Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не би рекол баш. Измислен е да биде МП3 плеер и има 4ГБ хард диск. Ај Некро ако споредил нека каже. Ама сепак мислам дека Н73 го јаде и него.:zlo:Saiya Jin напиша:Јане си требал Н73 да го споредиш во јачина на звук со Н91. Не сум ги споредувал но мислам дека Н91 ќе има дека дека појак звук бидејќи тој мобилен е измислен да биде мп3 плеер.
Jane напиша:Чекај бе малце. На што личи споредбава? Ај вака да споредиме.
Н73 против Т630:baeh:. Како можеш такви споредби да правиш без врска.
Како прво тие телефони од "цветната" серија се наменети претежно за женски. Тие телефони имаат САМО добар изглед. Тоа им е и главниот адут. За галсни звучници земи спореди со Н73 па после збори. Погласен телефон немам видено (го споредував со Н95 погласен е и од него). За батерија исто така неможеш да збориш. Како прво сите од појакиве нокии имаат јак процесор за разлика од СЕ кои кујзнае што имаат внатре (освен Р-серијата). После сите Нокии имаат поголеми екрани од СЕ што дополнително ја троши батеријата. Сите активни програми и оперативниот систем дополнително троши батерија. Башка на мојот Н73 батеријата ми држи по 6-7 дена со нормално зборење.
Иначе спомна софтверот бил добар. Јас немам видено Нокиа телефон да се заглави сред работа, како што е случајот со СЕ и тоа многу често се закочува, и чаре е вадење батерија:baeh:. Така да друг пат прави споредба на телефони кои се во иста класа.
lexmark напиша:Е сега јас правам глупави споредби или ти?Или сакаше да си ја пофалиш NOKIA N73?![]()
Вака сега по ред, прво за мене нема машки или женски телефон, сум гледал многу машки кои имаат Самсунг од тој со цирконите или Моторола В3 розев.Сето тоа е прашање на вкус.Друго, ако телефонот има оперативен систем се ставаат појаки процесори и тука нема голема разлика дали станува збор за Нокиа, Сониериксон, Моторола...За екраните сосема не си во право, чиста споредба од иста класа ти се Нокиа 6230 и СЕ к700, огромна разлика во големината на екранот и во големината на пикселите.И за батеријата не си во право, кажи ми ти модел на Сониериксон кај кој што на нов телефон батеријата држи 1,5-2 дена максимум како што е кај Нокиа N80.За софтверот, незнам колку телефони имаш сменато ти досега меѓутоа мене баш Нокиите ми се погодија најклампави, 6230, 3220, 6170...(или пак јас сум малер). И на крај , некој што се разбира во и електроника можи да ти објасни што значи SONY во технологијата.:helou:
П.С.Nokia ја прави да биде посебна само рекламата и ништо друго.
П910и тука те поздравува за батеријата...lexmark напиша:И за батеријата не си во право, кажи ми ти модел на Сониериксон кај кој што на нов телефон батеријата држи 1,5-2 дена максимум како што е кај Нокиа N80.
Mac)) напиша:П910и тука те поздравува за батеријата...
Иначе споредба на 7373 и в550и од иста класа се а 7373 е далеееку боље и не знам што се расправаш.
Сони што значи у електроника?
Сони се здружија со ериксон зашто не знаеа два со два да склопат у мобилни ти текнува![]()
A да те прашам,ова е подфорум за технологија,или подфорум за мобилни?Ние збориме за фирмиве како производители на мобилни телефони,и мислам дека Нокиата отсекогаш се сметало дека произведува најдобри и најквалитетни мобилни. Инаку ако збориме за целовкупната технологија,мислам дека Нокиа освен во мобилните во ништо друго нема се пробиено за разлика од Сонито кое го има и како дигитални апарати,монитори и различни други ствари. :smir:lexmark напиша:Објасни како ги класираш телефоните? Ако е по цена тогаш 7373 треба да e е во иста класа со W850, а тука нема споредба оти нокиата изгледа како тиква спрема сониериксонот :baeh: .
Си имал некогаш Сони телефон? Кога излегуваа како модели беа едни од најквалитетните(и најскапите), со уникатен изглед(Sony DX2000, Z1, C1, Z5, MZ5, J70...).
A што значи Sony во технологијата, па прочитај ја последната статија за најтенкиот монитор на светот што го направија со дебелина од само 0.3 милиметри(фолија), и ќе разбереш.![]()
СпаЈдеР напиша:A да те прашам,ова е подфорум за технологија,или подфорум за мобилни?Ние збориме за фирмиве како производители на мобилни телефони,и мислам дека Нокиата отсекогаш се сметало дека произведува најдобри и најквалитетни мобилни. Инаку ако збориме за целовкупната технологија,мислам дека Нокиа освен во мобилните во ништо друго нема се пробиено за разлика од Сонито кое го има и како дигитални апарати,монитори и различни други ствари. :smir:
Necrophilia напиша:немој да мислиш многу, глава боли.
Нокиа има добри гпс локатори, само скапи за наш пазар и затоа не се познати, исто така познати се и по радио станиците, војските што не користат моторола користат нокиа.
Како и да е подфорумов е за Мобилни Телефони и Телефонија! Темава е за Нокиа. И мислам дека не постои компанија која произведува помасовно и повеке модели има извадено од било кој друг бренд.
п.с. Нокиа до 2003 имаше 193 модели на мобилни телефони на 800/1800 мегахерци.
http://europe.nokia.com/archived_phones
Necrophilia напиша:И мислам дека не постои компанија која произведува помасовно и повеке модели има извадено од било кој друг бренд.
п.с. Нокиа до 2003 имаше 193 модели на мобилни телефони на 800/1800 мегахерци.
http://europe.nokia.com/archived_phones