Што е поважно: учењето или дружењето?

• Креатор на темата Креатор на темата SpAcE_c0wb0y
  • Време на започнување Време на започнување
Дружењето дефинитивно. И учењето е важно, но џабе ти се сите петки на светот ако немаш ниеден пријател. Можеби некогаш тие 5ки ќе се исплатат, ќе станеш успешен човек, но пријателите значат многу, а човек без пријатели е човек без среќа.

И двете работи се подеднакво важни. Пријателите значат многу но не по цена на образованието. И образованието е важно но не по цена на пријателите. Балансот помеѓy овие две работи е навистина тешко да се одржи и постигне...сепак тоа е најдобро решение.

Ucenjeto nad druzenjeto , karierata nad prijatelite!
Koga ke go svatis ova, ke bides so kariera i mnogu malku prijateli okolu tebe:toe:

И двете се важни но сепак учењето е за процент поважно според мене.Некои членови рекоа дека е дружењето поважно за нив и дека не ги бивало за учење.Ако одиме така...нивната иднина според мене би била ваква:
Ќе се дружат додека не се оженат и имаат деца,а кога детето ќе им потпорасне и кога ќе почне да прашува прашања и да бара помош за домашната од школо...што ќе му кажат тогаш?Иди сине дружи се,батали учење?
Јас имам баланс измеѓу тие две работи и досега сум немала никакви пречки од било што.

covekot bez prijateli ili ne e covek ili ne e normalen,a ako nemas prijateli sto znaes deka te cenat i ke bidat ovde za tebe nema ni da bide vazno postignatoto, dzabe ni e uspehot ako nema so koj da go spodelime

И двете се многу важни. Без обрзование, ништо. Без пријатели, пак ништо

само пријатели: лудо дружење, но сепак без многу учење. Без светла иднина.

само учење:не бива ни тоа...

и двете се важни ! кој знае да ги искомбинира тој ќе биде среќен до крајот на животот :)

i двете се важни ако немас пријатели нема да те ценат и си никој и ништо во општеството а пак ако не учаш немаш светлост пред тебе во понатамошниот дел од зивотот то е то затоа забавувај се имај прјатели и учи :)

Важни се и двете работи и мислам дека не можат да се споредуваат меѓу себе,ама сепак одиме на училиште/факултет за да учиме па тоа треба да ни биди на прво место.А за дружење секогаш се наоѓа време.

Учењето е поважно

јас мислам дека учењето е поважно. за дружење ќе имаш време цел живот, а тоа што треба да го научиш тогаш тешко ќе го научиш подоцна.

Сејм ... ако ме прашате мене ...
Има време за се ... зависи од човекот и како испланирал да си го троши.

Се разбира дружењето.Некој може да биде бубалица и првенец и се амоа што му вреди кога нема никој околу себе.Дружењето според мене е поважно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom