БОЖЈИ ДЕН се во кафич. Што се прави таму што не би можело да бидне дома ? Демек , ќе експлодира вуферот од гласна музика што неможеш да се разбереш со човек у муабет кој седи на метро од тебе ? И таман кога ќе помислам дека би сакал да идам у кафич , чекај бе , а пари ? Па и да се има пари , од пари бар не се жалам па ќе купам две нес-кафиња и идам дома пуштам музика, средам кафето и уживанција. Па јбм ли га , живееме во една таква сиромашна земја па дури и за секој ден ли кафе пиење ви се наоѓаат ? Зборам општо , не зборам за поединци или групи , мислам амбиентот дома и амбиентот у кафич мене ми е ИСТ. И дома ќе пуштам хаус и ќе пијам кафе , и у кафич ќе ми пуштат хаус и ќе пијам кафе, самошто во кафич ќе го слушам муабетот и кезењето на дроцата до мене или фраерот кој се фали каква кола возел , па колку му " дигала " и така натаму. Во кафич ќе платам 120 денара за нес кафе , дома ќе си го направам беспари т.е ќе го платам 100 денара помалце и дома ќе си го напраам беспари.

Ја па никад не дозволувам да плаќа нејзин дел, ептен ретко (ако јас немам воопшто да дадам и за неа). Шо знам, глупо ми е некако.

/одам на Фемина да видам дечко ти да не отворил тема Што кога не сакам да почастам?

:icon_lol:

Де бе, тешка философија сте ја направиле темава.

И јас сум плаќала, не само кафе, и ручек, и одмор, и дечко ми исто.
Not a big deal.

И ќеиф ми било да платам, и ќеиф му било он некаде да ме однесе.
Да, се согласувам дека нешто не е ОК, затоа што со дечко/девојка секогаш е понормално едниот да плаќа од нив, а не посебно.
Тоа му доаѓа како со другарка на кафе да сум.

Без оглед дали сум со него 1 недела, или 1 година, или јас, или тој. Најчесто по принцип еднаш јас, следеќи пут ти.

Демек немал пари.. епа денес ќе заштеди јас што ќе му платам, следен пат ќе има и за двајцата :) :)

Може му е непријатно да го плати твојот дел со оглед на фактот што сте ептен свежи, два месеца идете. Од друга страна, дали е навистина скржав или не можеш да сфатиш од други, мал милион на ситуации.

Абе ајде, непријатно му било да плаќа за неа. А не му е непријатно да и вика "после ќе ми вратиш"?

Дали е ваков само со тебе, или и со поблиската и поширока околина (друштво, роднини, пријатели)? Дали е скржав и за своја душа...? Ако е, бегај што подалеку од таков, бидејќи не е можно да се промени!

Скржавецот има релација само со своите пари, тоа му е единствено ментално, емоционално, па и сексуално задоволство во животот. Каква жена, каква црна љубов....исто како шмизлите што свршаваат на џипови и коли, е така овој у себе си брои парички, и колку повисоко салдо на сметка, толку е тој поголем маж.

И не, не се работи за кафе (нити тој ќе осиромаши од едно частење, ниту ти пак ќе се збогатиш, силните пари), туку за ОСЕТ. Некој го има, некој се учи со тек на времето како да се однесува, а некој богами се раѓа и умира говедо. Тука помош нема.

Urban Female извини вака ама мислам дека на дечково не му чуе за тебе. Има луѓе што у старт определуваат цена на други луѓе. Можеби кафето за тебе е преголем залак. Пробај со сончоглед онака кога шетате, нели кога и да е ке си ја дознаеме нашата цена. no offense
Абе не ме зезај,ти се молам...демек вредам за еден сончголед ??? не ме смеј,ти се молам,тоа што тој е таков,не ја определува мојата цена.Сум имала дечковци што плаќале многу и многу,така да,не збори кога не знаеш.

Бар у нешто сме ги стигнале словенците :facepalm:

Нешто му фали, не е дека не те сака едноставно нешто му фали ако не те частел барем еднаш до сега...Ваљда општа култура?

Абе не ме зезај,ти се молам...демек вредам за еден сончголед ??? не ме смеј,ти се молам,тоа што тој е таков,не ја определува мојата цена.Сум имала дечковци што плаќале многу и многу,така да,не збори кога не знаеш.
Добро сеа па немора да значи дека дечко ти е скржав само затоа што несака да те часте кафе, можеби не му се дават 50-100 денари за кафе(може да си напреве и дома кафе:icon_lol:) , прашај го зошто несака да те часте кафе не мора да дигаш дилема на форуми, разговарајте и се ќе се среди можеби и нели малку чудно ако раскинете само затоа што не ти плаќа кафе, можеби сака повеќе рамноправност(едаквост) и несака частење(сигурно ова му е карактерна особина) па разгедај го малку карактерот на дечко ти...

Ве читам што има да пишуваш на форум, па што има да пишуваш, дечки а вие што има да пишувате по форум? Да го затвориме нели е најдобро така. Демек вие не пишувате, да ве расталкам по стари постови, приказни имате раскажувано.
Сакало девојчето и ја отворило темава, ајде да ја убиеме! Впрочем форум како би постоел без нови теми и дискусии.
Девојче типот ти е скржавец прв степен. Буцни му во гз игла, три метри жица ќе извадиш. Не си го губи времето со такви, тие ни чај не пијат од што им е мрсен.

Urban Female

Зарем тој тебе ако те почасти неколку пати ти дава до знаење дека ти на него му значиш нешто? Најискрено мое мислење обврни внимание на сосема други работи отколку на тоа со парите дека е скржав можеби и е донекаде ... него има и такви типови на луѓе кои едноставно не се многу по расфрлање пари посебно на девојки :) и едноставно ако тоа ти е проблем најди си друг и бај бај

Ebati takov maz,pa jas u zemja bi propadnal da i kazam daj mi pola za tvoeto kafe..puu da ti se pluknam u takvi luge,,,aj da e da kazes ceh od 1000 denara pa i nekako...ama so devojka moja da se gledam 2 pati nedelno na kafe na primer i da i baram 60 denara za ceh od 120 toa za mene ti e bruka.Gi gledam kako pravat ponekoi parovi,,hahahahhaa i toa ispred kelnerot go delat cehot za 2 kafinja samo...BRUKAAAAAAAA.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom