Што готвите во моментов?

  • Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Кон пастата треба да се однесуваш како да е Богиња, кралица на јадењата. :D Ако не му го напишев точниот рецепт немаше да ги зготви правилно, а реално кај ваквите јадења деталите се најбитни, како времето потребно за варење на пастата, состојките за сосот, јак/слаб оган итн. Секој знае да свари макарони, не е спорно тоа, ама финтата е кога правиш по рецепта тоа да биде правилно. Стек феферонче шоу

Јас мислам кога виде Саша Илич колку има за подготовка, се стрчал до локална месара и свртел некој колбас, суџук и стек на скара.
 
Јас мислам кога виде Саша Илич колку има за подготовка, се стрчал до локална месара и свртел некој колбас, суџук и стек на скара.
Хаха абе не е многу, за 15 минути максимум се спрема рецептот. :D Бај д веј да не знае некој што се capers? Не можам буквален превод да најдам на македонски.
 
Хаха абе не е многу, за 15 минути максимум се спрема рецептот. :D Бај д веј да не знае некој што се capers? Не можам буквален превод да најдам на македонски.
Капари :) Го има по маркетите во мали теглички. Зелени мали топчиња во солена вода... Интересен силен вкус.
 
Јас мислам кога виде Саша Илич колку има за подготовка, се стрчал до локална месара и свртел некој колбас, суџук и стек на скара.

Само месо вртам на скара. Она суџукот беше рекламирање на локални производи. :cool:
 
Хаха абе не е многу, за 15 минути максимум се спрема рецептот. :D Бај д веј да не знае некој што се capers? Не можам буквален превод да најдам на македонски.
kepersi.jpg
 
Само месо вртам на скара. Она суџукот беше рекламирање на локални производи. :cool:
Добро бе, има ли уште по Куманово тој традиционален суџук да се праи, продава?
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom