Што ја "убива" љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата Mazak
  • Време на започнување Време на започнување
Љубовта ја убива новото време. Ја убива новиот свет што е претворен во трка по пари, завист и љубомора. Не зборувам за љубомора помеѓу партнерите и нивната завист, туку љубомората и зависта што луѓето ја чувствуваат едни со други.

Материјализмот, од друга страна, доведува до тоа да се искварат сите луѓе и со тоа ја истиснат љубовта. Едноставно, кога доаѓате до тоа да се изгуби самодоверба поради немање пари и други добра, за каква љубов зборуваме? Ако е општо познато дека на наводно преубава девојка не можеш да и пријдеш без 100 евра во џебот и кола, за каква љубов зборуваме? Посебно во Македонија кадешто 90% од луѓето се сиромашни, па мачките гледаат излез во добра мажачка.

Ако една девојка во денешно време, собира пари недела дена за искачање, таа бира пари наспроти романтика во секое време! :)

Слушам, девојките многу сакале спонтани и романтични момци. Под спонтани и романтични, се подразбира ручек на матка од нигде никаде, изненадно патување, викенд на планина, скијање итн. И кога ќе размислиш, со 200 евра плата, не можеш да бидеш баш спонтан и романтичен. И, така, капитализмот и материјализмот ја уништија љубовта.

Одам да учам сеа :D

a8fba8c46cf12f4900cd277bbb8a9eab.600x600x1.jpg

JJAS mislam faleneto na komunikacija,i po malce vreme zaedno... quote="Mazak, post: 7059593, member: 76953"]Дали се тоа малите или големите нешта во врската, дали е тоа љубомората или пак страста пренагласена или пак можеби навиката која прео/а во монотонија...[/quote]

Љубовта ја убива новото време. Ја убива новиот свет што е претворен во трка по пари, завист и љубомора. Не зборувам за љубомора помеѓу партнерите и нивната завист, туку љубомората и зависта што луѓето ја чувствуваат едни со други.

Материјализмот, од друга страна, доведува до тоа да се искварат сите луѓе и со тоа ја истиснат љубовта. Едноставно, кога доаѓате до тоа да се изгуби самодоверба поради немање пари и други добра, за каква љубов зборуваме? Ако е општо познато дека на наводно преубава девојка не можеш да и пријдеш без 100 евра во џебот и кола, за каква љубов зборуваме? Посебно во Македонија кадешто 90% од луѓето се сиромашни, па мачките гледаат излез во добра мажачка.

Ако една девојка во денешно време, собира пари недела дена за искачање, таа бира пари наспроти романтика во секое време! :)

Слушам, девојките многу сакале спонтани и романтични момци. Под спонтани и романтични, се подразбира ручек на матка од нигде никаде, изненадно патување, викенд на планина, скијање итн. И кога ќе размислиш, со 200 евра плата, не можеш да бидеш баш спонтан и романтичен. И, така, капитализмот и материјализмот ја уништија љубовта.

Шо ќе учеш . седи 5 :bravobe:

На тема за љубов ти се расприкажа за спонзоруши
ако ти е тоа поим за љубов можеш и за 500 денари да најдеш пич*а во некој парк, ни спонтаност ни романтика, клавај и не го ваѓај - багатела

Ne se ubiva ljubav <3
Koa ke si legnete navecer u krevet i koga ke si gi vidite ocite...isto kako i sekogas - moze se smenil krevetot, moze na razlicni strani spiete, moze vi se zbrckala kozata, vi oslabele vegite, vi pobelela kosata - ama pogledot si ostanal ist kako prvata nokj zaedno <3

На тема за љубов ти се расприкажа за спонзоруши
ако ти е тоа поим за љубов можеш и за 500 денари да најдеш пич*а во некој парк, ни спонтаност ни романтика, клавај и не го ваѓај - багатела
Problemot e so brojot na sponzorushi rastit so golema brzina!

Problemot e so brojot na sponzorushi rastit so golema brzina!
Tи харем да не сакаш да правиш?
за заљубување ти треба она една вистинска, таа шо ќе те исполни и таа која навечер ќе ја гушка перницата мислејќи дека си ти до неа
Млад си ќе сватиш еден ден шо е тоа

Ne se ubiva ljubav <3
Koa ke si legnete navecer u krevet i koga ke si gi vidite ocite...isto kako i sekogas - moze se smenil krevetot, moze na razlicni strani spiete, moze vi se zbrckala kozata, vi oslabele vegite, vi pobelela kosata - ama pogledot si ostanal ist kako prvata nokj zaedno <3
Многу романтизирано и идеализирано чувство.
Ете пример јас коа ќе легнам до неа, ми се темни од помислата дека истата ќе почне да ми зановета и ми поставува услови кои порано не сум можел да ги одбивам ради погорново напишано (сум легнувал на брашно). Така да свему доџе крај, па дури и на љубовта особено ако имаш врска со некој кој е опсесивно посесивен затоа што си му дозволил да биде таков.

Ете пример јас коа ќе легнам до неа, ми се темни од помислата дека истата ќе почне да ми зановета и ми поставува услови кои порано не сум можел да ги одбивам ради погорново напишано (сум легнувал на брашно). Така да свему доџе крај, па дури и на љубовта особено ако имаш врска со некој кој е опсесивно посесивен затоа што си му дозволил да биде таков.

Аууу шамаров, Саладине! Џесика пишува за во случај кога немаш таков партнер.
Не вади грклан низ уста! :(

Аууу шамаров, Саладине! Џесика пишува за во случај кога немаш таков партнер.
Не вади грклан низ уста! :(
Sorry ама не оти видов дека се надоврзува на такво мислење. Реалноста е обострана кај двата партнера било да е машко или женско. Слободата не е во тоа колку му се дозволува на партнерот да ти влијае по твоите одлуки, туку по тоа дали му даваш празен простор да се движи во неутралната зона. Ако му дозволуваш да ти се качува на глава, тој секако ќе го најде најзаебаниот начин да го стори тоа, притоа ти да останеш осакатен/а. Општо зборам.

Темава е дискутирана, дискутирана абе веќе не знам што да пишам во врска со ова. Мој совет до тебе: Нека ти го кршат срцето, ќе боли знам дека ептен ќе боли, тоа е процес кој секој од нас го поминал во животот, ама тоа всушност те челичи и те прави посилен. После тоа ќе биде ладнокрвен како срце во мраз спремно за трансплантација. И ќе ти биде полесно, верувај ми, иако и тоа си има свои лоши работи али многу е подобро така.

Ne e ljubav toa sto eden ke zapoveda a drug ke legnuva na brasnoto i ke mu igra pipirevka na drugiot :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom