1. Епа ако за тебе нема за светов има. Тие модели се специјално за понежниот пол дизајнирани. За женски на кои им треба телефон со убав изглед и они кај таа серија го плаќаат изгледот и креаторот.

Токму поради тоа што е женски телефон немаат нешто многу опции бидејќи 1% од женските знаат и да ги користат. Имам другарка во клас има Н95 и освен камера, МП3, СМС, и да се јави ништо друго незнае, ама сепак го има тој телефон

.
2. За процесорот и за оперативниот систем има огромна разлика иако ти викаш дека нема. Како прво освен Нокиа незнам руга фирма која во скоро секој телефон го става оперативниот систем. Па без оперативен систем телефонот на ништо не личи (според мене, а и според други). Без оперативен каков ти е телефонот таков и ќе ти остане. Неможеш ништо да си инсталираш. Сега ќе речеш јава, ама пак не е исто зошто нема се за јава. Значи јас стариот 6600 си го имав направено подобро и од Покет РС, само поради симбианот кој за жал го нема кај Сони Ериксон (пак ќе кажам исклучок е П серијата што има само 3-4 модели кои се поголеми од фиксниот дома што го имам

).
3. За екранот сум сосема во право. Кажи вака. Имаш 2 екрани, првиот е дупло поголем од вториот по површина. Кој ќе троши повеќе од батеријата?
4. Тоа што си еден од ретките нокиа да ти се појави клапмава. Тука неможам ништо да ти помогнам. Јас зборам општо за во европа и светов какви се статистиките. Еве Некро како најискусен нека каже колку од СЕ се закочуваат при нормална работа, и чаре е вадење батерија.
5. Сони во технологија немора ништо да значи. Ај баш ти кажи ми што значи? Logitech се доста квалитетни и напредни во технологија. Тоа значи дека ако направат мобилни ќе бидат нешто нај нај???

Ако сони се најдобри на некои полиња, не значи дека се и во мобилните најдобри. Ако имаа квалитетни телевизори.... Незначи дека и мобилните им се нај. И неможеш така да споредуваш една марка со друга марка општо земено за се што произведува. Секоја си е најдобра во свое поле. Нокиа е најдобра во полето на мобилната технологија.
6. Нокиа ја прави посебна нејзината традиција, бројот на продадени телефони, сите статистики, КВАЛИТЕТОТ, функциите, симбианот.......
Пак мешаш технологии. На темава збориме кој прави подобри телефони и која фирма е подобра, а не кој има подобри телевизори или режачи за компјутер.