Што готвите во моментов?

  • Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Трет пат правам чкембе чорба, овој пат на романски начин и до сега најдобро ми испадна. Они за разлика од нашата на крај мешаат павлака, јајце, оцет и лук, без запршки. Усмрдев цел стан од тоа чкембето ама ми е гајле, касно и е на женава допрва да се разведува а и тешко се наоѓа чорбаџија ко мене. :D


1000017915.jpg

1000017918.jpg
1000017920.jpg
 
Трет пат правам чкембе чорба, овој пат на романски начин и до сега најдобро ми испадна. Они за разлика од нашата на крај мешаат павлака, јајце, оцет и лук, без запршки. Усмрдев цел стан од тоа чкембето ама ми е гајле, касно и е на женава допрва да се разведува а и тешко се наоѓа чорбаџија ко мене. :D


Прегледај го приврзокот 454709

Прегледај го приврзокот 454711
Прегледај го приврзокот 454712

Abe ce te ostaj ako reshi pa neznam kakov i da si Corbadija tuku gledaj da ne ja nalutish :D

A moj sovet iseckaj go ushte positno mesoto. Vaka paramanki ne izgleda bash za Oko, a okoto jadi pred se!

I na kraj ne bidi cicija, pushti ja receptata, da probame i nie ;)


A eve ti eden bugarski star recept. proban mi e poodamna i me bendisa.
 
Последно уредено:
Abe ce te ostaj ako reshi pa neznam kakov i da si Corbadija tuku gledaj da ne ja nalutish :D

A moj sovet iseckaj go ushte positno mesoto. Vaka paramanki ne izgleda bash za Oko, a okoto jadi pred se!

I na kraj ne bidi cicija, pushti ja receptata, da probame i nie ;)


A eve ti eden bugarski star recept. proban mi e poodamna i me bendisa.

Искрено тешко на око да привлечеш некого со чкембе чорба па затоа и не се замарам со големината. Неколку пати во Романија иам јадено вака подолги парчиња па ми фати око. Еве и на рецептов кој го следев има така средно големи парчиња чкембе.

 
Meal prep sho vikaat amerite :cool: :D

Pleskavici so kompir pechurki i domati,
oriz, pileshko so nekoj sos za mariniranje od gotovite, i losos so maslinovo maslo i zachini. Lososot go pechev ushte, ova za slikanje samo :D

Прегледај го приврзокот 455124
Прегледај го приврзокот 455125
Прегледај го приврзокот 455126
Ubavo izgleda ama drug pat nemoj da bidis mrza, zemi napraj si sam pleskavici !
 
Сега кога израчунав колку ме кошташе овој експеримент наречен компир манџа со телешко сфатив дека ние како деца уопште не сме биле сиромашни. :D


1000018260.jpg

1000018262.jpg
1000018265.jpg

1000018267.jpg
 
Сега кога израчунав колку ме кошташе овој експеримент наречен компир манџа со телешко сфатив дека ние како деца уопште не сме биле сиромашни. :D


Прегледај го приврзокот 455279

Прегледај го приврзокот 455280
Прегледај го приврзокот 455281

Прегледај го приврзокот 455282
Сиромашни бевме затоа што тогаш цените не беа како на Малта сега.
 
Никогаш не сум варела од оваа тестенина, нуту пробала.
долго ли се варат?
На секое пакување на тестенини имаш упатство колку долго треба да се варат. За овие „Casarecce" (касарече) 8-9 мин. во вода што врие за „ал денте" а за помеки 11-12 мин. Најдобро е секогаш тестенините да ги вариш во вода „ал денте" а во сос да си ги довариш по желба.
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom