Што е тоа што човек го прави различен од другите?

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа што е внатре те прави различен од другите...твоите ставови,размислувања,фантазии,желби(карактерот) итн

Твојот однос,твојот карактер,размислувањата итн

Секој човек има барем по неколку карактеристики што го прават да биде поразличен од другите...

Иако верувам у индивидуализам, и сметам дека во принцип секој е посебна и уникатна единка (било според физички изглед, начин на реагирање и искажување на чувства, верувања и сл.), од друга страна пак, не се многу луѓето кои ги знам и за кои можам да речам дека се навистина различни од останатите. И под различност не подразбирам екстремна ексцентричност или некоја патолошка појава.
За да некој го доживеам како поинаков, треба да е исклучително искрен, совесен, космополита, освестен и одговорен (патем, лично сметам дека овие карактеристики не се доволно развиени, или воопшто ги нема кај повеќето од луѓето).
Сепак, ќе повторам, ова е мое субјективно доживување, а во глобала верувам дека секој од нас се разликува (повеќе или помалку) од другите.

individuality.jpg

Во принцип сите сме исти. Иста граџа.:) Ама сепак има по нешто во секој од нас по кое се разликуваме барем малку од останатите 6 милијарди...:) Не едно нешто, туку склопот од повеќе нешта е различен од било кој друг склоп.
Сепак, нема два исти листа во гората.:)

Dva lista ne znam, ama dve snegulki nema voopsto!

Razlicni ne pravi toa sto sme sekoj svoja prikazna, sekoj svoja sudbina, kakva i da e. Toa sto sami se ragjame, sami umirame, a sami birame kako ke ziveeme!

Глупавоста

Интелектот.
Карактерот.
Изгледот.
Перцепцијата.
Животот.
Смртта.

Премногу е очигледно дека секој е различен.Тоа е законот на природата.Нема ниту еден човек или живо суштество на планетата кое во целост е исто едно со друго ,туку постои некој мал детал по кој се разликуваат мегусебно .
Одговорот во различноста сепак доага од внатрешноста на единката,она што таа го поседува како на пример ,начинот на размислување, перцепирање, понашање, емотивноста,хуманоста,интелигенцијата.......особини кои ја даваат вистинската слика за човекот.Особини кои го прават човекот различен на свој начин и во секој поглед.
Поентата ми беше дека лугето многу повеке ги разликуваме (вреднуваме,оценуваме,прифакаме)по она што го имаат во себе отколку она што го имаат на себе.

Pa, ednostavno site sme razlicni. Nekoi raboti koi jas gi sakam, nekoj drug moze da gi mrazi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom