Што ја прави Nokia посебна

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Јане си требал Н73 да го споредиш во јачина на звук со Н91. Не сум ги споредувал но мислам дека Н91 ќе има дека дека појак звук бидејќи тој мобилен е измислен да биде мп3 плеер.

Saiya Jin напиша:
Јане си требал Н73 да го споредиш во јачина на звук со Н91. Не сум ги споредувал но мислам дека Н91 ќе има дека дека појак звук бидејќи тој мобилен е измислен да биде мп3 плеер.
Не би рекол баш. Измислен е да биде МП3 плеер и има 4ГБ хард диск. Ај Некро ако споредил нека каже. Ама сепак мислам дека Н73 го јаде и него.:zlo:

Jane напиша:
Чекај бе малце. На што личи споредбава? Ај вака да споредиме.
Н73 против Т630:baeh:. Како можеш такви споредби да правиш без врска.
Како прво тие телефони од "цветната" серија се наменети претежно за женски. Тие телефони имаат САМО добар изглед. Тоа им е и главниот адут. За галсни звучници земи спореди со Н73 па после збори. Погласен телефон немам видено (го споредував со Н95 погласен е и од него). За батерија исто така неможеш да збориш. Како прво сите од појакиве нокии имаат јак процесор за разлика од СЕ кои кујзнае што имаат внатре (освен Р-серијата). После сите Нокии имаат поголеми екрани од СЕ што дополнително ја троши батеријата. Сите активни програми и оперативниот систем дополнително троши батерија. Башка на мојот Н73 батеријата ми држи по 6-7 дена со нормално зборење.
Иначе спомна софтверот бил добар. Јас немам видено Нокиа телефон да се заглави сред работа, како што е случајот со СЕ и тоа многу често се закочува, и чаре е вадење батерија:baeh:. Така да друг пат прави споредба на телефони кои се во иста класа.

Е сега јас правам глупави споредби или ти?Или сакаше да си ја пофалиш NOKIA N73?:toe:
Вака сега по ред, прво за мене нема машки или женски телефон, сум гледал многу машки кои имаат Самсунг од тој со цирконите или Моторола В3 розев.Сето тоа е прашање на вкус.Друго, ако телефонот има оперативен систем се ставаат појаки процесори и тука нема голема разлика дали станува збор за Нокиа, Сониериксон, Моторола...За екраните сосема не си во право, чиста споредба од иста класа ти се Нокиа 6230 и СЕ к700, огромна разлика во големината на екранот и во големината на пикселите.И за батеријата не си во право, кажи ми ти модел на Сониериксон кај кој што на нов телефон батеријата држи 1,5-2 дена максимум како што е кај Нокиа N80.За софтверот, незнам колку телефони имаш сменато ти досега меѓутоа мене баш Нокиите ми се погодија најклампави, 6230, 3220, 6170...(или пак јас сум малер :toe: ). И на крај , некој што се разбира во и електроника можи да ти објасни што значи SONY во технологијата.:helou:

П.С.Nokia ја прави да биде посебна само рекламата и ништо друго.

decki ne se tepajte, slavata na nokia odamna mina.
Pogledajte samo kolku im opadna prodazbata i se ke vi bide jasno.

моментално имам nokia 6280 задоволен сум ама тврдам дека sony ericsson се незаменливи убедливи​

lexmark напиша:
Е сега јас правам глупави споредби или ти?Или сакаше да си ја пофалиш NOKIA N73?:toe:
Вака сега по ред, прво за мене нема машки или женски телефон, сум гледал многу машки кои имаат Самсунг од тој со цирконите или Моторола В3 розев.Сето тоа е прашање на вкус.Друго, ако телефонот има оперативен систем се ставаат појаки процесори и тука нема голема разлика дали станува збор за Нокиа, Сониериксон, Моторола...За екраните сосема не си во право, чиста споредба од иста класа ти се Нокиа 6230 и СЕ к700, огромна разлика во големината на екранот и во големината на пикселите.И за батеријата не си во право, кажи ми ти модел на Сониериксон кај кој што на нов телефон батеријата држи 1,5-2 дена максимум како што е кај Нокиа N80.За софтверот, незнам колку телефони имаш сменато ти досега меѓутоа мене баш Нокиите ми се погодија најклампави, 6230, 3220, 6170...(или пак јас сум малер :toe: ). И на крај , некој што се разбира во и електроника можи да ти објасни што значи SONY во технологијата.:helou:

П.С.Nokia ја прави да биде посебна само рекламата и ништо друго.

потполно се согласувам со тебе

lexmark напиша:
И за батеријата не си во право, кажи ми ти модел на Сониериксон кај кој што на нов телефон батеријата држи 1,5-2 дена максимум како што е кај Нокиа N80.
П910и тука те поздравува за батеријата...
Иначе споредба на 7373 и в550и од иста класа се а 7373 е далеееку боље и не знам што се расправаш.
Сони што значи у електроника?
Сони се здружија со ериксон зашто не знаеа два со два да склопат у мобилни ти текнува :)

Mac)) напиша:
П910и тука те поздравува за батеријата...
Иначе споредба на 7373 и в550и од иста класа се а 7373 е далеееку боље и не знам што се расправаш.
Сони што значи у електроника?
Сони се здружија со ериксон зашто не знаеа два со два да склопат у мобилни ти текнува :)

Објасни како ги класираш телефоните? Ако е по цена тогаш 7373 треба да e е во иста класа со W850, а тука нема споредба оти нокиата изгледа како тиква спрема сониериксонот :baeh: .
Си имал некогаш Сони телефон? Кога излегуваа како модели беа едни од најквалитетните(и најскапите), со уникатен изглед(Sony DX2000, Z1, C1, Z5, MZ5, J70...).
A што значи Sony во технологијата, па прочитај ја последната статија за најтенкиот монитор на светот што го направија со дебелина од само 0.3 милиметри(фолија), и ќе разбереш.:vozbud:

lexmark напиша:
Објасни како ги класираш телефоните? Ако е по цена тогаш 7373 треба да e е во иста класа со W850, а тука нема споредба оти нокиата изгледа како тиква спрема сониериксонот :baeh: .
Си имал некогаш Сони телефон? Кога излегуваа како модели беа едни од најквалитетните(и најскапите), со уникатен изглед(Sony DX2000, Z1, C1, Z5, MZ5, J70...).
A што значи Sony во технологијата, па прочитај ја последната статија за најтенкиот монитор на светот што го направија со дебелина од само 0.3 милиметри(фолија), и ќе разбереш.:vozbud:
A да те прашам,ова е подфорум за технологија,или подфорум за мобилни?Ние збориме за фирмиве како производители на мобилни телефони,и мислам дека Нокиата отсекогаш се сметало дека произведува најдобри и најквалитетни мобилни. Инаку ако збориме за целовкупната технологија,мислам дека Нокиа освен во мобилните во ништо друго нема се пробиено за разлика од Сонито кое го има и како дигитални апарати,монитори и различни други ствари. :smir:

Нокиа за мене посебна само за 1 работа . ИЗДРЖЛИВОСТА

По цена бе ман...на www.gsmarena.com 7373 е 180 euros
а в550и e 160 euros..разликата од 20 евра е во камерата(1,3 и 2 мп) така да иста цена се за тие карактеристики

СпаЈдеР напиша:
A да те прашам,ова е подфорум за технологија,или подфорум за мобилни?Ние збориме за фирмиве како производители на мобилни телефони,и мислам дека Нокиата отсекогаш се сметало дека произведува најдобри и најквалитетни мобилни. Инаку ако збориме за целовкупната технологија,мислам дека Нокиа освен во мобилните во ништо друго нема се пробиено за разлика од Сонито кое го има и како дигитални апарати,монитори и различни други ствари. :smir:

немој да мислиш многу, глава боли :tapp: .
Нокиа има добри гпс локатори, само скапи за наш пазар и затоа не се познати, исто така познати се и по радио станиците, војските што не користат моторола користат нокиа.
Како и да е подфорумов е за Мобилни Телефони и Телефонија! Темава е за Нокиа. И мислам дека не постои компанија која произведува помасовно и повеке модели има извадено од било кој друг бренд.
п.с. Нокиа до 2003 имаше 193 модели на мобилни телефони на 800/1800 мегахерци.
http://europe.nokia.com/archived_phones

Necrophilia напиша:
немој да мислиш многу, глава боли :tapp: .
Нокиа има добри гпс локатори, само скапи за наш пазар и затоа не се познати, исто така познати се и по радио станиците, војските што не користат моторола користат нокиа.
Како и да е подфорумов е за Мобилни Телефони и Телефонија! Темава е за Нокиа. И мислам дека не постои компанија која произведува помасовно и повеке модели има извадено од било кој друг бренд.

Само процедурално има и телевизори.

Добро со телевизорите не се покажаа баш..баш.. како најдобри оти произведуваа само за нивни регион. Тоа е нешто како сажем што произведува само за франција и ептен малце за комшиите.

Necrophilia напиша:
И мислам дека не постои компанија која произведува помасовно и повеке модели има извадено од било кој друг бренд.

Мислам дека Samsung или Motorola беа со најмногу модели затоа што се раширени на поголем дел од светскиот пазар, ама не сум сигурен.Некаде ја имав прочитано оваа информација ама не се сеќавам каде.:toe: :nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom