Што готвите во моментов?

• Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Од вчера, Агда ме претрка
Боурекуе ала Гурман
Автоматски споено мислење:

Авокадото отсекогаш ми создавало одбивност, не знам зошто...
Конечно се решив да пробам и можам да кажам дека и не е така лошо (y)
Само начинот на подготовка треба да го изменам кромидот ситно сецкан и измешан со него да биде...
Нареден пат тоа...
IMG-20201217-103416

Тие "capers" што ги зборевте на минатата страна дали имаат јак интензивен, многу интензивен вкус и дали се користат често во храната кај арапите? Кога бев во Дубаи ставаа баш такви зелени зрна (како големо зрно бибер) во се и сешто и кога ќе го џвакнев ми се смачуваше од животот.

Тие "capers" што ги зборевте на минатата страна дали имаат јак интензивен, многу интензивен вкус и дали се користат често во храната кај арапите? Кога бев во Дубаи ставаа баш такви зелени зрна (како големо зрно бибер) во се и сешто и кога ќе го џвакнев ми се смачуваше од животот.
Тоа ќе да е... Не само арапска кујна, во сите кујни се користи. Медитеранската храна ја има прилично. Јас последно купив „домашно“ од Корчула, кај нас не се користи нешто многу.
Точно е дека има специфичен вкус, имаат и многу лековити својства. Арапите веројатно многу го користат дека е познат како афродизијак :)

Незнам на кој начин ги консумираат арапите, ама сицилијанците ги јадат pickled во солило.
Обично во салати, паста и пица се додаваат неколку за вкус. Мене на пица со туна ми е ептен добра комбинација, заедно со кромид и маслинки ofc.

Besamel li se vikase ova pojma nemam, pilesko , pecurki , lukce ispasirano kako pasta ;) so maslinov i cili piperce . E jebi ga sliki koga ke se opravi defektot. Ne ste tacni so ova burecive momci i devojki, uloska na usta ke stavam od so ligi mi tecat :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom