мислам дека љубомората тука игра најголема улога а и себичноста јас имав една другарка''најдобра другарка''која од љубомора секогаш ми правеше проблемчиња незнам што и беше филмот сега имам само едно здраво со неа и ништо повеќе
И јас мислам дека главна е љубомората.
Лугето кои се декларираат како најдобри пријатели,а не се,неможат да издржат ако тебе почне животот да ти тргнува на подобро,па затоа,можеби и само потсвесно,ке направат нешто што би го спречиле тој твој развој.
Затоа,треба многу внимателно да се одбираат вистинските другари.
Иако неможеш да знаеш од каде ке дојде предавството,сепак,неможеш да го живееш животот во константа параноја и поради тоа да изгубиш и вистински другар.Тоа е едниот екстрем.
Другиот е воопшто да не се внимава при изборот на пријатели,и да дозволиш на СЕКОЈ,без проблем да влезе во твојот живот.Убаво е да си отворен и комуникативен,ама премногу од тоа би те направило ранлив и би му ја олеснило работата на оној кој сака да те повреди.
Затоа,најдобро е да се најде баланс мегу овие два екстрема,и тој баланс да послужи како критериум при избирање на идните пријатели...