Што е ова?

• Креатор на темата Креатор на темата парва
  • Време на започнување Време на започнување

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
4.200
Поени од реакции
23.239
IMG_8067.jpeg

Сакам да знам како Ви уопште га викате овој благо.Веќ едн месец ме копка хаха.Ја мислу дека е принц крофна.
@Artemisia Vulgaris вика дека еклер.
@бристол вика дека е индијанка.

Слика е превземена од семла вете кете @Harald кој еде фенси работе по Стокхолм и крши прсти како правилно да ни ги напише работе кои ги еде.Ја кд га читам одма ми се припие скуп коњак и пура.

Мене ми е чудно зшто Агдемисија и Бристол су и двоицата од Велес,а едну исту работу гу викаф различно.
Океј можда првата попримила од скандинафско исландски шлагови,а фториот еде сфе па не глеа разлику хаха.

Според мене еклер е оној затфорено потпечено сс бел шлаг унутра а сс чоко прелиф одозгора.А индијанка е оној помало сс два реда шлаг,а три тесто и мало прелифче друга боја шлаг одозгора,најчесто кафенкасто.

Ви што мислите?

Тестово на сликава ми изгледа како тесто за леб или милиброд така што не е ни еклер ни индијанка.
Не знам што е , сигурно е некоја шведска глупоштина.

Океј кој НАШ колач е најсличан сс овој на слику?
Мене ми личи на принц крофну.

Можда на Марс партизанка га викаф,у Индонезију бунга банга,куде нас како се вика?

" Кралот Адолф Фредерик од Шведска починал од проблеми со варењето на 12 февруари 1771 година откако конзумирал оброк составен од јастог, кавијар, кисела зелка, чадена харинга и шампањ, кој бил надополнет со помош на хетваг (семла), омилениот десерт на кралот. "
:pos: :pos: :pos:

Највише личи на принцес-крофна.
Eeee видиш упрао си стари ти,правилно е принцес а ја па цело време гу викам принц крофна. (y)

Него нема гу Агда да се изјасни зшто ву личи на еклер.Сигурно пмс ву прошја,иначе ке се скубесмо под мишке сс докажување.
:icon_mrgr:

P.s na prv pogled toa crnoto na pajncata na muva mi zalici ili mala lebarka, ali ne sudam, mozi tamu toa go racunaat kako specijalitet, koj da gi znae.
хахахахаа и мене, пошо темава гласи што е ова?, прво ја погледнав сликата и викам сигурно е ради лебаркава па не можел Парва да препознае каков рептил е во неговиот тањир. :pos:

изззззвини Вот Трбогазов, емпти калорис, ВООФФФФФФФФФФФФ.

ова се викало Semla. Десерт од Шведска. Доволно е да кликнете десен клик на сликата и search со гугл ленс и одма ќе ви даде што е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom