Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
GripMKD напиша:so se be genotip i fenotip?
Аа не...имам гледано на клипче еден коњ како одговара на таблица собирање.Мрдаше со уши или со копитото тропаше,неми текнува баш.Crazy P0Y0L напиша:to so ne razlikuva e toa so nije resavame zadaci po matematika i ucime pesnicki na pamet to nikoj ne go mozit![]()
aham. falatina89 напиша:
Генотип претставува севкупност на гените од сите хромозоми во јадрото на една телесна клетка.
А фенотип ти е надворешниот изглед на својствата и белезите кај организмите
Значи фенотип е збир на сите особини на еден организам кои настануваат со заедничко делување на генотипот и условите во средината во која живее единката
Значи фенотип е "она што се гледа од надвор" a генотип е генетската структура
ме разбираш:icon_ques
Еве гледаш,и мене ми се виде интересно прашањето...да сите имаме по две раце и по две нозе,ама тоа што се разликува од нас е начинот на понашањето,комуникацијата,тоа што никој не му поставил прашање како јас што ќе му го поставам...оригиналноста,искрено кажан збор,понекогаш дури и посесивност,тоа се карактесистики што јас мислам дека сум рзличен од другите...знаеш ретко кој можи тоа да го процени.Постојат малку луѓе што тоа можат да го проценат!!Macedalien напиша:Некни размислував... Човек сум, имам две раце, нозе, очи, уста... Се на се, го имам истото што и другите ама има нешто во мене што никој не може да ми го земе. Што е тоа? Што ме прави различен од нив? Добро прашање... :raz:
Изволте дискусија а јас ќе се вклучам кога ќе размислам добро на темава...