Што ја прави Nokia посебна

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
lexmark напиша:
Мислам дека Samsung или Motorola беа со најмногу модели затоа што се раширени на поголем дел од светскиот пазар, ама не сум сигурен.Некаде ја имав прочитано оваа информација ама не се сеќавам каде.:toe: :nesum:
значи јас убаво напоменав 800/1800 мегахерци! додека има нокии и што се наменети само за 1900 мегахерци. Нокиа 3220b е иста ко 3220 како кај нас само што работи на друг фреквенција.
е сеа кај самсунг е друга финтата Е630 е за кај нас, Е635 е за америка, ЦДМА е за со сателит кај јапанците и сето тоа.
Значи јас напоменав за 800/1800!

леле што зборам!

абе ние бевме на 800 или 900???

Европскиот ГСМ стандарт е 900 и 1800 MHz, a Американскиот 1900MHz.:smir:

Кој рече дека на НОКИА и опаднала продажбата драстично.Нема врска читав некаде НОКИА имала поголем буџет од Финска и тоа за 4-5 милјарди така нешто не ме држете за збор.Сони Ериксон немаат шанси спрема нокиа е моето мислење оти сони ериксон прави телефони кој здосадуваат за 1 месец и толку им е.

Мобилен се кушува за да ти користи а не за да те забавува, мобилниот нее играчка туку алатка, а ноки и останатите прроизведувачи на мобилни профитираат најмногу од таквите како тебе на кои моделите на мобилни „им здосадуваат“

чекајте малце, мобилниот правилна намена - затоа и се вика мобилен е за извршување на разговори било каде. Но сепак ако некоја технологија може да напредува - зошто да не го оставиме тоа така да биде??? зошто утре да немаш во џеб лап-топ, пегла, дигитален - профеисонален фотоапарат итн...

lexmark напиша:
Е сега јас правам глупави споредби или ти?Или сакаше да си ја пофалиш NOKIA N73?:toe:
Вака сега по ред, прво за мене нема машки или женски телефон, сум гледал многу машки кои имаат Самсунг од тој со цирконите или Моторола В3 розев.Сето тоа е прашање на вкус.Друго, ако телефонот има оперативен систем се ставаат појаки процесори и тука нема голема разлика дали станува збор за Нокиа, Сониериксон, Моторола...За екраните сосема не си во право, чиста споредба од иста класа ти се Нокиа 6230 и СЕ к700, огромна разлика во големината на екранот и во големината на пикселите.И за батеријата не си во право, кажи ми ти модел на Сониериксон кај кој што на нов телефон батеријата држи 1,5-2 дена максимум како што е кај Нокиа N80.За софтверот, незнам колку телефони имаш сменато ти досега меѓутоа мене баш Нокиите ми се погодија најклампави, 6230, 3220, 6170...(или пак јас сум малер :toe: ). И на крај , некој што се разбира во и електроника можи да ти објасни што значи SONY во технологијата.:helou:

П.С.Nokia ја прави да биде посебна само рекламата и ништо друго.
1. Епа ако за тебе нема за светов има. Тие модели се специјално за понежниот пол дизајнирани. За женски на кои им треба телефон со убав изглед и они кај таа серија го плаќаат изгледот и креаторот.:) Токму поради тоа што е женски телефон немаат нешто многу опции бидејќи 1% од женските знаат и да ги користат. Имам другарка во клас има Н95 и освен камера, МП3, СМС, и да се јави ништо друго незнае, ама сепак го има тој телефон:tapp:.
2. За процесорот и за оперативниот систем има огромна разлика иако ти викаш дека нема. Како прво освен Нокиа незнам руга фирма која во скоро секој телефон го става оперативниот систем. Па без оперативен систем телефонот на ништо не личи (според мене, а и според други). Без оперативен каков ти е телефонот таков и ќе ти остане. Неможеш ништо да си инсталираш. Сега ќе речеш јава, ама пак не е исто зошто нема се за јава. Значи јас стариот 6600 си го имав направено подобро и од Покет РС, само поради симбианот кој за жал го нема кај Сони Ериксон (пак ќе кажам исклучок е П серијата што има само 3-4 модели кои се поголеми од фиксниот дома што го имам:)).
3. За екранот сум сосема во право. Кажи вака. Имаш 2 екрани, првиот е дупло поголем од вториот по површина. Кој ќе троши повеќе од батеријата?
4. Тоа што си еден од ретките нокиа да ти се појави клапмава. Тука неможам ништо да ти помогнам. Јас зборам општо за во европа и светов какви се статистиките. Еве Некро како најискусен нека каже колку од СЕ се закочуваат при нормална работа, и чаре е вадење батерија.
5. Сони во технологија немора ништо да значи. Ај баш ти кажи ми што значи? Logitech се доста квалитетни и напредни во технологија. Тоа значи дека ако направат мобилни ќе бидат нешто нај нај???:tapp: Ако сони се најдобри на некои полиња, не значи дека се и во мобилните најдобри. Ако имаа квалитетни телевизори.... Незначи дека и мобилните им се нај. И неможеш така да споредуваш една марка со друга марка општо земено за се што произведува. Секоја си е најдобра во свое поле. Нокиа е најдобра во полето на мобилната технологија.
6. Нокиа ја прави посебна нејзината традиција, бројот на продадени телефони, сите статистики, КВАЛИТЕТОТ, функциите, симбианот.......

lexmark напиша:
Објасни како ги класираш телефоните? Ако е по цена тогаш 7373 треба да e е во иста класа со W850, а тука нема споредба оти нокиата изгледа како тиква спрема сониериксонот :baeh: .
Си имал некогаш Сони телефон? Кога излегуваа како модели беа едни од најквалитетните(и најскапите), со уникатен изглед(Sony DX2000, Z1, C1, Z5, MZ5, J70...).
A што значи Sony во технологијата, па прочитај ја последната статија за најтенкиот монитор на светот што го направија со дебелина од само 0.3 милиметри(фолија), и ќе разбереш.:vozbud:
Пак мешаш технологии. На темава збориме кој прави подобри телефони и која фирма е подобра, а не кој има подобри телевизори или режачи за компјутер.:tapp:

jas mislam deka nokia ja pravat posebna mnogu raboti, koi kaj drugite telefoni gi nema!!

sasence19 напиша:
jas mislam deka nokia ja pravat posebna mnogu raboti, koi kaj drugite telefoni gi nema!!
Многу интелектуално и убаво смислено кажано е ова.

дај наброј некоја од тие работи? што например нема самсунг, за разлика од нокиа?

Necrophilia напиша:

дај наброј некоја од тие работи? што например нема самсунг, за разлика од нокиа?
Сериски број 3210:pos2::pos2::pos2::pos2:

Jane напиша:
1. Епа ако за тебе нема за светов има. Тие модели се специјално за понежниот пол дизајнирани. За женски на кои им треба телефон со убав изглед и они кај таа серија го плаќаат изгледот и креаторот.:) Токму поради тоа што е женски телефон немаат нешто многу опции бидејќи 1% од женските знаат и да ги користат. Имам другарка во клас има Н95 и освен камера, МП3, СМС, и да се јави ништо друго незнае, ама сепак го има тој телефон:tapp:.
2. За процесорот и за оперативниот систем има огромна разлика иако ти викаш дека нема. Како прво освен Нокиа незнам руга фирма која во скоро секој телефон го става оперативниот систем. Па без оперативен систем телефонот на ништо не личи (според мене, а и според други). Без оперативен каков ти е телефонот таков и ќе ти остане. Неможеш ништо да си инсталираш. Сега ќе речеш јава, ама пак не е исто зошто нема се за јава. Значи јас стариот 6600 си го имав направено подобро и од Покет РС, само поради симбианот кој за жал го нема кај Сони Ериксон (пак ќе кажам исклучок е П серијата што има само 3-4 модели кои се поголеми од фиксниот дома што го имам:)).
3. За екранот сум сосема во право. Кажи вака. Имаш 2 екрани, првиот е дупло поголем од вториот по површина. Кој ќе троши повеќе од батеријата?
4. Тоа што си еден од ретките нокиа да ти се појави клапмава. Тука неможам ништо да ти помогнам. Јас зборам општо за во европа и светов какви се статистиките. Еве Некро како најискусен нека каже колку од СЕ се закочуваат при нормална работа, и чаре е вадење батерија.
5. Сони во технологија немора ништо да значи. Ај баш ти кажи ми што значи? Logitech се доста квалитетни и напредни во технологија. Тоа значи дека ако направат мобилни ќе бидат нешто нај нај???:tapp: Ако сони се најдобри на некои полиња, не значи дека се и во мобилните најдобри. Ако имаа квалитетни телевизори.... Незначи дека и мобилните им се нај. И неможеш така да споредуваш една марка со друга марка општо земено за се што произведува. Секоја си е најдобра во свое поле. Нокиа е најдобра во полето на мобилната технологија.
6. Нокиа ја прави посебна нејзината традиција, бројот на продадени телефони, сите статистики, КВАЛИТЕТОТ, функциите, симбианот.......

Пак мешаш технологии. На темава збориме кој прави подобри телефони и која фирма е подобра, а не кој има подобри телевизори или режачи за компјутер.:tapp:

Ти бе дечко врска немаш.Незнам само дали не разбираш или се правиш дека не разбираш:toe:
Како 1. Навреда е за женските да кажеш дека само 1% знаеле да користат мобилни:nenene:
2.Од кај жити све ти текна да кажеш дека Нокиа ставала скоро во сите телефони оперативен систем???Погуглај малку на интернет па ќе видиш колку на број се тие Нокии со Симбиан(не дека се малку , ама сигурно не се скоро сите).
3. За екраните точно е тоа дека поголемите трошат повеќе енергија, ама Нокиите до 6230 имаа помали екрани од моделите на СЕ во иста класа.(а можи и сега имаат споредено во %).
4. Некро да каже дали повеќе на сервис се носат Нокии или Самсунг,SE. СЕ. :helou:
5. Не ми се верува дека го споредуваш Сони со Logitech:tapp:
6.........
Уствари, што се расправаме дали Нокиа била подобра или СЕ кога ни јас па ни ти имаме корист од нив.:smir:

Темава БЕШЕ: Што ја прави НОКИА посебна... а не дали е подобар СЕ или НОКИА мислам. Како и да е.. ни одблизу СЕ неможат да се споредуваат со НОКИА пред се поради оперативниот систем кој го има во речиси сите нови модели.Со самото тоа... можностите на новите нокии се ДАЛЕКУ ПОДОБРИ од било кој модел на СЕ (коа веке се запнавте со споредбиве). И како друго.. погледнете ги само дизајните бе... и ке видите што НОКИА ја прави посебна.Коа ке го видам тој К800и со тоа грпките од позади.. таканаречени камера... ми се повраќа :) Далеку од тоа.. дека нема добра камера... ама е ГРДА на изглед.

како и да е, убаво што коментирате - едукација за другите членови, затоа и не бришам постови (барем не сите) што се офф-топик.

поздрав. Како и да е земи СониЕриксон што чини на ново 300 евра и Нокиа што чини на ново 300 евра, иди у 10 мобилари и види кој поскапо ке ти го рачунаат.
Еве ви добар пример: СониЕриксон W810 - 220 евра версус Нокиа 6300 - 230 евра.
За сониериксонот нема шанси да добиете на старо повеке од 130/140 евра. Додека за нокиата нема шанси да добиете испод 150 евра. Т.Е. еден колега купи неделаватаква нокиа користена некои 2 ипол месеци за 180 евра.

Necrophilia напиша:

kao na pr. symbian os

sasence19 напиша:
kao na pr. symbian os
постои самсунг со оперативен систем симбиан.
еве сега ке ти набројам неколку. и тоа од следниве само 3 паднале во моја рака.
D720 - 290 evra http://www.gsmarena.com/samsung_d720-1052.php
D700 - not yet http://www.gsmarena.com/samsung_d700-439.php
D710 - not yet http://www.gsmarena.com/samsung_d710-718.php
D730 - 330 evra http://www.gsmarena.com/samsung_d730-1124.php
i400 - not yet http://www.gsmarena.com/samsung_i400-1967.php
Z600 - 240 evra http://www.gsmarena.com/samsung_z600-1449.php
i520 - not yet http://www.gsmarena.com/samsung_i520-1906.php

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom