Што е мое ќе си дојде?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Од секогаш ме замислувала реченицава. Некако ми звучи како утеха после некое разочарување, као и покрај разочарувањето ќе дојде тоа што треба да дојде. Но, од друга страна, од каде да знам што е мое и како ќе го препознаам ако дојде?
На крај краева нели се вели дека самите сме си одговорни за нашите животи, зарем треба да чекаме нешто да дојде или да падне од небо?
Ја имам употребувано реченицава, но никогаш не сум била убедена во нејзиното значење. Со пола уста секогаш сум велела: Што е мое ќе си дојде, ама никогаш не можам да знам што е тоа мое.

Вие? Што мислите?
Утешна мисла или вистина?

Дали на крајот сепак кај секој доаѓа тоа што му припаѓа? И како ќе знае дека баш тоа е тоа што баш него му припаѓа?

Вистина што е твое ќе си дојде или ќе се врати без разлика за што е, ако било твое па отишло вајда не било судено да биде твое :)

Не , каква утеха какви глупости .
Земам дури можам , за после кога ќе немам ќе му ја мислам .
;)

Што е твое навистина ќе си дојде било да е добро или лошо :) Можеш само да чекаш тоа да се случи.

Што е мое ќе си дојде,само не го чекам повеќе од 5 минути :)

Селска итрина е тоа џабе старите не ја викат стално...................

"Ako voliš nešto pusti ga neka ide, ako ti se vrati tvoje je.
Ako ne, nikada nije ni bilo." - Vuk Karadžić

Штета што многу пати нешто што сме мислеле дека се “наши“ излегле дека не се'...

"Ako voliš nešto pusti ga neka ide, ako ti se vrati tvoje je.
Ako ne, nikada nije ni bilo." - Vuk Karadžić

Штета што многу пати нешто што сме мислеле дека се “наши“ излегле дека не се'...

Е па мене тоа ми е прашањето. Како ќе знаеш дека тоа што е твое ќе дојде? Од каде може да знаеме дека кога нешто ќе дојде, дека тоа е наше или дека нам ни припаѓа? На сите верувам им се случило да мислиме за нешто дека е тоа правото, вистинското, нашето, ете што е мое си дошло и потоа да излезе дека не е така. Како знаеме што е тоа наше? :)

Е па мене тоа ми е прашањето. Како ќе знаеш дека тоа што е твое ќе дојде? Од каде може да знаеме дека кога нешто ќе дојде, дека тоа е наше или дека нам ни припаѓа? На сите верувам им се случило да мислиме за нешто дека е тоа правото, вистинското, нашето, ете што е мое си дошло и потоа да излезе дека не е така. Како знаеме што е тоа наше? :)

We don't :)

Не знаеме, го велиме тоа само како утеха. Ако сме го изгубиле и не сме го добиле назад, не било наше, а ако сме го добиле е тогаш наше било, па нема логика:) И јас сум ја употребувал, но само како утеха во тешки моменти. Ништо не доаѓа ако не се бориме за тоа. Наше е она што го сакаме и она за што се бориме. Затоа реченицава е само мит, и добра само реплика во тешки моменти :)

Некако ме нервирала реченицава секогаш, и некој кога ќе ми ја каже за да ме утеши онака кимам со главата само ради реда. Многу работи ако не повлечеш потег сам нема да дојдат. Пр. ако не учиш кој ќе ти ги положи испитите? Дипломата сама ќе ти дојде? Уште попрост пример, гледаш девојка што ти се допаѓа но она тебе неможе да те види, ако не отидеш да и направиш муабет како ќе биде нешто, може ќе биде нешто можеби не, во секој случај поголеми се шансите кога ќе повлечеш потег наместо да чекаш да се случи нешто. Е сега има случаи кога и којзнае колку да си упорен за некои работи едноставно не успеваат, затоа реченицава е релативна јбг но јас лично сум повеќе за пробај сам да си го надробиш тоа што ќе го сркаш.
Горе гледам полемики како ќе знаеш што е твое и сл. на прв поглед нема шанси ништо од тоа да знаеш, треба време, години, фактички кога ќе бидеме со побелена коса и збрчкано лице ќе можеме да направиме некој преглед на тоа што било вистински наше а што никогаш не било.

Кога би го знаеле тоа не би биле обични луѓе... Сите сакаме да знаеме верувај, не си само ти единствена но за жал... тоа е животот... патека која знаеме каде почнала но каде ќе не одведе никој никогаш неможе ни да претпоставува... Можеме на моменти да си дадеме наша насока на движењето но секако дека тоа некогаш нема да не одведе до нашата посакувана точка на животот...

Вистина е, не за џабе се рекло: НЕ ЗА КОГО Е ПЕЧЕНО- ТУКУ ЗА КОГО Е РЕЧЕНО.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom